Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Zkusila jsem tabletu rozpůlit a docela to jde. Antidepresiva Brintellix beru téměř půl roku, ale k tomu od začátku Rivotril nepravidelně, ale když jsem si delší dobu Rivotril nevzala, tak mě bylo zle. Často mě při negativní myšlence polévalo horkou a šlo to do paniky.
Mužů se ještě zeptat, co myslíte tím, že se tablety nedají pulit( dle nepravidelného tvaru, nebo kvůli tomu, že se ztrácí účinek dávky)?
@84misha píše:
Zkusila jsem tabletu rozpůlit a docela to jde. Antidepresiva Brintellix beru téměř půl roku, ale k tomu od začátku Rivotril nepravidelně, ale když jsem si delší dobu Rivotril nevzala, tak mě bylo zle. Často mě při negativní myšlence polévalo horkou a šlo to do paniky.
Mužů se ještě zeptat, co myslíte tím, že se tablety nedají pulit( dle nepravidelného tvaru, nebo kvůli tomu, že se ztrácí účinek dávky)?
Nepravidelný tvar.
M.
@Anonymní píše:Dobrý den, mohu se zeptat, zda cítíte s těmito A.D emoce, nejste po nich nějak otupělá jako v takové té neutrální rovině ? Beru také 15mg a nevím zda je to mnou nebo těmi léky .
Děkuji.
@Anonymní píše:
O snížení se poraďte s Dr. Už proto, že tablety se nedají půlit jak jistě víte. Je potřeba aby vám napsala tabletu 5 mg. To že jednou za týden vezmete Rivotril si myslím nevadí. To je okamžitá pomoc. Jak dlouho berete AD? Je třeba brát delší dobu, aby se udělala hladinka a vše si sedlo.
M.
@Anonymní píše:
Nepravidelný tvar.
M.
@Anonymní píše:Dobrý den, mohu se zeptat, zda cítíte s těmito A. D emoce, nejste po nich nějak otupělá jako v takové té neutrální rovině? Beru také 15mg a nevím zda je to mnou nebo těmi léky.
Nepravidelný tvar.
M.
@84misha píše:
Po těchto AD se cítím dobře a emoce fungují. Mají jiný způsob fungování než třeba Cipralex. Po těch jsem tyto problémy měla.
M.
@Anonymní píše:
Po těchto AD se cítím dobře a emoce fungují. Mají jiný způsob fungování než třeba Cipralex. Po těch jsem tyto problémy měla.
M.
Děkuji
Ahojky, Dr. mi nasadila Brintellix na úzkost/apatii, po tom, co jsem brala Asentru. Tu jsem požádala o vysazení kvůli nemožnosti dosažení orgasmu, v této fázi života je to pro mne bohužel poměrně důležité. Nástup Asentry byl skvělý, téměř žádné vedlejší účinky a stav se mi začal rapidně zlepšovat od cca 10. dne. Brala jsem je celkem měsíc a následně vysadila a nyní začínám brát Brintellix. Ale teda co mi způsobuje… Nyní mám 4. den a mám celý den strašné úzkosti, kvůli kterým myslím jen na ty nejhorší scénáře, až se občas přichytím při tom, co je to za kravinu, téměř kvůli tomu nemůžu dělat nic jiného.
Prosím, má někdo zkušenost, zda vytrvat alespoň ty dva/tři týdny, nebo je to podezřelé už takhle od začátku? Jinak před tím, než jsem začínala s Asentrou, tak jsem měla trochu lepší mentální stav než teď před Brintellixem, možná to taky na to má vliv.
Díky moc za zkušenosti ![]()
@Anonymní píše:
Ahojky, Dr. mi nasadila Brintellix na úzkost/apatii, po tom, co jsem brala Asentru. Tu jsem požádala o vysazení kvůli nemožnosti dosažení orgasmu, v této fázi života je to pro mne bohužel poměrně důležité. Nástup Asentry byl skvělý, téměř žádné vedlejší účinky a stav se mi začal rapidně zlepšovat od cca 10. dne. Brala jsem je celkem měsíc a následně vysadila a nyní začínám brát Brintellix. Ale teda co mi způsobuje… Nyní mám 4. den a mám celý den strašné úzkosti, kvůli kterým myslím jen na ty nejhorší scénáře, až se občas přichytím při tom, co je to za kravinu, téměř kvůli tomu nemůžu dělat nic jiného.Prosím, má někdo zkušenost, zda vytrvat alespoň ty dva/tři týdny, nebo je to podezřelé už takhle od začátku? Jinak před tím, než jsem začínala s Asentrou, tak jsem měla trochu lepší mentální stav než teď před Brintellixem, možná to taky na to má vliv.
Díky moc za zkušenosti
Vydrž. Já měla Cipralex a přesně jako ty, orgasmus prostě nula, nešlo to vůbec nijak - s partnerem, ani sama. A do toto ještě váha…
Po Brintellixu se vše srovnalo, je dobrý. Je to nový lék, před čtyřmi lety se skoro nedal předepisovat, taky je dost drahý.
Zkus vydržet. Ale poslouchej, víš že nemůžeš hned vysadit a nový nasadit, ano?
A ještě, pokud bereš 10 mg, může to být málo, pro mě taky, potřebuji 15 mg.
M.
@Anonymní píše:
Vydrž. Já měla Cipralex a přesně jako ty, orgasmus prostě nula, nešlo to vůbec nijak - s partnerem, ani sama. A do toto ještě váha…
Po Brintellixu se vše srovnalo, je dobrý. Je to nový lék, před čtyřmi lety se skoro nedal předepisovat, taky je dost drahý.
Zkus vydržet. Ale poslouchej, víš že nemůžeš hned vysadit a nový nasadit, ano?
A ještě, pokud bereš 10 mg, může to být málo, pro mě taky, potřebuji 15 mg.
M.
Děkuji moc za reakci, dalo mi to trochu naděje a motivaci vytrvat.
Vím, dostala jsem od doktorky plánek na vysazení, ale jsi hodná, že na to takhle myslíš
. Zatím beru 5 mg, uvidím, co bude až nastoupím na 10 mg, trochu doufám, že to bude stačit.
Tak hodně štěstí a pozitivní myšlení
![]()
@Anonymní píše:
Děkuji moc za reakci, dalo mi to trochu naděje a motivaci vytrvat.Vím, dostala jsem od doktorky plánek na vysazení, ale jsi hodná, že na to takhle myslíš
Tak hodně štěstí a pozitivní myšlení. Zatím beru 5 mg, uvidím, co bude až nastoupím na 10 mg, trochu doufám, že to bude stačit.
![]()
Hele, asi nebude, těch 10 mg je málo. Uvidíš. Hlavně pozitivně (je vidět, že to umíš) a to co se ti teď děje zkus rozdýchat, hezky si to v hlavě zdůvodni.
M.
Beru Brintelix měsíc, nejdřív 5, pak 10 a nyní zase 5, protože nevím co se děje, ale pozdě odpoledne dostávám zimnici a celý večer je mi na nic…byla jsem včera na testu covid, vše OK, ale chřipkový pocit dlouhodobě. Na noc mám 1/2 neurolu, když si ho vezmu, tak se tělo zklidní. Ráno taky docela fajn, až jak píšu odpoledne…Než jsem dostala Brintelix, tak jsem dlouhodobě užívala 100mg Mabron (Tramadol) na páteř. Snižovala jsem ho nyní postupně na ráno 25mg a odpoledne taky 25mg. Nedá se z něj okamžitě odejít. Nemáte někdo zkušenosti s něčím podobným? Lékařka mi stále nabízí, abych šla do nemocnice. Ale to se mi vůbec nelíbí, už nemá se mnou trpělivost. Psychicky je mi lépe, ale fyzicky to není dobré, únava, pocení, bez zájmu a energie. ![]()
Dobrý den, paní M.
Mohu Vás poprosit o odpověď.. ohledně intimity (sexu a vše s tím spojené ) je to s Brntellixem stejnè jako když jste třeba neužívala antidepresiva, nebo je to jiný ( méňě intenzivní )Má na to vliv? Nevím, zda je to psychikou nebo práškama. Děkuji
@lalalyla píše:
Je mockrát děkuju TOS mi udělala radost.Ja beru druhým dnem a žádné vedlejší účinky zatím nemám. Ani mi není na zvracení ani mě nebolí hlava prostě fajn, tak uvidíme co dal
@Anonymní píše:
Já mám Brintellix na úzkost a PA, takže opravdu nejen na deprese. Měla jsem prvně Cipralex, to jsem fakt přibírala a orgasmus nula. S Brintellixem funguji.
M.
@Hator píše:
Beru Brintelix měsíc, nejdřív 5, pak 10 a nyní zase 5, protože nevím co se děje, ale pozdě odpoledne dostávám zimnici a celý večer je mi na nic…byla jsem včera na testu covid, vše OK, ale chřipkový pocit dlouhodobě. Na noc mám 1/2 neurolu, když si ho vezmu, tak se tělo zklidní. Ráno taky docela fajn, až jak píšu odpoledne…Než jsem dostala Brintelix, tak jsem dlouhodobě užívala 100mg Mabron (Tramadol) na páteř. Snižovala jsem ho nyní postupně na ráno 25mg a odpoledne taky 25mg. Nedá se z něj okamžitě odejít. Nemáte někdo zkušenosti s něčím podobným? Lékařka mi stále nabízí, abych šla do nemocnice. Ale to se mi vůbec nelíbí, už nemá se mnou trpělivost. Psychicky je mi lépe, ale fyzicky to není dobré, únava, pocení, bez zájmu a energie.
Brintellix 5 mg je hrozně málo, pokud to „jede“, spíš 15 mg. 5 mg je tak na nástup nebo vysazování.
M.
@84misha píše:
Dobrý den, paní M.
Mohu Vás poprosit o odpověď.. ohledně intimity (sexu a vše s tím spojené ) je to s Brntellixem stejnè jako když jste třeba neužívala antidepresiva, nebo je to jiný ( méňě intenzivní )Má na to vliv? Nevím, zda je to psychikou nebo práškama. Děkuji
Při Brintellixu sex úplně ok.
M.