Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj beru ji uz 4 roky a vse je Ok
dokocne mi i hodne pomohla s pleti asi bych nemenila ![]()
S Jeanine mám výborné zkušenosti. Začala jsem ji brát z důvodu velmi špatné aknozní pleti, i hned mi pomohla a snad jsem ani nepřibrala. Žádné vedlejší učinky jako špinění či migreny jsem nezaznamenala. Naopak menzes mám jen 4 dny z původních 7 denních cyklů. Jen tu někdo napsal,že je to nejslabší HA na našem trhu a to je teda absolutní blbost, taková Harmonett má mnohem méně..Nejraději bych tedy uplně vysadila HA v životě, je to hrozný svinstvo, ale mám obavy kvůli pleti, před užívání HA jsem měla totiž hrozné akné..takže zde je skoro 100% šance,že po vysazení bych se zas mohla jít akorát tak zahrabat ![]()
Ahoj, já Jeanine beru 4 měsíce a čekala sem od ní víc. První 2 měsíce jsem špinila, bolely mě prsa a nálada děsná. A to nemluvím o nechuti na sex. Zlepšení pleti taky nic moc. Vedlejší příznaky už celkem vymizely, tělo si zvyklo, ale říkám, nejvíc jsem čekala zlepšení pleti.
Ahoj, tri roky som brala dianu-35 hlavne kvoli pleti, ale tiez proti neziaducemu otehotneniu. Na plet mi pomohla, ale nie v takej miere akoby som chcela, ale v tomto smere bola viacmenej uspokojiva, aj co sa tyka MS. Hlavny problem bol v tom, ze mi opuchla prava noha a stale ju ma hrubsiu nez lavu, co sa mi vobec nepaci a hlavne mi na nej tiez vystupili zily, co uz vobec nie je esteticke, mam ju ako nejaky klat.
No kazdopadne som sa rozhodla ju vysadit, pretoze vobec patri k najsilnejsim a neodporuca sa brat dlho a presla som na jeanine. Teraz som dobrala prve platicko a dufam, ze na plet bude este lepsia, ale hlavne, ze by mi prestala opuchat ta noha. Citala som ale, ze aj ona zadrziava dost vodu, tak teraz neviem..za skusku to, ale stoji, uz nechcem tu silnu dianu, je to driak. Nemate niekto rovanku skusenost s opuchanim a zadrziavanim vody a ci sa to s jeanine zlepsi?diky.
Chtěla bych se zeptat, 4 roky jsem brala HA Mercilon, ale ke konci jsem s ní začala mít problémy (krvácení několikrat do měsíce) proto mi doktor předepsal Jeanine, která mi opravdu pomohla. Po prvním platu jsem dostala menstruaci po 2 dnech, která trvala jen dva dny, už to mě překvapilo, dříve mestruace s Mercilonem trvala 4 dny, ted po druhém balíčku už čtvrtý den čekám na menstruaci, která zatím pořádně nedorazila
jen lehké bolesti jako bych to měla dostat, a včera večer jen trochu špinění, dneska nic… O Jeanine jsem se na internetu dočetla, že se to u této antikoncepce stáva, ale znáte to, nervy pracujou
je to tedy normální? máte s tím někdo zkušenosti u této HA? díky za odpověd
Ahoj holky,
brala jsem HA Jeanine jen 2 měsíce… čekala jsem od ní fakt hodně, hlavně že vymizí premenstruační problémy…a stal právě opak. Ty se naopak tak min. 3× zvýšily!!! je fak, že jsem měla prsa tak 2× taková, manželovi se líbila, ale byla tak citlivá...... ![]()
Nálada taky nic moc ani chuť na mazlení ![]()
Tak jsem s HA skončila! ![]()
Ahoj. Beru ji 4 měsíce a pleť stejná a tak jsem si od této antikoncepce slibovala…
Zato prsa mám jak balony, nejsem nadšená, protože normálně mám už tak dost veký.Kojila jsem 2 roky a těšila se, že až skončím, prsa se mi zmenší. To ano, ale až do doby co jsem začala brát Jeanine, mám větší jak při kojení. A cítím se i taková celá oplácanější i přes to, že chodím cvičit. Jsem taky dost náladová a k sexu se musím nutit
. A na co pak ta AK je? Doberu krabičku a asi se na to vykašlu. Jsou i jiný způsoby…
Ahoj,porodila jsem pak jsem měla klasické 6 nedělí,poté jsem dostala menses a začala brát Jeanine… no hrůza
dalších 5 týdnů jsem krvácela
a bolelo mě břicho…
před těhotenstvím jsem brala Cilest a po něm jsem zase šíleně přibrala… teď uvažuji nad nitroděložním tělískem,ale když jsem to četla,tak nevím ![]()
Já taky musím Jeanine jedine pochvalit. Jelikoz mi zjistili endometriozu, musela jsem brat HA bez tydennich prestavek. Tzn. udelala jsem pauzu jen jednou za 3 mesíce. Bylo mi receno, ze Jeanine obsahuje hormon dinogest, ktery pomaha proti endometrioze, proto jsem byla rada, ze jsme nakonec nasli HA vhodnou pro me. Sice kdyz jsem pak chtela vysadit, trpela jsem asi 2 tydny prisernymi bolestmi hlavy, ale do dvou mesicu jsem otehotnela!
Takze holky s endometriozou, Jeanine je nejlepsi!!!
Jeanine beru přes 2 roky a jsem naprosto spokojená. Nejhorší byl první měsíc než si tělo zvyklo, ale pak naprosto v pohodě, slabý MS, žádné kilo navíc a pleť jedna báseň… rozhodně si nemůžu stěžovat. Co mě mrzí je, že mi jí rok od roku zdražují ![]()
ahoj,mohu říct,že já jsem s jeanine zcela spokojená,pleť je super,a to sem měla opravdu hroznou, z puberty,váhu jsem nenabrala..beru jídruhej rok,a jediné co mě trochu štve,že taky občas na tu menstruaci čekám..minulý měsíc jsem ji nedostala vůbec,ale nevěděla jsem jeslti je to z nervů (pač ty mám pořád) nebo nedejbože že bych byla těhotná.Zašla jsem si na gyndu,a vše bylo v pořádku,doktorka mi jen řekla,že tohle jeanine po nějaké době dělává.Pro někoho to může být problém,pač jendou to těhotenství oprvadu přijít může,a anio tom nemusíte vědět,ale..sačí si koupit za 25 kč test,a je to:) já s tim problem nemám…teď bych to v sobotu měla dostat,tak uvidíme
přeju hodně stšěstí .. ![]()
Mám první měsíc užívání za sebou a hrozně mi zvýšila chuť k jídlu, nejradši bych pořád jedla.Sice je skvělý, že se mi zvětšila prsa asi tak o číslo, ale hrozně se mi zhoršila pleť.Jsem z toho nešťastná.Dělají se mi pupínky od tý doby co jeanine beru na obličeji, zádech a i v dekoltu.Fakt hrůza…Asi ji budu muset změnit, nedá se nic dělat ![]()
Ahoj, já ji užívala tři roky (tu verzi s kosmetickou úpravou), naprostá spokojenost, žádné vedlejší účinky, jen ty finance… Přešla jsem na Artizii (teď ji snad předepisují hromadně všichni doktoři), o polovinu levnější, uvidím za pár měsíců, jaká bude. Každopádně dát za 3 měsíce 750 nebo 380 je rozdíl.
Naprosto strašná antikoncepce, brala jsem ji 5 let. Po vysazení se mi udělaly boláky ve vlasech, které sem léčila 3 měsíce, nechtělo se to hojit. A navíc sem za 14 dní přibrala 10kg a to sem jedla naprosto stejně jako předtím. A navíc jsme se s přítelem snažili půl roku o miminko a nic, tak jsme to vzdali… ![]()
Ahoj, beru HA Jeanine už 3 měsíce, pleť je víc pupínková, než před jejím užíváním, ale to by snad ani nevadilo. Co mi vadí je, že se mi rapidně zvětšili prsa skoro o 2 čísla jsem z toho neštastná. Ono už D bylo vysoké číslo, ale F je nemožné, hlavně u obvodu 75 ![]()
Jinak váha pořád stejná.
Nevíte zmenší se mi zpátky prsa pokud HA vysadím?
Děkuju