Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
U nás to bylo stejný, jen s tím rozdílem, že to začalo asi pátý den po narození a skončilo někdy kolem 5.měsíce, kdy si Anežka začala hrát s hračkami a přestala se nudit. Moje mamka naopak radila nenechávat vyřvat a všemožně ji chovat. A k tomu všemu je Anežka odmalička nespavec, prvních asi osm měsíců mi spala v kuse jen do dvou do šesti ráno, jinak párkrát několik minut. Neuděla jsem nic, a tak jsem nic nedělala. Nespavec je dodnes, ale už se s ní dá domluvit a umí si hrát i delší dobu sama, takže všehno, co potřebuju, udělám s ní a večer chodím spát taky s ní (ale i tak mě těch 8-9hodin, co denně prospí, nestačí). Přeju pevné nervy.
Ahoj,
je mi jasne,ze te to musi deptat-to by deptalo kazdeho!!!!
Neco mu asi CHYBI a na tobe je zkusit prijit na to CO TO JE…
Zkousela jsi SATEK???Uvazat si ho a nosit na brise????Jestli mu pomaha ,ze citi Tvou blizkost,tak by to mohlo zabrat.......
preju RYCHLE NASTOLENI POHODY DO ZIVOTA A TAKTEZ…PEVNE NERVY
hkac
no nas kluk toho taky moc nenaspi…V noci ano,to spinka hezky ale vstava kolem 7hod. a potom uz nespi,az kdyz se jde vem s kocarkem po obede ,tak chvili zabere a zase je vzhuru a jde spat az po 20hod…
Taky chodim spat s nim,kdyz usne…
Tak doufam,ze ho to prejde,protoze je to teda hruza a des… ![]()
Ja bych ho chovala ale nema to vyznam,rve a rve…
Ted prestal,z chuvicky uz neslysim zadny rev,tak na nej jdu kouknout,co dela ![]()
farska
Jj,taky me to napadlo,ale fakt uz jsem vyzkousela vsechno (skoro) satek jsme nezkouseli,nemame ho a ani nevim jak se vaze ![]()
spis jsme uvazovali o koupi klokanky,kde by mohl byt treby i kdyz jdeme ven atd…
Je to fakt na nervy
je mi ho lito,ze place,ale uz ho nemuzu ani slyset ![]()
Jo, já byla hrozně zoufalá, u Anežky chování zabíralo, ale jedině u mě a mně už kolikrát tak strašně bolela záda, že jsem nemohla stát, sedět, ani ležet. Šátek jsem měla půjčený od kamarádky, bylo to lepší než v kočárku (tam nespala vůbec a příšerně v něm řvala, představa, že s ní budu muset někam jet, byla děsivá), ale zase jsem kvůli páteři ji nechtěla v něm nosit pořád. Ze stejného důvodu jsme doma ani neměli lehátko a ani ji nedávali do autosedačky. Podle mě se nudila. A je fakt, že dnes je chytrá až dost, umí celou abecedu, číslice, počítat minimálně do pěti (ne jen vyjmenovávat, ale koukne a vidí kolik čeho je) a další věci, ve kterých je napřed. A říká se, že chytré děti málo spí, tak už teď se těším až začne chodit do školy - chudáci učitelé
(sama jsem učitelka, tak vím, o čem mluvím a už se „teším“ na ty její třídní schůzky). Ale vydrž, ono to určitě přejde a bude líp.
zkus satek.. u nas to pomohlo u obou holek.. jinak bych prvni pulrok se starsi snad neprezila
hlavne ho stahni hodne pevne, kolena vys nez zadek a zacni s nim hned chodit (houpani ho uklidni).. z vlastni zkusenosti muzu rict, ze stacilo obejit ulici, nebo pochodit po zahrade, po byte a do chvilky spaly
kdyz chci, aby se hooodne dlouho prospala, stahnu do satku, starsi za ruku a jdeme na dlouhou prochazku nebo na nakup ![]()
a hlavne se nedej odradit prvnim revem, ono jim chvilku trva, nez si zvyknou.. ![]()
Niky, jak ja ti rozumim......
Broucek mi tohle delal cca od prichodu z porodnice az do pul roku veku, kdy uz si sam udrzel v ruce hracku a vydrzel si tak nejak hrat..... ![]()
Doporucuju ti vazne zkusit satek. Investice to neni nijak hrozna, zrovna koukam na Aukro a na novorozence se daji koupit levne satky Medley, ktere pruzi, starsi ditko uz se v tom nosi hur ale takovyhle prcek je jeste v pohode, na Aukru se daji poridit kolem 400 Kc… Mimiskum se libi, kdyz jsou pevne privazany k telu maminky, muj prcek to primo zboznoval a vzdycky byl strasne spokojenej…
Niki , ach jo, vy to máte složitý. Na klokanku kašli, akorát mu tím zničíš záda - šátek nebo nosítko je podpírá, narozdíl od klokanek. Po své zkušenosti doporučuju koupit nějaký pevný šátek na mimibazaru, uvázat ho není zas až taková věda. Nebo nosítko, ale to je minimálně 2500,– jen to fikne.(ale u nás včera krásně zabralo, byli jsme na procházce a z řevu se stalo spokojené pochrupování)
A nejsou to zoubky? Oni nemusí být ani vidět a už dokážou potrápit. slintá, požírá si ruku?
Kočár - naložím řvoucí zvíře, popojedu a ticho (ale běda jak zastavím)
Psala jsi, že vám pomohlo zavinování v noci, nepomohlo by i ve dne?
A co zabírá skvěle, je naše postel, položím, přikreju velkou peřinou a v tom teplíčku a vůni rodičů je pohoda.
A ještě jedna věc, zaklání se při ječení, propíná nohy a ruce? Jestli jo, tak je to přílišná dráždivost nervů, pak pomáhá měkká podložka, třeba polštář.
Danylea píše:
Investice to neni nijak hrozna, zrovna koukam na Aukro a na novorozence se daji koupit levne satky Medley, ktere pruzi, starsi ditko uz se v tom nosi hur ale takovyhle prcek je jeste v pohode, na Aukru se daji poridit kolem 400 Kc… Mimiskum se libi, kdyz jsou pevne privazany k telu maminky, muj prcek to primo zboznoval a vzdycky byl strasne spokojenej…
Šátek ano, Medley ne! Mám ho doma a je děsný. Je úzký, prověšuje se, nikdy ho pořádně nedotáhneš. Mates se mi v něm hroutil na stranu, protože nešel dotáhnout. Raději nějaký z druhé ruky, ale kvalitní.
co matka, to nazor
ja si zase Medley nemuzu vynachvalit.. znam dalsi tri, ktery ho casto pouzivaji a take jsou spokojene.. hodne zalezi na typu satku.. uz nevim, jak se presne jmenoval, ale pred zhruba 2,5lety stal cca 1200,–
a venku v kocarku taky jeci??na mou malou docela kocar zabiral,takze jsme byli venku cele dny,kolikrat jsme vyjizdeli i v devet vecer:)..hlavne drncat,jezdit pres koreny a tak:).nastesti to taky bylo v tuhle dobu,takze to docela slo..
fleur píše:
co matka, to nazorja si zase Medley nemuzu vynachvalit.. znam dalsi tri, ktery ho casto pouzivaji a take jsou spokojene.. hodne zalezi na typu satku.. uz nevim, jak se presne jmenoval, ale pred zhruba 2,5lety stal cca 1200,–
Já mám elasťák a ten byl asi taky myšlen v tom doporučení, protože vím, že na Aukru je mají za podobné ceny.
S pevnými nevím, jen vím, co psali mamky šátkařky, že byly spokojené, dokud si nevyzkoušeli Dydimos nebo Vatanai, pak už se často k Medley nechtěli vrátit.
Ale ten elasťák je fakt na prd.
a venku v kocarku taky jeci??na mou malou docela kocar zabiral,takze jsme byli venku cele dny,kolikrat jsme vyjizdeli i v devet vecer:)..hlavne drncat,jezdit pres koreny a tak:).nastesti to taky bylo v tuhle dobu,takze to docela slo..
Holky,
uz jsem z toho fakt na nervy.Naseho kluka nic nebavi,nic nezajima…
Kdyz je u prsa a kojime je to ok,potom si vydrzi tak 10-20mninut hrat.Teda ja si spis hraju a povidam mu a potom nastane silenej rev,kterej nejde nicim utisit…
Kolotoc ho nezajima,lehatko ho nezajima,hracky ho nezajimaji,muzu si s nim povidat,chovat ho,zpivat mu…NIC!!!
Vydrzi rvat klidne cele dopoledne,dudel plive,pokadenej neni,brisko ho neboli…
Zacinam z toho byt fakt podrazdena,vecer se to opakuje ,kolem 17-18hod. zacne a driv jak do koupani kolem 19hod. neprestane…
Mamka rika,nech ho at se vyrve…Jenze…Kdo na to ma nervy a povahu nechat ho rvat,ze?
Takze on ted rve a ja sedim tady a mam zaplou chuvicku,kdyby neco tak abych ho slysela…
Uz nevim,co s nim…
Jsou mu 3mesice a tohle zacal delat asi pred 3tydny…Zabiralo skakani na bolonu,ale ted uz taky ne…
Neudelam doma tootalne nic,ani si nevycistim zuby,natoz uvarit a uklidit