Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Pokud takhle jedeš od začátku korony, tak jsi prostě zlenivělá, tělo začíná chátrat, svaly ochabují atd. Pro svůj klid si můžeš zajít k doktorovi, probrat to s ním, ať ti veme krev.
Ale v každém případě dej svému životu nějaký řád, i když je volno. Ráno vstávej ve stejný čas, dobře se nasnídej, pomož něco doma. Pak si udělej věci do školy, nejlépe v sedě u stolu, ne na posteli. Odpoledne jdi ven, minimálně na hodinu, ať se ti trochu doplňuje vit. D, zacvič si doma podle videí na youtube nebo zajdi do fitka. Buď v kontaktu s kamarády a spolužáky, vyrazte někam ven (a tím nemyslím se ožrat
). Večer choď spát v přibližně stejnou dobu. Omez koukání do mobilu a monitoru, radši si vezmi knížku. Zkus se vyhýbat polehávání na posteli, bude tě to svádět ke spánku. Zamysli se nad tím, co jíš, zařaď ovoce a zeleninu, kvalitní bílkoviny. Omez sladkosti, chipsy a podobné lahůdky. Prostě hoď si život zpět do nějakých kolejí.
Kdybych se dva mesice jen valela v posteli, tak uz jsem asi mrtva… mas zablokovany zada, vsak sama pises, ze te boli… takz vylez z postele, naplanuj si nejakou fyzickou praci a makej… nemas ani rakovinu ani encefalitidu ( z ceho by ji v te posteli asi chytla?), mas lenoru. Jak vidis, taky boli.
Já tyto stavy mám, i když pracuji a musím něco dělat - prostě se překonám. Ale cítím, že nejsem ve své kůži
Přemýšlela jsem jestli to není psychikou, krční páteří, novým roštem v posteli nebo tím, že jsem zahlcená.
Ale dík na tip na to železo - zkusím doplnit.. A lékař mě čeká taky - řeknu si o odběry.
Ta karanténa už je sakra dlouha. Doufám že těm děckam brzo otevřou školy..