Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Asi hodně kontroverzní název, ovšem dnes ráno mne napadlo něco, co doufám, že už vědci dávno objevili a potvrdili. A že mi napíšete, jak to vidíte vy ![]()
Od rozvodu rodičů a puberty vážím cca 85 kg (na 173 cm je to dost a jde to vidět - spokojená nejsem). Chtěla bych vědět, zda je možné, že jsem zhubla 15 kilo během třech měsíců i díky tomu, že jsem byla psychicky v pohodě.
Tedy odjela jsem do Holandska, kde jsem asi po měsíci života zkusila travku. Nějak v té souvislosti jsem začala cvičit, mít pravidelný režim, jedla jsem lepší potraviny a hodně rychle jsem zhubla. Po návratu zpět do ČR, do hodně stresového prostředí, jsem i přes omezený jídelníček nabrala na 85 kg. Ne hned, ale během roku ano.
Napadlo mne, jestli mělo kouření trávy opravdu tak relaxující účinky na moji mysl v depresi, že když jsem deprese „potlačila, léčila,…“, že jsem začala cítit život a chtěla něco měnit. Nebo jsem zhubla jen díky tomu, že jsem se hýbala a jedla jinak? Ono popravdě ten dobrovolný pohyb, když se tak zamyslím, přišel až jsem byla klidná, až jsem byla schopná vydržet pravidelný režim a nehledala jsem berličky…
Proč se na to ptám. Dle psychiatra se mi zase prohloubila deprese a „zvedla“ mi dávku antidepresiv (z 5mg na 10mg). Myslíte, že když mi léky zaberou, že zase začnu být normální veselý člověk, co se nebude do ničeho nutit a tedy i zhubne?
Já vím, ptám se jako debil, ale nejde mi do hlavy, že by to bylo tak jednoduché…
@dahija
já ze stresu tloustnu. Spíš myslím, že pomohl pravidelný pohyb a strava než THC samo o sobě. Navíc i ta reakce na THC je individuální, mně to třeba úzkosti a melancholie zesilovalo až k nevydržení. No a AD a hubnutí? Nejdřív jsem přibrala první měsíc 3kg. Pak si tělo zvyklo a hlavně nastoupil účinek AD a já byla schopná zase začít sportovat. Navíc mě sport nabíjí i po psychické stránce, takže pak jsme zase zhubla a docela snadno, bez nějakého boje, jen jsem prostě měla víc energie.
Nemyslela jsem, že by nějak fungovalo THC, ale spíše ten vliv na psychiku. Co si budeme povídat, z balení 5-6 jointů z 1 gramu jsem vydržela celý týden a jak píšeš - přišla chuť do pohybu.
Chtěla jsem slyšet, že AD vrací „chuť do života“ a tedy i do sportu a dá se zhubnout
Děkuji!
No jéje, psychika má na hubnutí obrovský vliv. S AD zkušenost nemám, ale co jsem tak slyšela, tak obvykle mají na hmotnost spíše negativní vliv. Jen mi řekni, proč jsi v prostředí, ze kterého máš stres a cpeš se hnusnýma práškama, když to jde evidentně i jinak? ![]()
Zhubnout 15 kilo za 3 měsíce je strašně moc, je celkem normální, že jsi to začala nabírat zpátky
Hubnout se má pomalu, jinak přijde jo-jo efekt. Jinak jsi zhubla nejspíš pohybem a pravidelnou a zdravou stravou. Jako nevím co chceš slyšet, že jsi zhubla díky trávě? AD ti v hubnutí asi taky nepomohou ![]()
@SlečnaVeStínu No já v tom prostředí už nejsem, ale údajně mi dobíhá postramatuciká deprese (můj název, doktoři tomu říkají jinak). Něco jako vracení se špatných vzpomínek (hooodně moc zlých) ve vlnách zpět, protože jsem teď v klidu a v sedmém nebi ![]()
@ixule Asi jsem to zle napsala, šlo mi o psychiku, hubnutí a vliv AD. Dle lidí, u kterých jsem žila v Amstru a kteří byli abnormálně fit, šlo hodně o zadržování vody. Taky si všimli toho, že na sobě makám jako šroubek - denně plavání, třikrát denně posilování (jen doma). Bavilo mne to, naplňovalo mne to a dneska mne to tak napadlo, že to mohlo být tím, že jsem se uklidnila. Vem si, že bych teď zase zdravě zhubla (jedu kilo po týdnu, něco jako krabičková dieta) a dodržovala správnou životosprávu… Byla bych hubená!!!
@dahija píše:
Nemyslela jsem, že by nějak fungovalo THC, ale spíše ten vliv na psychiku. Co si budeme povídat, z balení 5-6 jointů z 1 gramu jsem vydržela celý týden a jak píšeš - přišla chuť do pohybu.Chtěla jsem slyšet, že AD vrací „chuť do života“ a tedy i do sportu a dá se zhubnoutDěkuji!
tak takhle jo, já jsem tvůj příspěvek pochopila, že tu magii hubnutí připisuješ trávě
. Navíc teda u někoho THC výrazně zvyšuje chuť na sladké. Psychika a hubnutí tak tam ta souvislost je jednoznačná. Změna váhy je i jedno z diagnostických kritérií klinické deprese. Jo mě AD vrátila do života, takže i k pohybové aktivitě a pravidelnosti. Já přibírala i tím, že jsem nejedla, což je stejně blbý jako když se přežíráš.
Znám dost lidí, co bere AD a všichni mají problémy s hubnutím. Přibírají už jen tím, že dýchají. Deprese lze zvládnout i jinak než do sebe cpát AD.
@dahija já mám postraumatickou stresovou poruchu a jsem bez AD, kdybych nežrala jak prase, tak je ze mě modelka…chodila jsem dlouho do posilovny a měla svého trenéra, díky léčbě jsme se cítila fajn a měla chuť i do pohybu…no a teď jsme ve 30tt…takže se už těším, až budu zase hubnout
…
@Anonymní píše:
tak takhle jo, já jsem tvůj příspěvek pochopila, že tu magii hubnutí připisuješ trávě. Navíc teda u někoho THC výrazně zvyšuje chuť na sladké. Psychika a hubnutí tak tam ta souvislost je jednoznačná. Změna váhy je i jedno z diagnostických kritérií klinické deprese. Jo mě AD vrátila do života, takže i k pohybové aktivitě a pravidelnosti. Já přibírala i tím, že jsem nejedla, což je stejně blbý jako když se přežíráš.
Tak já mám spíše zachváty úzkosti, kdy se doslova přecpu, vyžeru lednici a pak zase den dva jíst nemusím… Což je zlé a v Holandsku se mi to právě nestávalo no. Takže proto jsem (po třech letech
) zvážila možnosti THC.
@Špuntice1986 Dlouho jsem jen chodila si povídat a snažila se zvládat svoji hlavu. Bohužel můj stav se zhoršil a jaksi jsem přestala chodit, potom odcházel cit i v ruce. Dle výsledků doktorů jsem fyzicky naprosto zdravá. Jen bych ráda znovu chodila a hýbala končetinami bez omezení nebo bez pocitu strachu, že opět z ničeho nic vypnou a já spadnu nebo něco pustím z ruky. I po těchto excesech mého těla jsem se snažila vyhýbat AD, protože mi přijde jako naprostá ubohost a slabost v 25 letech brát AD. Jenže nakonec mi doktorka dala alespoň nějaká slabší, aby se stav nezhoršoval a nebo aspoň zabral placebo efekt
Ale ano, proti depresi se určitě dá bojovat jinými cestami a já je klidně všechny vyzkouším!
@dahija píše:
@ixule Asi jsem to zle napsala, šlo mi o psychiku, hubnutí a vliv AD. Dle lidí, u kterých jsem žila v Amstru a kteří byli abnormálně fit, šlo hodně o zadržování vody. Taky si všimli toho, že na sobě makám jako šroubek - denně plavání, třikrát denně posilování (jen doma). Bavilo mne to, naplňovalo mne to a dneska mne to tak napadlo, že to mohlo být tím, že jsem se uklidnila. Vem si, že bych teď zase zdravě zhubla (jedu kilo po týdnu, něco jako krabičková dieta) a dodržovala správnou životosprávu… Byla bych hubená!!!
Psychika je 100% silný faktor, někdo depresemi či stresem hubne, jiný přibírá
I kilo týdně se mi zdá moc, i když vím, že už je to odborníky bráno jako „rozumné“, nicméně každé tělo je jiné, třeba ti to bude vyhovovat. Jinak zkoušelas třeba kouče? Pracují jinak než klasický psycholog, hlavně jejich metody jsou rychlejší, při běžných problémech samozřejmě. Kdybys chtěla vědět víc, tak mi písni sz.
@dahija píše:
Asi hodně kontroverzní název, ovšem dnes ráno mne napadlo něco, co doufám, že už vědci dávno objevili a potvrdili. A že mi napíšete, jak to vidíte vy![]()
Od rozvodu rodičů a puberty vážím cca 85 kg (na 173 cm je to dost a jde to vidět - spokojená nejsem). Chtěla bych vědět, zda je možné, že jsem zhubla 15 kilo během třech měsíců i díky tomu, že jsem byla psychicky v pohodě.
Tedy odjela jsem do Holandska, kde jsem asi po měsíci života zkusila travku. Nějak v té souvislosti jsem začala cvičit, mít pravidelný režim, jedla jsem lepší potraviny a hodně rychle jsem zhubla. Po návratu zpět do ČR, do hodně stresového prostředí, jsem i přes omezený jídelníček nabrala na 85 kg. Ne hned, ale během roku ano.
Napadlo mne, jestli mělo kouření trávy opravdu tak relaxující účinky na moji mysl v depresi, že když jsem deprese „potlačila, léčila,…“, že jsem začala cítit život a chtěla něco měnit. Nebo jsem zhubla jen díky tomu, že jsem se hýbala a jedla jinak? Ono popravdě ten dobrovolný pohyb, když se tak zamyslím, přišel až jsem byla klidná, až jsem byla schopná vydržet pravidelný režim a nehledala jsem berličky…
Proč se na to ptám. Dle psychiatra se mi zase prohloubila deprese a „zvedla“ mi dávku antidepresiv (z 5mg na 10mg). Myslíte, že když mi léky zaberou, že zase začnu být normální veselý člověk, co se nebude do ničeho nutit a tedy i zhubne?
Já vím, ptám se jako debil, ale nejde mi do hlavy, že by to bylo tak jednoduché…
upřímně? ikdyby thc stokrát pomáhala hunutí vůbec bych takto neuvažovala…problém je jinde a myslím, že ten by se měl řešit jako první, štíhlá figura není vše…
ps. omlouvám se za překlepy, ale zase opět z mobilu z cest ![]()