Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Návod tam máš přiložen, co si pamatuju, tak to děláš správně - zavést, pomalu opatrně nafouknout, chvíli prodýchat a vytlačit. Myslím, že za tak krátký čas 28 cm je dost dobré, určitě bych nešla na víc, dokud se na to necítíš. Já měla tuším k porodu 29. Po porodu mi PA řekla, že ten aniball asi opravdu pomohl - jsem docela drobná, rodila jsem dítě přes 4 kg, byl venku asi na páté zatlačení a já bez nástřihu a větších poranění, jen pár stehů. Těmi centimetry bych se tak netrápila, aniball za mě pomůže i s dýcháním a technikou tlačení.
A co by si s ním chtěla víc dělat? také jsem používala a postup byl stejný
Tzn. velmi málo nafouknutý balónek se namaže gelem, vloží, nafoukne a pak se vytlačuje. Hlídáš si dýchání ![]()
Holky, mám stejný problém jako zakladatelka. Mám už prakticky termín porodu (pozítří). Vypuzeni aniballu zvládám na 30 cm, ale neboli mě to. Zvládla bych i více, ale to mi nejde. Ne kvůli vypuzeni, ale právě kvůli tomu, co popisuje zakladatelka. Nejde mi ten balónek uvnitř tak nafouknout. Těch 30 cm mě fakt tlačí, jak na břichu, tak na konečník i na záda. Měly stě to taky tak? Nafukovaly jste i přes toto dal a je to jen o prizpusobivosti? Nechci si tím vevnitř nic natrhnout.
Já měla tenhle pocit při 27cm a dal jsem nešla 🙂 úplně to stačilo.. Nejde o to na kolik se dostanete, ale o techniku a práci s balónem, posilování svalů atd. Mě kdysi stačily na trénink i Venušiny kuličky.
Takhle to stačí, já si cvičila svým tempem, jen zavádení, nafouknout a vypudit, takhle furt dokola, mám tři děti bez poranění, 4170g, 3590g a 4055g, hlavy velké 37 a 36cmm
u druhýho a třetího jsem nacvičila "jenů 28 a v pohodě stačilo
Ahoj, za 7 dní mám termín porodu ale aniball jsem začala používat teprve 8 dní zpět. (předtím jsem o něm nevěděla ) cvičím cca hodinku denně. Ale podle návodu vůbec nedokážu pochopit jak by se mělo správně cvičit
cvičím tedy pouze tak, že balónek zavedu, nafouknu a pak pomocí dýchání vypudim. Za těch 8 dní jsem se dostala na 28 cm, ale nemyslím si, že by to šlo ještě dál. Už těch 28 mi opravdu není příjemné (samotné vypuzeni mi nedělá problém, trošku to štipne, ale jinak fajn. Spíše mi vadí ten nafoukly balónek uvnitř i když chvíli čekám než ho začnu vypuzovat. Nejde o bolest, ale o strašně nepřijmny pocit snad všeho druhu
)
jestli opravdu stačí balónek jen zavést, nafouknout a vypudit.
Ale vůbec nevím, zda to dělám správně.