Antidepresiva Brintellix

Napsat příspěvek
Velikost písma:
684
29.3.18 06:52
@Merrygo píše:
Brintellix beru teprve druhý den, půlku, a musím potvrdit, že je mi po něm hodně ale hodně špatně. Těch deset dní, po kterých by se to mělo zlepšit, bude hodně dlouhých…
Beru také Neurol, který mě ale háže do smutku a pocitu beznaděje. :(

Ahoj, taky od 24.3.beru Brintellix a Neurol. Tedy tyden pulku B. rano a N.rano, po obede pulku a na noc cely. Brala jsem od prosince do patku 23.3. Asentru 200 a na noc Rivotril. Jenze stav se akutne zhorsil a po telefonate s psychiatrem mi poslal recept na AD Brintellex-tedy zadne postupne vysazovani ale hned najeti na dalsi AD. Trpim panickou atakou.
Chci se zeptat jak ti je a kdy beres leky? Mam 3 male deti a pres den musim fungovat i kdyz marodim.. Vim, zetrva nez odezni to nejhorsi po AD ale jelikoz jsou to 3ti AD jsem uz totale vysilena a popravde rodina ze mne taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
684
29.3.18 06:53

Tezky zacatek a jak dal..

@Merrygo píše:
Brintellix beru teprve druhý den, půlku, a musím potvrdit, že je mi po něm hodně ale hodně špatně. Těch deset dní, po kterých by se to mělo zlepšit, bude hodně dlouhých…
Beru také Neurol, který mě ale háže do smutku a pocitu beznaděje. :(

Ahoj, taky od 24.3.beru Brintellix a Neurol. Tedy tyden pulku B. rano a N.rano, po obede pulku a na noc cely. Brala jsem od prosince do patku 23.3. Asentru 200 a na noc Rivotril. Jenze stav se akutne zhorsil a po telefonate s psychiatrem mi poslal recept na AD Brintellex-tedy zadne postupne vysazovani ale hned najeti na dalsi AD. Trpim panickou atakou.
Chci se zeptat jak ti je a kdy beres leky? Mam 3 male deti a pres den musim fungovat i kdyz marodim.. Vim, zetrva nez odezni to nejhorsi po AD ale jelikoz jsou to 3ti AD jsem uz totale vysilena a popravde rodina ze mne taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
29.3.18 07:35
@samara17 píše:
Chci se zeptat jak ti je a kdy beres leky? Mam 3 male deti a pres den musim fungovat i kdyz marodim.. Vim, zetrva nez odezni to nejhorsi po AD ale jelikoz jsou to 3ti AD jsem uz totale vysilena a popravde rodina ze mne taky.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
29.3.18 07:43
@Merrygo píše:

Ahoj, shodou okolností jsem také brala nejdříve Asentru a Rivotril a bylo mi po nich ještě hůře. Takže jsem to přestala brát a dohodla jsem se, že to zkusím bez nich a s pomocí homeopatie a různých technik, které pomáhají při zvládání panickych atak. Jenže se můj stav výrazně zhoršil, moje těla bylo v úzkosti po celý den, všechny ty nepříjemné tělesné projevy, které bývají normálně jen při atace. Když jsem viděla jaký dopad to má na rodinu, řekla jsem si o léky. Běžný režim prozatím nezvládám. Hodně mi pomáhá manžel. Děti se učí větší samostatnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
30.6.18 14:49

@samara17 ahoj mohu se zeptat jestli ti Brintellix pomohl? DR mi ho napsala taky na Panickou poruchu místo Asentry :roll: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
30.6.18 17:15

@Líduš22 Antidepresiva ti od úzkostných stavů tak úplně nepomůžou. Jen tě trochu srovnají, abys to všechno zvládala lépe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.10.18 10:48

Má to tedy smysl?

Dobrý den,

už desátý den užívám AD Brinetellix. A to na deprese a úzkosti. Jediná změna, kterou pociťuji je zvýšený strach a úzkost, pláč, ztráta i poslední naděje.

Když si čtu příběhy ostatních, mám pocit, že ani nemá smysl v užívání dál pokračovat.

Jaká je prosím vaše zkušenost, má smysl dál brát AD?

• Citovat
  • Upravit
9371
12.10.18 11:19
@Anonymní píše:
Dobrý den,

už desátý den užívám AD Brinetellix. A to na deprese a úzkosti. Jediná změna, kterou pociťuji je zvýšený strach a úzkost, pláč, ztráta i poslední naděje.

Když si čtu příběhy ostatních, mám pocit, že ani nemá smysl v užívání dál pokračovat.

Jaká je prosím vaše zkušenost, má smysl dál brát AD?

Maximálně pozitivní. Co popisuješ jsou jen počáteční vedlejší účinky, které obvykle za zhruba 14 dní přestanou. Vytrvej a bude líp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.10.18 11:49
@Emimin7 píše:
Maximálně pozitivní. Co popisuješ jsou jen počáteční vedlejší účinky, které obvykle za zhruba 14 dní přestanou. Vytrvej a bude líp.

Děkuju za reakci. Snad to bude pravda. S tím, co se ze mě stává, se nedá žít.

Když čtu, že někteří dostali i prášky proti úzkosti, říkám si, že ani volba psychiatra nebyla nejšťastnější. Ale to už je obviňováni druhých. Což je mi taky novinkou, taková jsem nikdy nebyla.

Mám velkou obavu, že už jsou mi negace tak vlastní, že ani AD nepomůžou.

Hrozně bych potřebovala naději. Ale všude jen strachy a zklamání.

• Citovat
  • Upravit
9371
12.10.18 11:58
@Anonymní píše:
Děkuju za reakci. Snad to bude pravda. S tím, co se ze mě stává, se nedá žít.

Když čtu, že někteří dostali i prášky proti úzkosti, říkám si, že ani volba psychiatra nebyla nejšťastnější. Ale to už je obviňováni druhých. Což je mi taky novinkou, taková jsem nikdy nebyla.

Že jsou všude na internetu strachy a zklamání je úděl internetu. Lidé zakládají diskuze když mají problém, jako teď ty. Komu AD zabere nepoběží honem na internet sdělit, jak se cítí dobře a jen se chtěl podělit o svou úlevu. :)
A ta obava, že ti nic nepomůže je klasický symptom deprese.
Podstatné je, že jsi v péči odborníka, takže zlepšení je jen otázkou času. Např. já měl za měsíc slabé zlepšení a dohromady za tři měsíce extrémní zlepšení. Zase bylo vše jako dřív.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
12.10.18 12:37

vydrž - to znamená, že tvoje tělo reaguje na účinnou látku a než se nastaví účinná hladina, tak holt máš chvíli vedlejší příznaky - do dvou, tří týdnů to zmizí a léky zaberou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
12.10.18 12:45

Jinak až ti zaberou léky, najdi si někde psychoterapeuta či psychoterapeutku (pohlaví vol podle toho, se kterým z rodičů máš méně problematický vztah). Pokud kombinace léků a psychoterapie nebude nějakou dobu zabírat, máš nárok na lázeňkou péči - například v Jeseníku mají skvělý program na poruchy nálady. Další variantou je pak stacionář - tam chodíš přes den a spíš doma.

Držím palce, ať nad tou mrchou zlou, prolhanou depresí vyhraješ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
12.10.18 12:47
@Anonymní píše:

A to jsou právě ony lži, které ti deprese cpe do hlavy, aby měla co největší moc. Bohužel - v tuhle chvíli se nedá spoléhat na to, že myšlenky, co se ti objevují v hlavě jsou adekvátní a realistické - napoak, jsou to v drtivé většině věcí myšlenky deformované depresí a nebo přímo symptomy - tedy poodbná černá beznaděj, kterou ta mrcha depresivní zaplavuje tvoje vědomí. Lže a chce, aby ses tomu poddala. Nedovol jí to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.10.18 13:57

Má to tedy smysl?

@Emimin7 Děkuju za racionální pohled (to i @Ou) a hlavně nadějnou zkušenost. Už toho sama nejsem nijak schopná. Jen tma, bolest, beznaděj. V míře, kterou jsem neznala. Ráda si počkám na zlepšení. Snad hůř už být nemůže.

@Ou Děkuju za tvou podporu a zasvěcené rady. V podstatě to, co jsem celou dobu potřebovala slyšet. Je nesmírně útěšné vidět taková slova. Připadám si už jen jako zrůda. Nejsem schopna fungovat, smát se, nedokážu ani to málo, co okolí vyžaduje.

Do toho hrozný strach, že tím ztratím partnera. Snažím se mu už o těch stavech moc neříkat, protože opak je cestou, jak o partnera přijít.

Asi nejhorší jsou ty nové pocity. Obviňování. Možná se jen chci chránit a hledám vinika. Nevím. Prostě nevím. To je další věc. Připadám si jako zaostalá.

Zatím chodím k psychiatrovi, doporučil mi psycholožku. Jen ty čekačky, domluvy termínů, mám pocit, že než se dočkám, bude ze mě už kompletní nula.

O tom programu v Jeseníku jsem nešlyšela. Takže moc děkuji i za tento tip a všechny rady. Naději. Než jsem sem dnes napsala, pomalu jsem uvažovala o umístění v psychiatrické léčebně. Ale i kdybych se tam náhodou dostala, bála bych se toho, co se tam může dít. Nevíš prosím, jak to vlastně chodí?

• Citovat
  • Upravit
29.10.18 13:12

přechod z Trittica na Brintelix

Má někdo zkušenosti z přechodem z léku Trittico na Brintelix? Trittico na mě moc nezabírá…, tedy užívám ho především na nespavost. četla jsem, že Brintelix je novější antidepresivum, tak se chci zeptat, kdo s ním má zkušenosti, jestli se po něm spí lépe, než po Tritticu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí