Antidepresiva Brintellix

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
6.12.18 21:44

Přechod na Brintellix

Přidám se do diskuze a prosím i ostatní kteří Brintellix berou o zkušenosti.
Beru Cipralex přes 10 měsíců po prodělané panické atace a zhoršení přizpůsobení (mám problémy po děsivém zážitku). Cipralex si sedl a zabral, ale mám vedlejší účinky - přibírám na váze ( 8 kg za to období) a problémy se sexem. Pro tyto potíže mám nyní výměnu za Brintellix. (Postupně). Moc bych chtěla, aby se B. osvědčil - tedy fungoval na moje stavy a zároveň mě neotupoval v sexu a abych nepřibírala.
 M.

• Citovat
  • Upravit
312
7.12.18 17:07

Neberu to

Presne tak na me to funguje presne opacne, psychicke stavy me to zhorsuje a jeste je me po tom blbe. Posledni dobou mi pride ze celkove ty prasky a medikamenty jsou k prdu a akorat je po tom cloveku zle. Na vsechno si ted davam mnohem vetsi pozor nez driv a pokud je to mozne, tak se uz budu praskum vyhybat. Podle me farmaceuticke firmy ryzuji penize a namelou do tech prasku nejake neucinne svinstvo. Nemuzu si pomoct uz jsou to asi pate prasky ktere jsem musela prestat uzivat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.12.18 19:05
@Gežitka píše:
Presne tak na me to funguje presne opacne, psychicke stavy me to zhorsuje a jeste je me po tom blbe. Posledni dobou mi pride ze celkove ty prasky a medikamenty jsou k prdu a akorat je po tom cloveku zle. Na vsechno si ted davam mnohem vetsi pozor nez driv a pokud je to mozne, tak se uz budu praskum vyhybat. Podle me farmaceuticke firmy ryzuji penize a namelou do tech prasku nejake neucinne svinstvo. Nemuzu si pomoct uz jsou to asi pate prasky ktere jsem musela prestat uzivat.

No to já nemůžu říct, že by mi léky nepomáhaly, naopak. Než mi zabral CIpralex a potom, než se můj stav srovnal do aspoň trochu normálu, tak jsem byla 4 měsíce na neschopence. Léky mi sedí, ale mám problémy se sexem a přibíráním na váze. O prázdninách jsme zkusili snížit dávku, ale měla jsem zrovna další epizodu, takže teď pokorně jím svojí dávku, protože ty stavy jsou hnusný. Ale právě bych Cipralex chtěla zkusit vyměnit za Brintellix, jestli by nezmizely ty vedlejší účinky.
Jestli máš možnost se práškům vyhnout a zvládat to jinak, tak je prostě nepotřebuješ a je to určitě dobře. Já jsem taky chtěla být v pořádku a myslela jsem, že už je brát nebudu, ale skutečnost je jiná..
Vím tady lidi psali, že zpočátku to nebylo nic moc, ale pak už tady skoro nikdo nepsal, tak by mě zajímalo jak to dopadlo po delší době…
 M.

• Citovat
  • Upravit
312
7.12.18 19:36

Tak ted mi doslo ze mam vlastne drzet radikalni dietu. Tak to asi doberu, abych shodila. Fakt je mi po tom na zvraceni, doufam ze se ten ucinek nevytrati. Tak to jeste zkusim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.12.18 22:17
@Anonymní píše:
No to já nemůžu říct, že by mi léky nepomáhaly, naopak. Než mi zabral CIpralex a potom, než se můj stav srovnal do aspoň trochu normálu, tak jsem byla 4 měsíce na neschopence. Léky mi sedí, ale mám problémy se sexem a přibíráním na váze. O prázdninách jsme zkusili snížit dávku, ale měla jsem zrovna další epizodu, takže teď pokorně jím svojí dávku, protože ty stavy jsou hnusný. Ale právě bych Cipralex chtěla zkusit vyměnit za Brintellix, jestli by nezmizely ty vedlejší účinky.
Jestli máš možnost se práškům vyhnout a zvládat to jinak, tak je prostě nepotřebuješ a je to určitě dobře. Já jsem taky chtěla být v pořádku a myslela jsem, že už je brát nebudu, ale skutečnost je jiná..
Vím tady lidi psali, že zpočátku to nebylo nic moc, ale pak už tady skoro nikdo nepsal, tak by mě zajímalo jak to dopadlo po delší době…
M.

Jsem anonymní ze 14.1., 17.53
Celkově beru Brintellix 2 roky a nemohu si ho vynachválit. Žádné nepříjemné vedlejší účinky, sex bez problémů.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.12.18 22:18
@Gežitka píše:
Tak ted mi doslo ze mam vlastne drzet radikalni dietu. Tak to asi doberu, abych shodila. Fakt je mi po tom na zvraceni, doufam ze se ten ucinek nevytrati. Tak to jeste zkusim.

Zklamu tě, vytratí. Nevolnost se projevuje v začátcích lečby B. Časem odezní.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.12.18 13:03
@Anonymní píše:
Jsem anonymní ze 14.1., 17.53
Celkově beru Brintellix 2 roky a nemohu si ho vynachválit. Žádné nepříjemné vedlejší účinky, sex bez problémů.

No tak moc děkuji za zkušenost. Vlastně jsi to měla podobné jako já, taky pomalu snižuji původní a nasazuji B. Těším se, že si začnu užívat sex tak jak to má být, dost mě to trápí. Měla jsi ty potíže s minulými léky taky?
Teď jsem se tedy smířila, že že zatím bez léků neobejdu.
@Gežitka
Pokud chceš brát AD jen proto, že chceš shodit, tak je to blbost. Ono tak fungují asi každé, na počátku úbytek váhy a pak se to obrátí.
 M.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.12.18 00:18

Anonymní ze 14.1.
B. mi přidal psychiatr ke stávajícím lékům vzhledem k tomu, že se mi zhoršil zdravotní stav.
Kamarádka bere B. v monoterapii a taky je spokojená.

• Citovat
  • Upravit
99
8.4.19 10:35

AD Brintellix

Ahoj, jak snasite AD Brintellix?Beru par dni pul tbl.a v noci se budim a nemuzu pak usnout.Predtim jsem brala Tritico..to jsem vysadila nahle.Ale po Triticu jsem spala.Zkousela jsem uz spoustu AD a ze vsech mi bylo spatne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1519
8.4.19 10:48

@lena24 ja jsem take prechazela z tritica na brintellix.Ja ale prechazela pozvolna.Dr mi nasadila uz brintellix a tritico jsem pomalu zaroven vysazovala.Spim normalne.Tedy spala jsem, ted mi odesla maminka a musim si brat prasek na spani.Ale do te doby jsem usinala v pohode.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
99
8.4.19 11:20

Vysadila jsem Tritico nahle a bylo mi moc spatne.Tak jsem pak nakonec presla k jine dr.a ta mi dala Brintellix.Rada bych to zvladala bez prasku.Hodne let jsem se jim branila.Taky mi bylo ze vsech spatne.A kvuli vykyvum nalad a depresim jsem ztratila i pritele.Ted mam novy vztah a nerada bych znovu vse pokazila.Kdyz beru AD citim se jak blazen.Nikdo v mem okoli AD nebere, jen jedna kamaradka, ale ta leky snasi dobre a bere je uz spoustu let.Jenze kdyz mi leky narusi spanek, nevydrzim je brat.Bez spanku nefunguju pak v praci:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
356
8.4.19 12:26

Mě Brintelix nesedl, zvracela jsem a měla silné úzkosti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.4.19 13:01

Napíšu vlastní zkušenost, ale každý jsme jiný. Zkoušela jsem 2× s odstupem jednoho roku. Poprvé mi po měsíci zabral, ale proti úzkostem mi moc nepomohl. Brinetellix by neměl oplošťovat emoce, tak je asi slabší. Podruhé jsem měla s Brintellixem nečekaně velké problémy, od 1. dne šílené stavy, po měsíci jsem měla pocit, že se zblázním, obrovské výkyvy nálad, nikdy více. V obou případech jsem měla problém s krátkodobou pamětí, špatnou výbavností, byl těžší na žaludek, tak je lepší polykat po snídani. Jinak na diskuzích jsem vyčetla, že sex. nežádoucí účinky jsou až od určité dávky.

• Citovat
  • Upravit
646
21.4.20 19:00

Ahoj všem. Presla jsem z Ellicei na Brintellix kvůli přibírání na váze. Cetla jsem příspěvky a tedy jsem prekvapena., Protože mi to doktorka vychvalovala do nebes. Peosim zkušenosti Diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.4.20 19:15

Brintellix má mít méně vedlejších ucinku. Mě pomaha, ale spíš na deprese než na úzkosti. Na každého to působí jinak..

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex