Může to být z nic nedělání?

Anonymní
17.5.20 10:38

Může to být z nic nedělání?

Dobrý den. Je mi 18 let a mám takový menší problém, možná větší a toho se hodně bojim. Dnes je to týden od toho, co pociťuji obrovskou únavu, nestabilnost, slabost a brnění rukou. Jednou v noci mě brněly i nohy, ale to odeznělo. Ale ty ruce a únava mě hodně trápí. Nevím moc, z čeho by to mohlo být. Napadlo mě jestli to nemůže být pro to, protože téměř celou karanténu jsem jen doma a ležim v posteli. Úkolů moc nemáme, takže ruce nemohou být ani unavené z nějakého extra psaní na počítači. A tu únavu také vůbec nechápu. Každý den spím minimálně 8 hodin. Ale každé ráno vstanu a za hodinu se mi chce zase spát a to trvá celý den až do večera. Tak mě také napadlo, jestli to nemůže být z toho nic nedělání. Protože můj den vypadá tak, že vstanu, najim se, pomůžu něco málo s domácností a jdu zase do postele a koukam na filmy nebo dělám úkoly. Opět v posteli. Začali mě bolet i záda, tak se už 3 dny protahuju pravidelně, ale pořád nic. Co jsem tak četla, tak jsem se úplně zděsila, že by to mohla být i rakovina, takže mám o sebe vážně strach. Nevíte někdo co by to mohlo být? K lékaři se chystám, ale chtěla bych vědět, jestli někdo neměl něco podobného. Děkuji.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
53518
17.5.20 10:43
@Anonymní píše:
Dobrý den. Je mi 18 let a mám takový menší problém, možná větší a toho se hodně bojim. Dnes je to týden od toho, co pociťuji obrovskou únavu, nestabilnost, slabost a brnění rukou. Jednou v noci mě brněly i nohy, ale to odeznělo. Ale ty ruce a únava mě hodně trápí. Nevím moc, z čeho by to mohlo být. Napadlo mě jestli to nemůže být pro to, protože téměř celou karanténu jsem jen doma a ležim v posteli. Úkolů moc nemáme, takže ruce nemohou být ani unavené z nějakého extra psaní na počítači. A tu únavu také vůbec nechápu. Každý den spím minimálně 8 hodin. Ale každé ráno vstanu a za hodinu se mi chce zase spát a to trvá celý den až do večera. Tak mě také napadlo, jestli to nemůže být z toho nic nedělání. Protože můj den vypadá tak, že vstanu, najim se, pomůžu něco málo s domácností a jdu zase do postele a koukam na filmy nebo dělám úkoly. Opět v posteli. Začali mě bolet i záda, tak se už 3 dny protahuju pravidelně, ale pořád nic. Co jsem tak četla, tak jsem se úplně zděsila, že by to mohla být i rakovina, takže mám o sebe vážně strach. Nevíte někdo co by to mohlo být? K lékaři se chystám, ale chtěla bych vědět, jestli někdo neměl něco podobného. Děkuji.

Hele může. Měla jsem delší koronavolno a některé dny mě kousl brouk Nedělák a jen jsem se plácala od ničeho k ničemu. Většinou po dnech, kdy jsem vařila, pekla, uklízela a věnovala 100% pozornost synovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
561
17.5.20 10:43

Takové dny jsem měla když jsem se nakazila encefalitidou… Určitě je třeba návštěva lékaře :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
17.5.20 10:44

Záda tě od nedostatku pohybu bolet můžou, ale ta únava by chtěla prozkoumat lékařem.

100% nemáš rakovinu, ale klidně to může být důsleden hormonálních problémů, nějaké skryté infekce, nedostatku třeba železa a nebo to bývá jeden z přízanků deprese.

Takže zajdi za praktickým lékařem, nech si odebrat krev a pokud se vyloučí fyziologické příčiny, tak případné psychické problémy je taky potřeba řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45747
17.5.20 10:45

To je tak akorat rakovina lenosti. :lol: Je to z nicnedelani, urcite. Ja jsem vzdycky z takovyho toho placani se unavena nejvic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6956
17.5.20 10:47
@Anonymní píše:

Když jsem končila střední, takže tak nějak zhruba ve tvém věku, asi tedy o rok starší, jsem měla podobný období. Jakmile bylo nějaký volno, tak jsem byla schopná ráno vstát, nasnídat se, něco málo udělat, a vzápětí se mi začalo chtít děsně spát, což bylo blbý, pokud jsem ten den zrovna neměla žádné povinnosti, těžko se tomu odolávalo. Často jsem tomu podlehla, takže jsem opravdu přes den naspala hodně hodin. Později se ukázalo, že to byla forma lehké deprese. Po nástupu na VŠ to samo přešlo.

Nevím, co poradit, ale návštěvou psychologa či psychoterapeuta nic nezkazíš. V té době jsem párkrát jednorázově byla, pomohlo vždy jen dočasně, ale na pár dní to byla obrovská úleva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.5.20 10:48

Únavu bych také možná přirovnala k tomu nic nedělání. Ale ty ruce… Vím že se na ně nemůžu spolehnout. Jsou hooodně slabé.

• Citovat
  • Upravit
1590
17.5.20 10:48

...

Neboj, rakovina to není, ale jak píšeš, máš to z toho nicnedělání. Lidské tělo je potřeba zaměstnávat, jinak holt chátrá. Takže šup z pelechu a začni sportovat. Každý den nějaký pohyb, trochu cvičení a jdi na sluníčko. Do jídelníčku zařaď pomerančové džusy (čerstvě vylisované, prodávají je v Kauflandu a Lidlu), kvůli vitamínům. A omez vejrání do telefonu. Raději si otevři knížku!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65508
17.5.20 10:51

Já bych řekla, že to je stále ta stejná uživatelka…
Slabé ruce a brnění tu bylo nedávno

Jen to teď obměnila :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
17.5.20 10:52

Začni se trochu hejbat, mas to z toho že se celej den valis.. Pochybuju že máš nějakou rakovinu nebo jak bylo zmíněno encefalitidu.. :lol: bez na kolo, zaběhat si, prostě cokoliv ať to tělo nakopnes..

• Citovat
  • Upravit
mackA159
17.5.20 10:53
@Petra Z píše:
Já bych řekla, že to je stále ta stejná uživatelka…
Slabé ruce a brnění tu bylo nedávnoJen to teď obměnila :nevim:

To má z nudy.. :)

• Citovat
  • Upravit
4928
17.5.20 10:54

Myslím, že ti nikdo napodruhé neřekne nic specifičtějšího než v tom posledním vlákně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35489
17.5.20 10:55

Jednoznacne ANO

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65508
17.5.20 10:56
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.5.20 10:57

Pardon, ale účet jsem si založila až dneska a žádnou jinou diskuzi jsem nezakládala.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex