Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Nacvicila jsem pro všechny porody 33 a účinek to mělo pěkný, obě děti 4,5 kg bez poranění, nasrihu. Teď jsem jako ty 38+2 a jsem zvědavá, jak to půjde teď, obavy mám…
Já ho poprvé zkusila někdy když jsem si ho koupila a zvládla 18 cm, ale to jsem byla ve 33 tt. Teď plánuju uz začít nějak pravidelneji cvicit. V pribalaku píšou, ze těch 25 cm úplně stačí, jiste to tedy k něčemu bude. Zůstaň u toho, občas to zkus a třeba se to hne ještě samo a ani nebudeš vědět, nespechej na sebe a dej si čas. Jde tam podle me stejně hlavně o to zvládnout a umět psychicky zpracovat takový ten nepříjemný tlak na hrázi, abys u porodu byla na to připravená a nějak se u toho nezasekla a “nezavrela se”. Ale o ty centimetry samotné zase podle me už tak nejde.
Jestli budeš pokračovat, tak dáš v pohodě to týdne 30 😁 taky jsem si každí den říkala, že víc asi těžko a i když se to treba na den nebo dva zastavilo, tak jsem končila na 30. Porod vyvolávaný ve 42+1. Na 1. Zatlačení hlavička, na 2. telicko. Bez poranění, bez šití a bez nastrihu. Tak ať máš hezky porod 🙂
Ahoj, to ti to jde pěkně
takhke rychle 25cm to se mi mohlo jen zdát. U první dcery jsem se dostala jen na 24cm a stačilo, ale dcera nebyla žádný obr (2900g). Teď u druhého porodu jsem se hecla, že musim dát víc
nakonec 28cm, ale to už pro mě bylo strašný
nesnašela jsem to cvičení. Každopádně mě to i podruhé zachránilo a jsem bez poranění. Druhá dcera měla 3500g a ještě šla na Supermana
takže cvič máš ještě dost času ![]()
Já jsem měla balonek už u prvního dítěte před 10 lety. Tehdy Epino, teď Aniball. U prvních dvou jsem měla nacvičeno 28 a 31,5. U prvního byl malý nástřih, u druhého bez poranění. U třetího po 7 letech jsem skončila u 26,5 a cvičila naposledy týden před porodem, a stačilo, bez poranění. Je to luxus. Jde ti to skvěle. U mě byl většinou zásek u 25-26, pak to zase po kouskách šlo. Hodně ti pak pomůže tělo, hormony, a snad i PA správným vedením.
Moje PA doporucuje nacvicit jen 20cm. Jde spis o to, vedet jak tlacit. Pamatuj, ze pak musis cvicit i po porodu, abys nezustala „vytahana“
@Anonymní píše:
Moje PA doporucuje nacvicit jen 20cm. Jde spis o to, vedet jak tlacit. Pamatuj, ze pak musis cvicit i po porodu, abys nezustala „vytahana“
Na to jak tlačit jsem už přišla, to si myslím že mi nedělá nějaké problémy. Spíše chci předejít nastřihu.
Ahoj holky, dostala jsem od své sestry aniball. Vůbec jsem o něm neslyšela, až do dne, kdy jsem ho dostala. Dostala jsem ho teď v sobotu, když jsem byla 37+5 dneska jsem už 38+2 takže moc času na cvičení mi nezbývá.
1 den jsem nacvicila 20 cm
2 den 22
3 den 24
A dneska jsem na 25. Už ale asi více nezvládnu, protože toto je nejspíš moje hranice.
Nacvicily jste některá taky jen 25 a mělo to nějaký účinek?