Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
@Jája294 - před porodem jsem měla taky PCOs, po porodu pravidelné cykly. Teď jsem měla ale dva anovuláky po sobě a vlasy mi teda vypadaly hrozně moc, po každém mytí jsem vybrala skoro plnou hrst
Teď zas naskočila ovulace, tak doufám, že i vlasy budou držet ![]()
@Kamikadze syndrom poycystických ovárií. Vaječníky jsou pokrytý malýma cystama. Těžko se přitom otěhotní a ještě k tomu jsou různý potíže. Třeba ty vlasy.
@Maky.p já před prvním těhu menses vůbec neměla. První dítě mám po umělém oplodnění, druhé se povedlo přirozeně, nečekaně
Teď to mám sice nepravidelně, ale mám. Tak jsem myslela, že se to po porodech srovnalo i ty vaječníky mám teď čistý (před těhu jsem kvůli tomu byla na laparoskopii, ty cysty mi odstranily). Ale podle těch vlasů mám ty hormony asi pořád blbý. A jak poznáš, že tu ovulaci máš?
@Jája294 - měla jsem to stejně - laparoskopie 2×, vyšlo 1. IVF. Po porodu mám sice cykly pravidelné, ale otěhotnět se nedaří. Resp. jednou se podařilo, ale skončilo to SP. Jinak merim bazalní teplotu, takže vím, kdy ovulace je. Občas si ji potvrdím ovulacnimi testy.
@Maky.p aha rozumím. Určitě se vám to ale brzo povede. Hlavní je, že menses máš. Já přestala kojit a dva cykly na to jsem byla těhotná. Zjistila jsem to až skoro ve třetím měsíci. Bylo mi divně, ale nepřipouštěla jsem si to, když jsem předtim musela na IVF, (taky se to povedlo napoprvé) nevěřila jsem že by to mohlo přijít ‚samo‘. A teď mám dva chlapečky 20 měsíců od sebe
Po téhle zkušenosti jsem přesvědčená, že ta psychika udělá fakt hodně. No a teď mě trápí ty vasy. Nevím kam až to může zajít. Budu plešatá? Už jsem je nechala i zkrátit.. Nechci brát hormony. Stejně si myslím, že to mám všechno z antikoncepce. Než jsem to brala, byla jsem v pohodě. Možná bylinky, nevím. Tak nějak pochybuju, že to pomůže ![]()
Ahoj holky. Máte někdo stejný problém? Jsem rok po porodu a už zase padají, hodně. V těhu mi narostly a teď o ně zase pomalu přicházím. Vím že tohle neni to poporodní padání vlasů. Padají kvůli PCO