Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Ahoj, já se nechystám „od teď“ spíše až „od soboty“ ![]()
Ale fandím Ti, pro PCO je váha hodně důležitý faktor ![]()
Ahoj, můžu se přidat? Mám navíc 20 kg. Fuj, když se to napíše, je to ještě mnohem horší.
Ahoj, je mi 30, 101kg, 170cm. Takže špek na břuchu, sádlo na kýtách. Momentálně 5kg dole, začínám rychlou chůzí, pak jogging.
@Attila8 taky fandím
!!! Kamarádka má ten samý problém a začla cvičit hormonální jogu…, nemůže si ji vynachválit.., tak třeba tobě by to taky pomohlo. Držím palce ![]()
@ka2ka
už je lépe? Také už jsem něco dostala dolů, ale pořád mám hodně před sebou. Tak bych se ráda zapojila.
@KaPa1 ahoj už trochu jo a co ty?? já mám dole 8,5kg ale pořád ještě hodněěěě potřebuju
Taky mám PCOS a váhu jak Mount Everest
a ne a ne to jít dolů ![]()
Já šest. Teď jsem byla na kontrole a v pohodě, a mám úžasnou praktickou a ještě lepší sestřičku, která je taky bez štítky, tak máme spoustu společných témat a už si nepřipadám jako stimulant.
. @Attila8 pošleš pak pozvánku?
@Attila8 přeju ti ať zhubneš
Je to běh na dlouhou trať. Musí to pořádně přepnout v hlavě, což u tebe se stalo..
Věřím, že to dáš. Taky mám ještě nadváhu +- 20kg, ale bylo to víc, už půl roku se láduju zdravou stravou a jde to
![]()
An. A
Přidám sem své doporučení.
1. vynechala jsem veškerý cukr v čajích - dělám si denně tak 3-4 čaje ovocné a do každého jsem cpala 2 lžičky cukru - když to spočítám tak chudák moje tělo ![]()
2. začala jsem snídat - šlo to těžko ale zvykla jsem si (pak nemám v průběhu celého dne hlad).
3. a každý den večer mezi 19-21 jdu na půlhodinky - hodinku ven a jdu rychlou chůzi případně přidám 10sekundové pokusy o běh.
A EJHLE, 5kg dole.
@Attila8 píše:
@Blekota ahoj a kolik bys chtěla zhubnout? a jak to děláš s jídlem? omezuješ něco? a co?
Měla jsem 106, mám dnes 100,7kg. Chci zhubnout 30kg přebytečného sádla na břichu a kýtách. Chci se držet na váze mezi 70-75 - na výšku 170cm je to optimální.
Jak to dělám s jídlem. Jím 5×-6× denně, záleží natom, kdy jdu spát.
Jídlo jsem vyřešila tak, že si dávám mezi jídly pauzu. Když mám oběd, dám si polévku a za hodinu pak druhý chod. (Jak říkám, zkusi si polévku nalít na maso, brambory a omáčku a sněz to - taky bys to nejedla ![]()
Co omezuji? Možná maso - naučila jsem se postupně do jídelníčku přidávat sójové maso, pokud chci šunku či párek, tak pod 90% obsahu masa nekupuju. Je fakt, že mi pak stačí plátek kvalitní šunky, sójový rohlík, křemžská hořčice a ejhle, stačí mi jeden rohlík a né dva rohlíky plné nekvalitních plátků „šmejdskéšunky“.
Kupuju kvalitní jogurty jogobella anebo pak gazdovský či holandský. A jak si to tak propočtu, jím kvalitněji, zdravěji.
@Attila8 píše:
Ještě bych se chtěla zeptat kdo máte jakou motivaci?
Popíšu ti moji pondělní motivaci. Jdu takhle na gynekologii na pravidelnou kontrolu v tašce moje oblíbená sukně, vejdu do kabinky, svléknu kalhotky, vemu sukni a ejhle. Přes boky jsem jí musela tahat, jak jsem ji dala kolem pasu, knoflík skoro nešel zapnout, když jsem nějak načančala špeky a zapla knoflík, vytvořila se ze zipsu taková ta pi. ča, co skoro nešla zapnout. Zapla jsem ale musela jsem zips dát hodně k sobě. Tož volá doktor, jdu ke křešlu (ještěže doktor seděl zády), tak jsem tu sukňu skoro nevyhrnula, jak jsem tam ty kýty měla narvané - hele jak to tak čtu, tak se řežu smíchy ale tohle je od tohoto pondělka TEN důvod, proč hubnu!
@Attila8 píše:
@Blekota ty ale upřímně skrz tu historku u doktora jsem se řezala taky![]()
úplně to vidím…takže jsi omezila maso, a co sladkosti? ty tě nelákají? čokolády, buchty, zmrzliny? jinak co se týče motivace tak to mám podobně u mě teda ještě plus to že je mi 30 a manžel chce děti a díky sádlu a PCOS nemám cyklus takže dokud nezhubnu asi neotěhotním.
To není historka, to byla pondělní krutá realita. Omezila jsem maso, dávám si jej tak 2-3× týdně, a sladké mě nidky nelákalo. Můžu procházet kolem čokolád, tyčinek ani nenapadne mě si je vzít do košíku. Ale sladké jsem vyřešila na základě rady mé doktorky. Ráno a dopoledne tělo spaluje nejvíce, takže mám sladké snídaně (rozuměj - jogurty, croisanty, kakaíčko
sójové suky, koláče, bábovku atd), tím vyrovnávám sladké a odpoledne na něj nemám vůbec chuť. Mě by nikdy nenapadlo koupit si snickersku, oplatky či socik podobného. Pokud to předemě mamka nepostavila a anebo mi to nehodila, že jsem to sladké měla v ruce, tak jsem to nejedla. To samo čokolády anebo sladké šťávky do čaje či vody.
Já spíš ujíždím na jiné věci - ale to jsem už omezila - miluju polévky, do kterých můžu nakypat hodně Magi anebo paprikové chipsy. Obě věci jsem ze špajzu vyhodila a je mi lépe. Takže já jsem na slané a né na sladké.
Mě je taky 30 a proto něco dělám. Děti chci za 2-3roky taky. Teď hubnu.