Aniball - nejde zavést

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2451
12.7.19 08:28

Aniball jsem neměla, mám tři děti s různou váhou, rozené spodem a ani steh. Takže jde to i bez cvičení. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
12.7.19 08:29

Tak císařem se bolesti opravdu nevyhneš, já mám docela nízký práh bolesti a byla to teda muka, prvních pár dní. První noc jsem vůbec nespala ani po prášku na bolest a druhý den jsem silou vůle vstala. Známá třeba nebyla schopna, tři dny jen proležela a trvalo jí dva týdny, než se dala dohromady. Maminky po normálním porodu běhaly do pár hodin. Máš sešité tři,, vrstvy". Dělohu, svalstvo a kůži. Fakt to není žádná sranda, čeká mě to ve středu podruhé a mám opravdu staženou pr… Protože už vím, co mě čeká. Nebýt k tomu opravdu zdravotní důvod, který ohrožuje zdraví moje i maličké, rodím normálně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24995
12.7.19 09:06

Jestli si myslis, ze cisar neboli, tak to se dost pletes, ano, neboli v ten okamzik „porodu“ ale pak…

na aniball a to, ze nejde sex se vykasli, to s porodem zas tolik spolecnyho nema a opravdu porodis i bez toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.7.19 09:46
@Anonymní píše:
Ahoj, tak mám úplně stejný problém. Na radu kamarádky jsem si pořídila aniball a na konci 35. tt jsem chtěla začít cvičit. Když jsem ho tam nedostala poprvé, tak nějak jsem s tím počítala. Ale už to zkouším 10 dní a nic. Když jsem šla jednou přes větší bolest, dost jsem pak zakrvácela, takže už to nedělám. Předevčírem a včera to zkoušel manžel a taky mu to nešlo. Dokonce se do mě nedostal ani penisem. Nespali jsme spolu teda skoro celé těhotenství z různých důvodů (infekce, zánět močáku, pak nebyl doma, pak nemocný syn a náročná péče o něj…). Vůbec nevím, co se to děje. Já i manžel tam cítíme nějakou zarážku, blok :nevim:. Vyšetření u gynekologa mě hodně bolí a často po něm krvácím. Začala jsem mít vyloženou fobii z porodu a uvažuju, že si zkusím domluvit sekci (navrhovali mi ji z určitých zdrav. důvodů).
Nemáte nějaký fígl, jak ho tam dostat. Snažím se uvolnit, s manželem jsem byla i vzrušená a stejně ani ťuk, bolel mě i vlastní ukazováček. :roll: :oops:

Ahoj, také Ti popíšu svůj případ a doufám, že mě tady za to všichni moc neodsoudí. Dnes mám přesně 4 týdny od porodu, to jen tak na okraj. Ve 34 tt jsem si pořídila Aniball a byla jsem plná očekávání, strachu a zároveň přesvědčení, jak budu cvičit a jak to dám na těch doporučovaných 30 cm. Hned první den jsem začala, zaváděla jsem asi 10 minut a už jsem to pomalu začala vzdávat, nakonec se teda podařilo, vše jsem dělala podle popisu, trénovala dýchání, vtahování, vytahování, pak jsem balonek vypudila a krvácela jsem jako blázen. Dobrá, dám si 2 dny pauzu a zkusím to znova. Za dva dny už mi to nešlo ani zavést, vystresovala jsem se tak, že jsem celý večer brečela, že to nedám, že neporodím, že nemám absolutně žádnou šanci. Asi týden jsem se na to vykašlala a šla na to znovu, podařilo se zavést, ale vytlačila jsem jen základní rozměr nafouknutí, snad nějakých 19,5 cm, už si to radši nepamatuju, zase šílená panika, že se to blíží a já nemám nacvičeno. No…nakonec Aniball skončil ve skříni a ještě že jsem se nemordovala, dne před termínem se mi miminko otočilo koncem pánevním, ihned odeslání do porodnice na konzultaci. Tam mi řekli, že nemají volný termín na plánovaného císaři a objednali mě až za týden :-D a že když to přijde dřív, udělají akutního. Nakonec jsem nastoupila podle jejich plánovaní na konci 41 tt. Strašně jsem se bála sekce (v podstatě pro mě v hlavě neplánované). A závěr? Musím říct, že druhé už nechci ani rodit jinak. Byla to úplná pohodička. Ráno v 7 jsem šla na sekci, večer v 6 už jsem s pomocí sestřičky stála ve sprše a sundala mi krytí jizvy, ta má asi tak 12 cm maximálně a je opravdu úplně dole. Druhý den ráno opět sprcha už bez pomoci kohokoliv a normální režim. Ano, sice 2 dny jsem chodila v mírném předklonu, ale když jsem se 3. den srovnala na chodbě s holkala, které rodily přirozeně, nemohly vůbec chodit, nohy od sebe, nemohly sedět, nemohly se pořádně vyčůrat…Já jsem šla 4. den po císaři domů se vztyčenou hlavou a bez bolesti. Na bolest mi dali jen jeden jediný prášek, a to v den operace, nic víc jsem nepotřebovala. A můžu říct, že asi úplně nejbolestivější z celé akce pro mě bylo zavedení katetru na čůrání, který mi ale také druhý den ráno hned vyndali a pohodička :-D Takže tak…píšu za sebe, jiné holky to mohou mít samozřejmě jiné :jazyk:

• Citovat
  • Upravit
102
26.8.20 16:03

Ahoj holky, je tady nekdo komu se i přes lubrikant, zmenu polohy, vyfouknuty stočený aniball se nepodařilo zavést? už nevím co mám dělat, mám strach, že nemůžu nikdy porodit, kdyz ho nedokazu ani VYFOUKNUTY zavest dovnitr :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.8.20 19:31

@HanS015 Mne se to nepovedlo. Zkousel to opatrne i manzel. Proste NE!! Jen me to vystresovalo. Porodila jsem od te doby uz dve deti - 3950 a 4050g.

• Citovat
  • Upravit
102
26.8.20 20:27
@Anonymní píše:
@HanS015 Mne se to nepovedlo. Zkousel to opatrne i manzel. Proste NE!! Jen me to vystresovalo. Porodila jsem od te doby uz dve deti - 3950 a 4050g.

A měla jsi nějaké poranění při porodu? ja to nechapu, proc nejsem schopna zavést :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.8.20 20:29
@HanS015 píše:
A měla jsi nějaké poranění při porodu? ja to nechapu, proc nejsem schopna zavést :,(

Nastrih byl. Siti taky. Ale ma to tak asi vetsina zen…

• Citovat
  • Upravit
Capelucia
26.8.20 21:03

Ja bych to nasilu nehrotila, zbytečný stres před porodem. Taky jsem chtěla cvičit, měla jsem problém ho dnu dostat. Nakonec se podařilo, cvičila jsem pár krát, ale i tak jsem přestala, protože jsem krvácela i u 19 cm. Moje gynekoložka řekla, že to prostě není pro každého :nevim:. Tak jsme začali s manželem dělat masáž hráze olejíčkem. Jak bude u porodu uvidím - jsem těsně před. Gyn. mi také doporučila dělat nápařky, že změkčují hrázi.

• Citovat
  • Upravit
5
11.3.21 23:19

Ahoj. ráda bych oživila tuhle diskuzi. Jsem moc ráda, že jsem na ní narazila, dost mě uklidnila. Jsem teď ve 36. týdnu a chtěla jsem zkusit začít cvičit. Musím říct, že dostat aniball dovnitř bylo peklo! Už jsem to chtěla vzdát, ale zkusila jsem chvíli nejdřív masáž a pak změnit polohu. Nakonec mi to nejlíp šlo na boku. Zvládla jsem míček dostat dovnitř, chvíli jsem si zvykala, pak jsem zkoušela jen lehce vtahovat a vytlačovat - podle návodu. Nakonec šel i ven, docela hladce. Ale zkoušela jsem opravdu jen 2-3 pumpnutí, tak cca 15 cm. Když jsem pak viděla diskuze, kde lidi dávají napoprvé přes 20, tak jsem se dost vyděsila.. Každopádně jsem teda ráda, že se to nakonec povedlo aspoň na ten úplně nejmenší obvod. Uvidíme, jak to půjde dál. Rozhodně neplánuju hnát se za každou cenu na 30 a více, i v návodu doporučují trénovat tak na 25 cm. Já doufám, že u porodu pak zafunguje příroda. Držím palce všem, co se jim třeba hned nedaří. Myslím, že je fajn zkoušet aspoň masáž prsty, když to nepůjde s míčkem. Případně zkusit změnit polohu.. A hlavně se nestresovat. :) Lidi rodí i bez aniballu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí