Anketa: Jak nosite sva miminka?

70
21.6.09 13:50

Anketa: Jak nosite sva miminka?

Ahoj maminky, jak nosite sva miminky? Ja vetsinou v klubicku, ale honzik (7 tydnu) to nema moc rad a nejradsi je, kdyz si ho dam hrudnikem na hrudnik (samozrejme mu podpiram hlavicku), nicmene v patek me kvuli tomu desne sprdla instruktorka na kojeneckem plavani, ze se mu tak nici pater. Tak nevim, me prijde, ze nas driv nosily maminky jen takhle. Jak nosite sve deti vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5846
21.6.09 14:00

Tak jak ty :wink: - klubíčko syn nesnášel (i v šátku vyžadoval vertikál); měl reflux, takže ho v klubku natahovalo nebo přímo zvracel - a to i na instruktorku pracující podle metodiky Kiedroňové, která mi chtěla dokázat, že všecky děti milují klubíčko :lol: ; no a dceru v šátku nebo taky hruď na hruď, protože klubko mi při nahánění staršího přišlo dost nestabilní a hlavně jsem ji tak neudržela jednou rukou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2923
21.6.09 14:10

Baru, co na tygříka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3379
21.6.09 14:11

Natálka klubíčko nesnáší. Doktorka se mě snažila přesvědčit, že se jí to bude líbit, tak jsem jí malou dala, ať mi to předvede, že to třeba dělám špatně. No to byl řev :-D Takže jí buď nosím vertikálně, hrudník na hrudník. Nebo taky máme rády, když mi leží na ruce zády k mému břichu - myslím, že se tomu říká tygřík ( :?: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
21.6.09 14:41

Nosíme v takovém rádobyklubíčku, je to poblijón, tak ho tolik nebalím, plus má žaludek níž než hlavu. Na tygříka občas, občas na krátkou vzdálenost ho vezmu rukou přes solar, zády ke mě, mírně předkloněného.
Vertikální nošení, kdy podpíráte dítěti pod zadečkem, je jako by jste je rovnou nesedící po:,–(ili :? Zatěžuje to spodní část páteře úplně stejně. Nejhorší je, když někdo třeba cvičí Vojtovku, dá do toho spoustu trpělivosti a času a pak vezme dítko takto - veškeré cvičení je v čudu. Ďobře uvázaný šátek nebo ergonomické nosítko podpírá záda po celé délce, i když je ve vertikálním úvazu. Mě pořád nešel dobře uvázat šátek, tak máme nosítko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
21.6.09 14:51

Re: Anketa: Jak nosite sva miminka?

baru.v píše:
Tak nevim, me prijde, ze nas driv nosily maminky jen takhle. Jak nosite sve deti vy?

Baru , já budu trochu jedovatá, ale není to nic osobního, tenhle argument už jsem viděla v různých diskuzích snad stokrát.
Naše maminky nás zřejmě až na nějaké výjimky vozili v autech bez autosedaček, přesto mi tu asi nikdo nenapíše, že miminko v autosedačce nevozí, když ho tak vozili rodiče a nic se mu nestalo…

Jinak je to jako se vším, na někom se to podepíše hned, někoho začnou bolet záda ve čtyřiceti, v padesáti. To je fakt, četla jsem to, že teprve ve chvíli, kdy začne svalstvo stárnout, ošoupávat se chrupavky a tak, tak se teprve tyhle „hříchy mládí“ projeví

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
21.6.09 15:26

Baru,
zkusila bych taky tygříka, jak už tady holky psaly, vertikálně ne, na to je moc malinký. My jsme a malou chodívaly na rehab. a tam mi takovéto nošení vyloženě zakázali. Ono ti může připadat, že ho podepřeš a udržíš, ale není to tak, bortí se mu páteř.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1493
21.6.09 16:24

Ahoj,
syna jsem nosila pouze v klubíčku (jinak se nedal udržet, už od narození je hyperaktivní :() a dceru nosím v klubíčku nebo na tygříka (příbuzenstvu už od jejích 7 měsíců dovoluju svislou polohu, protože to je jen výjimečně a pouze na chvilku).

K tomu „špatnému“ nošení - některé dítě je na poškození páteře náchylnější, na jiném se to nemusí projevit vůbec. Co jsem tak různě četla, tak dost náchylné jsou na to děti s hypotonií, hypermobilními klouby - takové často mají problémy s páteří, i když se s nimi manipuluje „dle příruček“. Ale právě to správné nošení a manipulace jim budoucí problém může hodně zmírnit. Zajímala jsem se o to, protože můj syn je hypotonik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
70
21.6.09 17:16

Diky moc vsem za reakce. Ja ty polohy hodne stridam. Nosim ho i na tygrika, ale ten hrudnik na hrudnik je nejklidnejsi a nejspokojenejsi, proto se ptam. V tehle poloze ho ale nosim zdaleka nejmen. Ale klubicko fakt nesnasi, jeste tak tu variantu klubicka, kdy mu zada opru o sve bricho, ale to taky moc dlouho nevydrzi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1209
21.6.09 17:33

Ahoj, T. jsme nosili zády k sobě tak, jak nám to ukazovala rehabilitační sestra v porodnici. Čelem k nám to T. nesnesla až do cca roka (asi taky četla odbornou literaturu :D ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1466
21.6.09 17:51

Baru - já malého nosím čelem k sobě, ale v šátku a je moc spokojený. Navíc mám volné ruce :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1966
21.6.09 18:00
čičinka píše:
Vertikální nošení, kdy podpíráte dítěti pod zadečkem, je jako by jste je rovnou nesedící po:,–(ili :?

Tak to je, myslím, docela přehnané přirovnání ;-) Přece když nesu mimi hruď na hruď, tak mi leží podstatnou váhou svého těla na mém hrudníku/rameni. A za zadeček ho jen přidržuju.

čičinka píše:
Jinak je to jako se vším, na někom se to podepíše hned, někoho začnou bolet záda ve čtyřiceti, v padesáti. To je fakt, četla jsem to, že teprve ve chvíli, kdy začne svalstvo stárnout, ošoupávat se chrupavky a tak, tak se teprve tyhle „hříchy mládí“ projeví

Tak to by mě opravdu zajímalo, jak kdo komu v 50 dokázal, že jeho bolesti zad jsou způsobeny dřívějším nošením na kolmo :lol:

Ono se to dobře radí, když je mimčo spokojené v jakékoliv poloze, ale kdyby ti mělo v klubíčku řvát jak tur, tak ho tak asi taky nenosíš ;-)

Do podobných diskuzí už obvykle nepřispívám (viz metřík), ale tohle mi nedalo :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1687
21.6.09 18:54

Syn klubíčko taky moc neměl rád, takže často byl na hrudníku nebo na „tygříka“ (na bříškem na mém předloktí).
Dcera klubíčko taky moc nebere, ale „tygříka“ miluje - je to jedinná poloha, kdy se na 90 % utiší.

A moc to neřeším. Když byly synovi asi 2 měsíce, tak se mi do rukou dostala kniha „Něžná náruč rodičů“ - z té mi vyplynulo, že jsem svému dítěti snad zničila život (minimálně). Tak jsem měla 2 dny depku, pak jsem knížku vrátila a vykašlala se na to. My jsme taky vyrostli a mamky nás nosily všelijak :lol:

Nicméně já věřím tomu, že se dítko nemá dávat na moc dlouho do autosedačky, lehátka apod. A k tomu chování - stejně nechovám celý den, takže je mimčo převážně v leže na zádíčkách v postýlce/na zemi nebo chvílema na bříšku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9130
21.6.09 19:29

Ahoj,
tak ja Madlenku nosim ve vzpimene poloze i v klubicku, ma triselnou kylu, nalez na kycly a reflux, takze skoro porad breci a ve zprimene poloze je nejspokojenejsi. Vim, ze to neni idealni poloha, ale vzhledem k tomu, ze male hrozy uskripnuti kyly, tak ji nosim i tak, hlavne, ze neplace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
21.6.09 19:29

U prvního syna jsem byla vynervená z Něžné náruči rodičů, snažila jsem se ho neustále klubíčkovat, bála se ho dát odříhnout nasvislo atd., pokyny paní K. jsem ale stejně nedodržela, protože např. rada nosit dítě v klubíčku, dokud se samo nepo:,–(í, což u nás bylo v devíti měsících, mi přijde prakticky nepoužitelná.
Navíc se mi moc nelíbí způsob, jakým paní své názory prosazuje a při podrobnějším zamyšlení jsem došla k tomu, že vlastně nevím, proč je najednou její kniha v tak široké veřejnosti přijímána jako Písmo svaté.
Druhého syna jsem nosila na základě selského rozumu, tj. odříhnout jsem ho dala klidně i svisle, nosila ho v klubíčku, když se mi to hodilo, ale taky jsem ho nosila s hlavičkou na rameni s tím, že jsem se maximálně snažila podepřít mu poctivě páteř a pořádně ho na sebe připlácnout, o nějakém hroucení se nemohla být řeč. Ostatně od narození byl hojně šátkovaný, od jednoho měsíce jsem ho pomalu začala nosit nasvislo (dřív jsem neměla koule).
Docela by mě zajímalo měření, jaká síla působí na páteř miminka ve vertikální poloze v plodové vodě a jaká při poloze nasvislo na vzduchu s pevně podepřenou páteří.
Osobně v tom nevidím problém, pokud si maminka opravdu dá pozor na to, aby tu páteř fixovala, nemá to nic společného s novorozenci v podstatě sedícími na předloktí, s nepodepřenou hlavičkou všelijak nakřivo, jak to kolikrát vidím v poradně. Není nasvislo jako nasvislo.
Nikdy jsem ale děti zběsile neplácala po zadečku (myslím fakt takové ty málem facky pres dupu), ani zběsile nedrndala (v čekárně na gynekologii jednou paní uspávala tak, že kočár nadskakovat deset čísel nad podlahu, je mi zle ještě teďka, kdo ví, jestli z toho to chůdě malé nedostalo baby-shaking syndrom, každopádně nervovou soustavu muselo mít rozhozenou určitě :evil: ).
Kdyby se dalo spolehnout na radu pediatra, ortopeda nebo fyzioterapeuta, bylo by to úplně super, jenom by nesměli dávat protichůdné rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí