Antidepresiva Brintellix

Napsat příspěvek
Velikost písma:
646
21.4.20 19:21
@Anonymní píše:
Brintellix má mít méně vedlejších ucinku. Mě pomaha, ale spíš na deprese než na úzkosti. Na každého to působí jinak..

Díky za info.Me právě trápí spíše úzkosti a soc. fobie, tak uvidim, jak to bude působit na mě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9211
21.4.20 19:29
@lalalyla píše:
Ahoj všem. Presla jsem z Ellicei na Brintellix kvůli přibírání na váze. Cetla jsem příspěvky a tedy jsem prekvapena., Protože mi to doktorka vychvalovala do nebes. Peosim zkušenosti Diky

Ahoj,
mně v léčebně převedli z Deprexu právě taky na Brintellix, ale úplně mi asi nezabírá, protože občas mívám dost hnusné stavy, ale ty jsem měla i na Deprexu. Měl by ale jako jediné AD zlepšovat kognitivní funkce, ale to taky nevím. Zas úplně bez AD bych asi nefungovala vůbec (beru tedy ještě i jiné léky), takže jsem vlastně za Brintellix ráda. Ale jestli jsi po Elicei přibírala na váze, tak já znám zas lidi, kteří přibírali na Brintellixu, po Elicei to není nějak úplně častém resp. neznám prakticky nikoho, kdo by po ní přibral a já pro ní taky nepřibrala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
646
21.4.20 19:34
@Lollitka píše:
Ahoj,
mně v léčebně převedli z Deprexu právě taky na Brintellix, ale úplně mi asi nezabírá, protože občas mívám dost hnusné stavy, ale ty jsem měla i na Deprexu. Měl by ale jako jediné AD zlepšovat kognitivní funkce, ale to taky nevím. Zas úplně bez AD bych asi nefungovala vůbec (beru tedy ještě i jiné léky), takže jsem vlastně za Brintellix ráda. Ale jestli jsi po Elicei přibírala na váze, tak já znám zas lidi, kteří přibírali na Brintellixu, po Elicei to není nějak úplně častém resp. neznám prakticky nikoho, kdo by po ní přibral a já pro ní taky nepřibrala.

No já přibrala šílené. Nikdy jsem nepribirala a najednou za rok 10 kilo. Predtim jsem měla sertralin a ten byl v pohodě, ale přestal účinkovat tak mi doktorka navýšila dávku a ta mi nedělala dobře. Byla jsem roztěkana, tak mi napsala Eliceu.Jim stejně jako vždy, takže to muselo být tou Eliceou. Uvidim jak mi zabere toto, ale kdyby ne tak jsem přemýšlela že bych se vrátila k tomu sertralinu, ten nebyl špatný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9211
21.4.20 19:54
@lalalyla píše:
No já přibrala šílené. Nikdy jsem nepribirala a najednou za rok 10 kilo. Predtim jsem měla sertralin a ten byl v pohodě, ale přestal účinkovat tak mi doktorka navýšila dávku a ta mi nedělala dobře. Byla jsem roztěkana, tak mi napsala Eliceu.Jim stejně jako vždy, takže to muselo být tou Eliceou. Uvidim jak mi zabere toto, ale kdyby ne tak jsem přemýšlela že bych se vrátila k tomu sertralinu, ten nebyl špatný.

Tak 10 kg za rok bych neříkala, že jsi šíleně přibrala, já přibrala po jiných psychiatrických lécích i 20 kg za 3 měsíce. A celkově přes 30 kg a to znám i lidi, kteří přibrali třeba i 60 kg. Jinak u Brintellixu se primárně píše, že je na deprese, ale psychiatři ho dávají i na úzkostné poruchy, tak je to asi taky vyzkoušené. Tak držím palce, ať ti zabere.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
646
21.4.20 19:59

@Lollitka
Já vím, že to není moc, ale do té doby co jsem začala s eliceou jsem celý život měla 50 kg a nad to jsem nešla at jsem jedná cokoli. Dekuju moc kdyžtak dám info

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.4.20 22:39
@Lollitka píše:
Tak 10 kg za rok bych neříkala, že jsi šíleně přibrala, já přibrala po jiných psychiatrických lécích i 20 kg za 3 měsíce. A celkově přes 30 kg a to znám i lidi, kteří přibrali třeba i 60 kg. Jinak u Brintellixu se primárně píše, že je na deprese, ale psychiatři ho dávají i na úzkostné poruchy, tak je to asi taky vyzkoušené. Tak držím palce, ať ti zabere.

Já mám Brintellix na úzkost a PA, takže opravdu nejen na deprese. Měla jsem prvně Cipralex, to jsem fakt přibírala a orgasmus nula. S Brintellixem funguji.
 M.

• Citovat
  • Upravit
646
23.4.20 16:48
@Anonymní píše:
Já mám Brintellix na úzkost a PA, takže opravdu nejen na deprese. Měla jsem prvně Cipralex, to jsem fakt přibírala a orgasmus nula. S Brintellixem funguji.
M.

Je mockrát děkuju TOS mi udělala radost.Ja beru druhým dnem a žádné vedlejší účinky zatím nemám. Ani mi není na zvracení ani mě nebolí hlava prostě fajn, tak uvidíme co dal

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.8.20 13:49

Ahoj, obnovuji diskuzi. V úterý mi psychiatrička předepsala Brintellix 5 mg v poledne, ráno užívám 150 mg Zoloftu…po čtyřech týdnech mám snížit Zoloft a zvýšit Brintellix. Zoloft beru přes tři roky ale občas jsem zapomněla vzít prášky i pár dnů, mám syna s poruchou autistického spektra a lehkou mentální retardací a moje psychika je hodně ovlivněna tím, že malý není zdravý.

Jaké máte zkušenosti s Brintellixem a kdy vám zabral? Potřebuji fungovat v domácnosti ale nejraději bych jenom ležela :(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.8.20 13:59

Za mě byl Brintellix jedno z mála antidepresiv, co mi fakt nesedlo. Měla jsem po tom divné představy, byla taková agitovaná.. rozjíždělo mi to sebepoškozování a schízu. Jako obojímu jsem se ubránila, ale musela jsem to vysadit a už nikdy víc. Jinak jsem vyzkoušela za život snad všechno a o. k.,něco fungovalo, něco míň nebo vůbec, ale po tomhle mi bylo hůř. Je to ale strašně individuální.

• Citovat
  • Upravit
Štofik
30.8.20 14:09
@Anonymní píše:
Ahoj, obnovuji diskuzi. V úterý mi psychiatrička předepsala Brintellix 5 mg v poledne, ráno užívám 150 mg Zoloftu…po čtyřech týdnech mám snížit Zoloft a zvýšit Brintellix. Zoloft beru přes tři roky ale občas jsem zapomněla vzít prášky i pár dnů, mám syna s poruchou autistického spektra a lehkou mentální retardací a moje psychika je hodně ovlivněna tím, že malý není zdravý.Jaké máte zkušenosti s Brintellixem a kdy vám zabral? Potřebuji fungovat v domácnosti ale nejraději bych jenom ležela :(

Já na něj přecházela na jaře. Vysazovala jsem Eliceu a Mirzaten. 2 týdny mi bylo divně, ale to bylo kvůli vysazení Elí. Začínala jsem taky na 5mg a teď jsem na 20mg. Mirzaten se vysazoval hůř. Trvalo než jsem byla schopná usnout a spát celou noc. Za mě je Brintellixu dobrý lék, určitě se neboj.

• Citovat
  • Upravit
Štofik
30.8.20 14:11
@Anonymní píše:
Za mě byl Brintellix jedno z mála antidepresiv, co mi fakt nesedlo. Měla jsem po tom divné představy, byla taková agitovaná.. rozjíždělo mi to sebepoškozování a schízu. Jako obojímu jsem se ubránila, ale musela jsem to vysadit a už nikdy víc. Jinak jsem vyzkoušela za život snad všechno a o. k.,něco fungovalo, něco míň nebo vůbec, ale po tomhle mi bylo hůř. Je to ale strašně individuální.

Jak dlouho jsi ho brala? Já něco jako schizu měla totiž taky, ale odeznělo to díky Bohu…dle mě jsem to měla z vysazení Elí a propuknutí covidu. Jestli jsi to neměla jen vedlejší účinky.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.8.20 14:14
@holka_z_hor píše:
Já na něj přecházela na jaře. Vysazovala jsem Eliceu a Mirzaten. 2 týdny mi bylo divně, ale to bylo kvůli vysazení Elí. Začínala jsem taky na 5mg a teď jsem na 20mg. Mirzaten se vysazoval hůř. Trvalo než jsem byla schopná usnout a spát celou noc. Za mě je Brintellixu dobrý lék, určitě se neboj.

Děkuji.

• Citovat
  • Upravit
Štofik
30.8.20 14:18
@Anonymní píše:
Děkuji.

Za málo :kytka:

• Citovat
  • Upravit
9211
30.8.20 14:32
@Anonymní píše:

Ahoj,
tak to máme hodně podobné, já teď beru Brintellix podruhé a taky se sebepoškozuji, léčím se i s psychózou (ale ani za jedno podle mě nemůže u mě Brintellix, měla jsem to už před ním). Taky jsem brala téměř vše, co je na trhu, počítala jsem to a vyšlo mi to na 52 druhů léků, co jsem brala a nic moc mi úplně nefungovalo, jsem farmakorezistentní. Nebrala jsem snad jedině tricyklická AD, protože ta nemůžu, jinak úplně vše. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.8.20 14:59
@Anonymní píše:
Ahoj, obnovuji diskuzi. V úterý mi psychiatrička předepsala Brintellix 5 mg v poledne, ráno užívám 150 mg Zoloftu…po čtyřech týdnech mám snížit Zoloft a zvýšit Brintellix. Zoloft beru přes tři roky ale občas jsem zapomněla vzít prášky i pár dnů, mám syna s poruchou autistického spektra a lehkou mentální retardací a moje psychika je hodně ovlivněna tím, že malý není zdravý.Jaké máte zkušenosti s Brintellixem a kdy vám zabral? Potřebuji fungovat v domácnosti ale nejraději bych jenom ležela :(

Ahoj, Brintellix mi začínal zabírat asi za 14 dní, za 3 týdny jsem byla schopná se vrátit do práce. Těch prvních 14 dní mi zachránil život lexaurin na uklidnění, 3×denně.
Držím palce, ty první dny musíš přežít.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí