Antikoncepce či kondom

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5913
30.3.21 13:10

Kondom je dostačující, pokud se správně používá. Jak píšou holky je důležitý v době, kdy nemáš stálého partnera, jako ochrana před pohlavními chorobami. Já ho nikdy teda nepoužívala, ale mám spoustu známých jenž jej používají a nehoda z toho povětšinou nebyla, případně použili pilulku po. Jen je třeba důsledně používat. Já jsem z těch jen dostaly prášky v 15ti (sama jsem je chtěla) brala jsem je do 30ti, nepozorovala jsem žádné nežádoucí účinky a těhotná jsem byla ihned po vysazení. Tím zase chci říct, že ten strach může být občas neopodstatněný a je třeba se spíš soustředit na to, co chceš ty sama. Nechceš prášky ok, stejně bys měla i s prášky používat kondom než se ustálíš u nějakého partnera.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4155
30.3.21 14:21
@meduzka23 píše:
@Murka Co používáte za značku kondomů, jestli se mohu zeptat? :)

Durex. Zkoušeli jsme i jiné, ale vždy se vrátili k nim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
meduzka23
30.3.21 14:33

@Murka Nám ty durexky vůbec nevyhovují. Hrozně dřou. Ale jinak splňují to, co mají.

• Citovat
  • Upravit
4155
30.3.21 15:28

@meduzka23 Vyzkoušeli jste různé? Nám nejvíc vyhovují Durex Feel Intimate, jsou tenoučké a dost lubrikované. Ty klasické Durex nic moc, ale tyhle fakt super.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
meduzka23
30.3.21 15:29

@Murka Jj, vyzkoušeli. Hold nám nesedí. My tedy používáme Sagami nebo Skyn, sice jsou drahé, ale za to v tomto ohledu nesrovnatelné s ostatními.

• Citovat
  • Upravit
6869
30.3.21 17:23

Brala jsem prášky od 17 do 24 let. S otěhotněním nebyl problém. Nepřibrala jsem. Pokud vám oběma kondom vyhovuje tak u něj zůstaňte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.3.21 19:41

My používali kondom několik let. Přišlo mi, že je to pro mě lepší ochrana než prášky. Přítel nikddy moc nechtěl abych se leky ládovala. Níkdy se nestalo, že by nám ochrana rupla nebo sklouzla. Upřimně nechápu co s tim lidi dělaj. :zed: Nám nepraskl za ty roky ani jednou.. Měla jsem jitotu, ž obsah zustává tam kde má a nelíta si po vejletech tam kam nemá.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.4.21 17:16

Já rozhodně prášky nedoporučuju! Brala jsem je od 17 do 19, čili 2 roky, a takovou paseku mi ještě neudělalo v těle nic. Sice jsem s HA fungovala normálně a skvěle, ale vysazení bylo strašné. Výkyvy nálad, změny hmotnosti, bolesti, několik měsíců bez menstruace a přežívání ve stavu PMS. Už nikdy! NECHCI, aby to vypadalo, že je HA špatná, každé tělo je jiné a ne všem vyhovuje všecko! Přítel mě do toho nenutil a vlastně byl rád, že už do sebe přestanu cpát hormony:) my používáme Durex kondomy, ale přemýšlím o pesaru, slyším na něj samou chválu:) A rozhodně si nenech nic vnutit, tohle gynekoložky dělají, ale rozhodnutí je pouze na tobě :)

• Citovat
  • Upravit
1099
7.4.21 22:28

Při správném používání jsou kondomy spolehlivá a snadno dostupná antikoncepce a mohou je používat jak mladá děvčata při defloraci, tak ženy v trvalém vztahu, které vedou pravidelný intimní život, pokud proti nim nemá některý z partnerů zásadní připomínky. Pokud by došlo k roztržení nebo svlečení kondomu, dá se to ihned odhalit a je možné užít dodatečnou antikoncepci v podobě Postinoru nebo zavedení nitroděložního tělíska. Spolehlivost ochrany je možné ještě zvýšit přerušovanou souloží a využíváním neplodného období při menstruaci. – S pesary není situace tak příznivá. Tyto čepice byly velmi oblíbené, protože se ženy staly na partnerovi zcela nezávislé. Měly k dispozici řadu velikostí a odborník určil správnou velikost. Dnes jsou ale dostupné jen dvě nebo tři velikosti, kterými si nemohou dělohu vždy neprodyšně uzavřít, a proto je jejich spolehlivost omezená. Pokud je ženy chtějí používat, měly by je užívat společně s kondomy, přerušovanou souloží nebo při menstruaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3094
7.4.21 22:41

@Lemrucha Nitroděložní tělísko pro šestnáctiletou? To snad ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3094
7.4.21 22:50
@Anonymní píše:
Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli jste někdo používal jako ochranu jenok kondom. S přítelem jsem spolu něco přes rok je mi šestnáct. Nikdy jsem nechtěla moc brát prášky takže antikoncepci neberu používáme kondom. Doktorka na gynekologii mi ji, ale napsala s tím, že si ji buď vyzvednu nebo ne nadruhou stranu mě ji docela nutila. Ale do budoucna mám z toho strach říkám si, že to budu brát deset let prášky pak budu chtít miminko a nepůjde to. Nebo to bude trvat rok, dva, tři a to nechci. Vím, že se to může stát i tak, ale prášky se mi prostě moc nelíbí. Za druhé se také bojím toho, že bych po antikoncepci mohl přibrat a já měla s váhou vždy trochu problémy nikdy jsem nebyla nijak hubená mám 151 cm a 60 kg a mám trochu strach, že bych třeba 5-10 kilo přibrala. Přítel mě do ničeho nenutí bavila jsem se sním o tom a řekl mi, že je to moje rozhodnutí ale jestli nechci brát to nemusím. A tak jsem se chtěla zeptat jestli jste někdo také celou dobu používali jako ochranu jenom kondom. Vím, že otěhotnět můžu přes oboje nic není 100% a kdyby se to náhodou stalo tak bych asi těžko šla na potrat. Celý život bych si to pak vyčítala přemýšlela o tom jak by vypadalo jestli by to byla holčička nebo chlapeček jméno atd… Kdyby mi nebylo šestnáct, ale třeba už devatenáct tak nic neřeším a používali bychom jenom kondom a miminko by se zvládlo v pořádku, ale v mém věku…

Buď v klidu, kondom stačí. Nenech se do HA nutit, pokud nechceš.
Všechno má své výhody a nevýhody, a výhody kondomu jsou třeba: nemusíš myslet na to, že si každý den ve stejnou dobu musíš vzít prášek; ochrana proti pohlavně přenosným nemocem; po sexu z tebe půl dne neteče smradlavej sliz; nezatěžuješ odpadní vody nadbytečnými estrogeny atd.
EDIT: Jo a ano, už spoustu let používáme jenom kondom a fakt se nějak nebojím. No a asi je potřeba vybrat značku, která vám bude vyhovovat a která je spolehlivá. Ohledně spolehlivosti nás nezklamalo Pepino ani Durex.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1099
7.4.21 23:24

@iila Pokud dojde k roztržení kondomu při ovulaci, je Postinor neúčinný a potom je zavedení tělíska jedinou účinnou možností. Je to rozhodně lepší, než otěhotnění a následná interrupce. – Je pravda, že se dříve nedoporučovala tělíska ženám, které ještě nerodily, ale dnes jsou mladá děvčata, které je mají zavedeno, jsou s ním spokojená, píší o tom a pochvalují si, že na rozdíl od pilulek tělísko nevyžaduje každodenní pozornost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3094
7.4.21 23:36

@Lemrucha Prosímtě, v obou příspěvcích to popisuješ tak, že pokud praskne kondom, pak se dá těhotenství zabránit tím, že se ještě honem zavede nitroděložní tělísko. Chápu to špatně, nebo to tak opravdu myslíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1099
7.4.21 23:40

Zavedení nitroděložního tělíska do 5 dnů po souloži se opravdu používá jako účinná dodatečná antikoncepce, a to i v případě že právě probíhá ovulace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3094
8.4.21 21:33
@Lemrucha píše:
Zavedení nitroděložního tělíska do 5 dnů po souloži se opravdu používá jako účinná dodatečná antikoncepce, a to i v případě že právě probíhá ovulace.

Aha, tak to je pro mě novinka. Zdá se, že tomu rozumíš. Nevíš tedy taky, proč se dřív tělísko doporučovalo až po dětech a teď už to tedy neplatí? A není tam nějaké riziko poranění, jako že by třeba nositelka neměla dělat některé sporty? Např. jízdu na koni, bojová umění, snowboarding…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí