Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den,začala jsem používat antikoncepci Jeanine,můžu se zeptat kdy začne působit?Hned při 1. tabletce? Děkuji
Já ji užívala cca 3 roky…naprosto bez problémů…měla sem i o číslo větší prsa:)
Jana11111 píše:
Dobrý den,začala jsem používat antikoncepci Jeanine,můžu se zeptat kdy začne působit?Hned při 1. tabletce? Děkuji
Pokud jsi ji brala od 1. dne MS, tak od prvního dne.
jeanine jsem brala 5 let a bez problému.První měsíc jsem měla normálně menses a pak byly plesy a aby jsem se nemusela trckat s tampóny tak jsem brala dvě plata zasebou a pak zase normálně a od té doby jsem neměla menses. ![]()
V roce 2010 jsem vysadila léky a jupí otěhotněla jsem…
lendulka píše:
Jaké máte zkušenosti s antikoncepcí Jeanine?
brala jsem ji dva roky a výborný, jinou bych nevzala
slabé měsíčky, ani jsem o nich nevěděla, žádné špinění mimo cyklus, vyhovovalo mi, že můžu brát tři měs. v kuse.., vyčistila mi pleť, rostly méně chlupy na nohách (i jinde
… za mě můžu vřele doporučit ![]()
U me to rozhodne vliv na vlasy ma - normalne kdyz neberu HA,tak se mi masti plet i vlasy stokrat vic a ted s Jeanine mi vlasy vydrzi dele hezke (4 dny), ale mam vlasy huste,ridsi by asi potrebovaly castejsi myti:-)
Ahoj holky, já Jeanine brala taky a celkem dlouho, je fakt, že při užívání tak jsem taky o MS skoro nevěděla, bolesti vůbec, pleť v pohodě i když jsem na akné nikdy moc netrpěla, prsa se mi teda nezvětšily ale to vše pozitivní skončilo, jakmile jsem Jeanine vysadila - začaly mi šíleně ale fakt šíleně padat vlasy a skončilo to skoro po půl roce a hodně mi jich vypadalo, bolesti při MS šílené a pleť byla relativně v pohodě. Nejhorší bylo to padání vlasů, chodila jsem po dr.a nevěděla co s tím, používala různé spešl šampóny a vodičky, pila čaje na očištění krve protože je to prý vše prvni usazené v krvi a co jsem četla diskuze jak jsem byla z toho až na dně, tak s tím mělo problém 95% holek co Jeanine vysadily. Znova bych do ní ze strachu z padání nešla. Zastavilo se to až jak jsem otěhotněla - někdy ve 4 měsíci.
Ahoj,
chtěla bych se zeptat na Vaše zkušenosti s MS při užívání Jeanine…už jsem svůj dotaz psala do jiné diskuze, ale nikdo nereagoval…beru Jeanine cca 5 let s jednou kratší přestávkou a občas se mi stane, že místo MS přijde jen slabé špinění, klidně i o den později. Ptala jsem se na to mého gynekologa a prý je to naprosto OK, navíc u Jeanine běžné. Jenže tohle se mi stalo vždycky max 1× a další cyklus zase normální MS, na kterou jsem zvyklá. Teď se to stalo podruhé za sebou a trochu mě to zneklidnilo…tt test jsem si samozřejmě udělala, byl negativní. Žádné zdravotní problémy nemám…pořád myslím na to, jestli není někde něco špatně…Na preventivce u gynekologa jsem byla asi před dvěma týdny, všechno se zdálo být v pořádku…Myslíte, že bych to měla řešit nebo to opět připsat Jeanine? ![]()
Ahoj,
nasadili mi antikoncepci Jeanine před Vánoci po laparoskopii, kde zjistili a odoperovali endometriózu. Jako následnou léčbu mi kvůli silným migrénám s aurou nasadili tuto HA s tím, že ji budu brát v dlouhých cyklech, aby se zamezilo zhoršení endometriózy.
Již asi 2. den prvního platíčka mi začaly problémy - nadměrná spavost (kolem 12 hodin denně), téměř nesnesitelné bolesti v podbříšku, bolesti zad, nohou, hlavy, nevolnosti, zvracení, špinění a nyní i krvácení.. Nejhůř je mi tak 2-3 hodiny potom, co si Jeanine vezmu (beru ji s večeří kolem osmé). Dnes je to 16. den a vůbec se to nezlepšilo, naopak se mi zdá, že se problémy přidávají a zhoršují.
Mám tedy dotaz: máte s Jeanine podobnou zkušenost? Pokud ano, snažily jste se to vydržet a ono to po nějaké době samo přešlo nebo jste ji vyměnily za jinou?
Nemůžu teď ani chodit do školy, pořád jen ležím a jsem nepoužitelná…
DÍKY za Vaše odpovědi ![]()
alhena píše:
Ahoj,
nasadili mi antikoncepci Jeanine před Vánoci po laparoskopii, kde zjistili a odoperovali endometriózu. Jako následnou léčbu mi kvůli silným migrénám s aurou nasadili tuto HA s tím, že ji budu brát v dlouhých cyklech, aby se zamezilo zhoršení endometriózy.
Již asi 2. den prvního platíčka mi začaly problémy - nadměrná spavost (kolem 12 hodin denně), téměř nesnesitelné bolesti v podbříšku, bolesti zad, nohou, hlavy, nevolnosti, zvracení, špinění a nyní i krvácení.. Nejhůř je mi tak 2-3 hodiny potom, co si Jeanine vezmu (beru ji s večeří kolem osmé). Dnes je to 16. den a vůbec se to nezlepšilo, naopak se mi zdá, že se problémy přidávají a zhoršují.
Mám tedy dotaz: máte s Jeanine podobnou zkušenost? Pokud ano, snažily jste se to vydržet a ono to po nějaké době samo přešlo nebo jste ji vyměnily za jinou?
Nemůžu teď ani chodit do školy, pořád jen ležím a jsem nepoužitelná…
DÍKY za Vaše odpovědi
Ahoj,tuto antiko jsem užívala a byla jsem moc spokojená.Doporučovala bych ti,abys navštívila svého gynekologa a řekla mu o svých problémech,určitě ti předepíše jinou,je možné,že ti něco nevyhovuje nebo jsi na nějakou látku alergická,ale určitě bych to řešila.Toto není normální.
Přeji hodně štěstí a at už nemáš žádné potíže
![]()
já jsem brala Jeanine asi 10 let a naprostá spokojenost. Navíc mi i doktoři říkali, že je tam málo hormonů.
Rozhodně bych šla k doktorovi, tohle je fakt hodně divné
Beru jí teprv druhý měsíc taky si připadám trošku spavější a občas mě bolí v podbříšku ale to může být čímkoli jinak ja si na ni stezovat nemuzu poprve v zivote mam pravidelnou MS takze hura vim kdy si vzit vlozku !!!
Jinak asi bych sla taky k doktorce byt tebou tech komplikaci uz mas nejak moc !!!
Dobrý večer,moc se omlouvám,že píši na jinou HA ale vím,že teď tu někdo je a chtěla bych poradit.,jde mi o Triquilar… ale myslím si že je to v podstatě jedno o jakou HA jde
v mém případě…Mám 3 děti a chci pět začít brat anti. už jsem byla u mého gyn. a ten mi napsal nějakou kterou si ted nevzpomínám jak se jmenovala
ale předtím jsem měla právě ten Triquilar a chci ho zase…Mám možnost ho začít brat o víkendu,budu ho mít o kamarádky…Abych to vysvětlila…U mě trvá hrozně dlouho než mi začne mesnes…a teď jsem to dostala a proto bych chtěla práve ten Triquilar a ještě k tomu od kamarádky…Jde mi o to,dostala jsem to už včera a vím ,že by se prvni prašek mel brat prvni den mesesu…ale v přibalovem letaku je psany ze je mozny si prvni prasek vzit 3-5 den od zacatku menses…a prvnich asi deset dni se chranit jeste i jinak…myslíte ze to muzu zacit brat 4 den o zacatku mensesu?
Ahoj ,já už beru Jeanine 9 měsíc a i když mi doktor říká že je hodně dobrá tak se mi nezdá.Mám migrény,špinění i prsa se mi po ní zmenšily.A také mám pořád výtok v celkem větším množství než před tím,a také se mi zdá,žš při sexu jsem opravdu až příliž vlhká.Je to nepříjemné pro oba.Nechám si předepsat jinou antikoncepci.