Antikoncepce či kondom

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1099
9.4.21 11:23

Hlavním důvodem bylo to, že nerodičky mají děložní hrdlo méně otevřené a tedy zavádění tělíska je obtížnější. To je také důvodem, proč je nejvhodnější zavádění tělíska při menstruaci nebo těsně po ní. Jiná věc je, že se děloha je vláknem spojena s pochvou, a to usnadňuje přenos infekce. U žen, které ještě nerodily se předpokládalo, že mají více partnerů a tím je nebezpečí šíření nákazy větší. Ovšem infekce je možná i bez tělíska a kondom ji může v případě neprověřeného partnera spolehlivě zabránit. Podobně jako kdysi u pilulek byla také asi snaha odmítáním účinné antikoncepce udržování mladých žen ve strachu z otěhotnění a tím omezování promiskuity. Kdysi ve východním Německu mohly dostat pilulky jen vdané ženy, které měly tři nebo více dětí. – Žena, která má zavedeno tělísko, by se měla vyhýbat nárazům do břicha. Z toho důvodu jsou nežádoucí bojové sporty, ale ostatním sportům by tělísko nemělo překážet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sabrina2001
19.5.21 16:25
@Anonymní píše:
Já rozhodně prášky nedoporučuju! Brala jsem je od 17 do 19, čili 2 roky, a takovou paseku mi ještě neudělalo v těle nic. Sice jsem s HA fungovala normálně a skvěle, ale vysazení bylo strašné. Výkyvy nálad, změny hmotnosti, bolesti, několik měsíců bez menstruace a přežívání ve stavu PMS. Už nikdy! NECHCI, aby to vypadalo, že je HA špatná, každé tělo je jiné a ne všem vyhovuje všecko! Přítel mě do toho nenutil a vlastně byl rád, že už do sebe přestanu cpát hormony:) my používáme Durex kondomy, ale přemýšlím o pesaru, slyším na něj samou chválu:) A rozhodně si nenech nic vnutit, tohle gynekoložky dělají, ale rozhodnutí je pouze na tobě :)

A jak jsi na tom teď? Jak dlouho ti trvalo se z toho dostat? Já to mám uplně stejně, začala jsem brát v 17 a teď v 19 jsem se rozhodla vysadit. Ale upřímně mám fakt strach co to se mnou udělá a furt si říkám, jestli přece jen nemám s HA pokračovat, zítra bych si teoreticky měla vzít první prášek po osmidenní pauze. Ale pak si vzpomenu na ty stavy, co mi způsobovala a řeknu si, že už nikdy :D

• Citovat
  • Upravit
2579
9.7.21 19:31

Používala jsem 5 let kondomy Durex Feel Thin a nikdy jsem neotěhotněla. Je třeba si uvědomit, že ty kondomy jsou testované, jsou k tomu přizpůsobené, není to stejné jako dát si na něj jen tak nějaký obal. Stoprocentní to není, ale to není nic, ani prášky. Zkoušeli jsme i jiné, myslím že Pepina Ultra Thin z Kauflandu a sice antikoncepční efekt tam byl, ale manželovi se s ním špatně manipulovalo, blbě se roloval. Jinak moc nechápu, proč se kondomy tak spojují s mladými holkami, jak kdyby promiskuitní člověk nemohl být třeba ve 30. :nevim: Měla jsem HA ve formě pilulek a nebyla jsem s ní ve své kůži, úplně mi vymizela dobrá nálada, také jsem častěji měla bolesti hlavy a horší premenstruační syndrom. Hlavně mi vadilo, že s ní nemám přirozený cyklus a nemám přehled, jak mé tělo funguje.
To, co je o 2 příspěvky nade mnou, je zajímavé. Já si myslela, že dřív se HA nepředepisovala mladým dívkám spíš z důvodu, že tam byla možnost, že už by potom nemohly otěhotnět, tak se to radši dávalo jen ženám, které už nechtěly další děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí