Antidepresivum a Neurol

Anonymní
17.5.20 19:49

Antidepresivum a Neurol

Ahojte,

Před dvěma měsíci a mě převálcoval nadměrný stres z předcházejících 4 měsíců, kdy jsme se dozvěděli, že má máma nádorové onemocnění, které je neléčitelné a přivezli jsme si ji domů na dožití. Podle předpovědi lékařů měla skončit svůj život nejdéle za 2 měsíce, no, je stále mezi námi už půl roku. Lékařka, která ji chodí navštěvovat mi předepsala trittico, vystoupala jsem na celou tabletku - 75 mg a neurol 0,25 mg, brala jsem jen půl tabletky třikrát denně ze strachu ze závislosti, které ale nijak zvlášť nezabraly. Za dva měsíce, kdy se nic nezlepšilo (vyčerpání, enormní napětí, které jde do bolestí a třes, náladu mám dobrou) jsem se dostala k psychiatrovi předminulý týden a ten doporučil navýšit trittico na 150 mg. Jdu k němu za týden na kontrolu. Navýšení zhoršilo můj stav, což je dost špatné, protože musím kolem mámy fungovat.
Otázka: měli jste někdo stejné tělesné příznaky jako následky stresu a trittico vám zabralo? Podle příbalového letáku je určené přímo na mé problémy, ale zatím mi nijak nepomohlo.
Otázka2: máte zkušenost s tím, že dávky neurolu větší než beru by mohly zabrat alespoň na pár dní, než to trittico naskočí?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Ou
24138
17.5.20 20:04

Trittico zabírá vcelku rychle a ano, vyšší dávky neurolu budou mít silnější účinky. Pokud vyšší dávka trittica nezabere - uvidíš tak do týdne, do dvou, tak se psychiatrovi ozvi a vyzkoušejte něco jiného.

Pokud využíváte služby mobilního hospicu, tak určitě využij i nějaké služby co mají pro pečující - klidně prostě párkrát zaji za psychologem. Je na tobě obrovská zátěž a je více než žádoucí mít někoho, kdo prozměnu bude pečovat o tebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.5.20 20:55

Já brala tritico hlavně na nespavost a tělesné projevy úzkosti v noci jako doplňkový lék. Zabralo docela rychle, z AD co jsem kdy měla vlastně nejrychleji. V kombinaci jsem měla nenávykový atarax, takže jsem si mohla dávkovat samostatně víc např. před jednáním, při projevech paniky atd. a ano vyšší dávka větší účinek. Chce to ale vyzkoušet, aby Tě to úplně nesmázlo. A po triticu mi bylo ze začátku docela dost blbě, přešlo to asi po týdnu a začal převažovat léčebný účinek. Drž se.

• Citovat
  • Upravit
Štofik
17.5.20 21:06

Půlka neurolu 0,25 mi nic neudělala, vlastně ani celá 0,25. Prostě slabota. Nepopisuješ, co máš přesně za potíže, jestli úzkosti, deprese, fyzické projevy. Probrala bych to s psychiatrem, že je na tebe ta 0,25 slabá. Na týhle davečce ti závislost spíś nevznikne.
To s mámou je hrozné, drž se!

• Citovat
  • Upravit
9300
17.5.20 21:38

Ahoj, moc mě to mrzí s tvojí maminkou. Jinak Trittico jsem brala 150 mg na spaní, ale nezabralo mi. Jinak Neurolu bereš pidi dávku, já brala půl roku 4krat denně 1 mg a vysadila jsem úplně v pohodě, každý jsme ale jiný, já nemám sklony k závislostem na benzodiazepinech. Moc držím palce, ať tak nelehkou situaci nějak překonás a jak se tu píše, vyhledal bych pro sebe psychologa, ať na to nejsi sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.5.20 07:34

Díky za rychlou a povzbudivou odezvu. Snad se mi tělo uklidní co nejdříve. Člověk by nevěřil, co s ním ten stres udělá. Člověk pořád jede, myslí si, jak to zvládá a pak ze dne na den tělo vypne. Tak jsem zavolala i svému psychiatrovi a doporučil mi do návštěvy u něho zvýšit neurol na 3 x celou tabletku denně a uvidíme, jak to bude příští týden vypadat. Pak se rozhodneme, co dál.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.5.20 07:24

A ještě bych měla takovou na první pohled stupidní otázku. Co to znamená, ŽE TO ZABERE? To se udělá den ze dne dobře, nebo postupně mizí příznaky jeden za druhým, nebo se ty příznaky mírní?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex