Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Murko,hlavně,ať se Anežka brzy uzdraví. S tou mámou jsi mě pobavila
K ségře měla jít bydlet už v době,když měla malá teploty,na začátku.Ne teď,po pár dnech,když je přeléčená ATB..
Někde jsem četla,že angina se vzduchem tak snadno nerozšíří.Spíš bacily ulpívají a přežívají na věcech,tak to i tak osoby ve společné domácnosti mohou snadno chytit..A taky samozdřejmě přímým kontaktem.
Tak bohužel v ČR se atb nadužívají a to mocně, takže škoda každých, které nebyly indikované. Mám zkušenost, že u našich dětí nejde o jedny antibiotika, ale o to, že pokud je mají, celkově je to hodně oslabí a tak mají do měsíce další a pak další…
Murko, gratulace k odstěhování matky
sice už dítko není infekční, ale co by člověk nedal za pár dnů klidu ![]()
Ahoj holky, tak mě zkolila má věrná kamarádka angínu. A k tomu i syna 2,5r. Jdu se zeptat myslíte že než atb zaberou můžu přidat brufen? Prášky jím jen v nejhorším případě. Ale je mi opravdu zle, a musím se starat o děti 1r a ten starší co ji má taky! A pak ještě dotaz nemůže to chytnout i malej?? Jak se tomu vyvarovat!? Jde mi to o přežít, nemám je kam dát abych se mohla vyležet. Díky
@Vrtul brufen muzes, pripadne stridat s Paralenem. Na cucani a/nebo strikani do krku Tantum Verde.
Drz se, ja zrovna dnes dobrala Atb -streptokokova angina, syn odpadl v sobotu s tim samym. Dobre bylo, ze nam obema atb rychle zabrala. Do 24 hodin prisla prvni uleva, po 48 hodinach uz mi mandle splaskly a skoro prestaly bolet. Synovi zabraly uz po 12 hodinach a to mel chudak navic horecky pres 39 st. Ted uz mam spis problem udrzet ho v posteli. ![]()
@Vrtul já to mám podobně roční a pak teda 5 letý, ale chápu tě.. Já si dávám parelen, přijde mi, že je to lepší..
Přijde mi takový nenáročný na organismus a hlavně teda mě zabere na projevy chřipek, náchlapů, angín dřív..
Jinak taky trpím na angíny, nevím, kdy jsme měla naposled chiřpku, ale když už náchlad tak angína.. Teď mám druhý den projevy angíny- což už poznám a dávám si paralen a Stoptusin-. někdy mě to zabere bez antb
@Titty díky za podporu, ono já jim mám často a vždy mě uplně odrovná. Taky čekám až atb zaberou. Malej už k večeru vypadal líp, právě se bojím že mě to tak rychle nezabere a co tady s nima budu dělat. Nikdy by mě nenapadlo jak to může být hrozné když je vám zle a musíte fungovat!
@Vrtul zabare.. urččitě, a chápu tě a držím palce at si fit.. Já tak dostala oblibenou hnisavou v 8 měsíci a musel ajsme bez antibiotik a pak měsíc po porodu taky chuťovka..
Ale já nemám možnost hned jít k lékaři, nemám kde dát děti, takže jdu až fakt teda je nutné - horečky
@kvaček já to mám vždycky dost masivně. Včera mi nic nebylo, v noci to začlo a ráno už sem veděla že je zle. Jsem se tam nebyla schopná ani odvézt. Ptala jsem se na odstranění mandlí a náš doktor toho není zastáncem. Jinak taky žádné jiné nemoce pomalu neznám.
@Vrtul já taky na to trpím.. ale já jamile už mi začne trochu sšimrat v krku tam si nasazuju ten Sotptusin, Možná pro někoho blbost, ale u mě třeba ráno nic, nic, a okolo oběda nemůžu polknout.. rozjede se mi to rychle a hodně.. při plknutí mě i slzy vyjedou..A mívám i 40.. ale zase jak mám antd, tak za dva dny ok… Tdď si myslím, že to zvládnu, sice mi dobře neni dávám si paalen bolí mě hlava i rýma, ten Stoptusin a vidím, že začínám vykašláta malinko hleny, a nebolí to až tak tolik
Díky holky za podporu, snad to do rána zabere. První dávku jsem dostala do zadku tak se budu modlit ať už to funguje! ![]()
Jen doufám že to nechytne malej, ale ještě jsem neslyšela že by tak malé dítě mělo.
@Vrtul snad se to malemu vyhne, taky myslim, ze tak male deti anginu nemivaji.
Ahoj,
dcera měla teď angínu v 10 měsících - a to ji nikdo v rodině neměl, takže můžou ji chytit i mimina ![]()
Dobře to zvládněte.
Ahojte, nemáte nějaký zaručený domácí recept jak na angínu bez antibiotik? Mám venku krční mandle, několik antibiotik během jednoho roku a teď to na mě zase vlezlo a nechci už další antibiotika, po kterých se to stejně zase hned vrátí
Zatím je to v začátku, tak chci něco zkusit než půjdu k doktorovi. Pokud by bylo nejhůř myslíte si že můžu jít rovnou na ORL? Můj obvoďák mi při hnisavé angíně řekl že to chce vyležet a až na ORL mi dali antibiotika, tak bych ho ráda,, obešla"
@Anonymní píše:
Ahojte, nemáte nějaký zaručený domácí recept jak na angínu bez antibiotik? Mám venku krční mandle, několik antibiotik během jednoho roku a teď to na mě zase vlezlo a nechci už další antibiotika, po kterých se to stejně zase hned vrátíZatím je to v začátku, tak chci něco zkusit než půjdu k doktorovi. Pokud by bylo nejhůř myslíte si že můžu jít rovnou na ORL? Můj obvoďák mi při hnisavé angíně řekl že to chce vyležet a až na ORL mi dali antibiotika, tak bych ho ráda,, obešla"
Tantum Verde pastilky 3× denně, při neefektu na ORL, vzhledem k recidivám zvážit podání depotního penicilinu (do svalu).