Angína - co a jak

Napsat příspěvek
Velikost písma:
89
19.9.21 12:22

Zkus silný čaj z čerstvého zázvoru, med, citron. Mě to zabíralo, když jsem to chytla hned v začátku ;) ať je líp ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Barpro
19.9.21 12:25
@Anonymní píše:
Ahojte, nemáte nějaký zaručený domácí recept jak na angínu bez antibiotik? Mám venku krční mandle, několik antibiotik během jednoho roku a teď to na mě zase vlezlo a nechci už další antibiotika, po kterých se to stejně zase hned vrátí :? Zatím je to v začátku, tak chci něco zkusit než půjdu k doktorovi. Pokud by bylo nejhůř myslíte si že můžu jít rovnou na ORL? Můj obvoďák mi při hnisavé angíně řekl že to chce vyležet a až na ORL mi dali antibiotika, tak bych ho ráda,, obešla"

Na ORL mi radili kalobu a bactoral, tantum verde.

• Citovat
  • Upravit
2977
19.9.21 12:42

Syn měl nedávno virovou angínu, na kterou atb nezabírají, takže jsme mohli akorát řešit a mírnit příznaky: antipyretika na teplotu, studené zábaly. Pití šalvějového či mateřídouškového čaje, zázvorový čaj, cucací pastilky. Zábal na krk. Osobně nedám dopustit na šalvějové bonbony, jen díky nim jsem přežila svoji poslední nejhnusnější angínu, kdy mě v krku bolelo tak, že jsem nemohla ani hýbat očima.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3998
19.9.21 12:49

Kromě toho, že si zlepším pocit v krku a puse cucáním různých pastilek. Tak se hodně prolévám vodou a šalvějovým čajem s medem. Nedám dopustit na desinfekci, desinfekci a ještě jednou desinfekci - kloktám vlažnou slanou vodu nebo alkohol. To mi zabírá i na čepy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4256
19.9.21 12:53

Já měla angínu v těhotenství.. cpala jsem se šunkovou rolkou z křenem… A křen mě zachránil přez ATB :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
19.9.21 13:10

Kvuli pitomemu narizeni EU tam zmizely indikace, ale myslim, ze to bylo tohle:
 https://www.alternamedica.cz/…3-100-tablet

Bylo tam, ze jde o dryjak nahrazujici atb, sveho casu jsem tim vymlatila hemofila v krku, kdyz nic nezabiralo.
Ale radsi napis dotaz na eshop.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2558
19.9.21 13:16

Pokud to nejde bez antibiotik, tak bych se jim nebranila, jinak u nás na bolest v krku nejlépe zabírá jox

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.9.21 15:21

Všem mockrát děkuji za odpovědi :kytka: Něco vyzkouším a snad to zabere, protože už jsem z toho otrávená :(

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA