Antikoncepce Jeanine

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1090
7.1.12 21:25

Díky za Vaše reakce, v pondělí se tam tedy vypravím a uvidím, pak napíšu jak jsem pochodila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lady Lane
8.1.12 17:22

Já beru Jeanine jako mojí první antikoncepci, tudíž nemohu posoudit, zda je lepší. ale pravda je, že se mi akné o moc zlepšilo!! měla jsem akné velmi silné nejen na obličeji, ale také v oblasti zad a hrudníku. Beru jí teď druhým měcísem, zvětšilo se mi poprsí, akně skoro zmizelo. Jenže když mám cykly mám bolesti, které jsem předtím nikdy nemívala, ale dá se to přežít. Jen nevím a chtěla bych poradit.. Když začnu nové platíčko kolik prášků si musím vzít, aby antikoncepce začala působit a já mohla sexuálně žít. Účinkují prášky hned po prvním prášku?
Děkuji Lane..

• Citovat
  • Upravit
Lula11
11.1.12 20:31

Endometrióza

Ahojky,chtěla jsem se zeptat, zda ti Jeaninne pomohla s bolestmi způsobené endometriózou, popř. ti je vyléčila. Mám na toto onemocnění podezření, ale protože kojím, tak nemohu absolvovat vyšetření. Navíc bych antikoncepci brala jen jako lék na tuto nemoc. Po odeznění bych určitě chtěla vysadit. Děkuji moc za zprávu.

• Citovat
  • Upravit
1090
11.1.12 23:14

Lula11
Ahoj,
taky mi nasadili HA Jeanine jako lék na endometriózu, ale hodně špatně jsem ji snášela, takže po měsíci jsem ji musela vysadit. Výsledek tedy nemůžu posoudit, bohužel…
Ale dočetla jsem se teď o jednom léku, kde píšou, že je na endošku, a je tam jen ta účinná látka, která je i v Jeanine (Dienogestum), ale není to HA, tak by to mohlo mít méně vedlejších účinků… Jmenuje se Visanne http://www.sukl.cz/…n/detail.php?…
Zítra jdu na kontrolu na gyndu na Bulovce, tak jim o tom povím, třeba mi ho předepíšou.
Přeji Ti hodně štěstí v boji s touto mrchou, ale doufám, že se nakonec nepotvrdí :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mika86
18.1.12 11:50

Ahojky, před 3mi měsíci jsem přešla z minervy (brala jsem ji 4 roky, perfektni bez potíží) na jeanine. První měsíc jsem strašně špinila, pak přišla normální MS, ale i po ní špinění neustávalo, tak mi doktorka řekla že příště mám MS vynechat - brát 2 platíčka po sobě. Poslechla jsem ji, vše ok, špinění přestalo, po druhém platíčku jsem to normálně dostala a minulý týden jsem začala brát z další krabičky. Jenže se mi před 2ma dny stalo že jsem zapoměla vzít pilulku a brala jsem ji až včera večer s tou další a dneska ráno jsem naplno dostala MS. Bývá to u jeanine normální? S minervou se mi to nikdy nestalo… Děkuju za odpověď.

• Citovat
  • Upravit
JanaFfff
20.1.12 16:26

Mam dotaz …kdyz doberu tech 21 tabletek mohu ten tyden provozovat pohl sex a budu chranena kdyz ma menstruace trva jen 3 dny ?

• Citovat
  • Upravit
mag
12870
20.1.12 16:28

ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7090
23.1.12 22:51

Ahoj,týden beru Jeanine a chtěla bych se zeptat jestli je možné,že antikoncepce,která má být zaměřená na léčbu akné,způsobí akné ještě v mnohem horší míře.Během toho týdne mám pupínky úplně všude :zed: .Může to být tím,že si tělo teprve zvyká a mám počkat a nebo mám tu smůlu,že to na mě působí úplně obráceně než má?Má někdo podobnou zkušenost?Za jak dlouho má být normálně viditelné zlepšení?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Barkuleee
25.1.12 21:35

Prosím poradte

Ahoj užívám antikoncepci Jeanine a měsíc jsem jí vynechala a ted jsem jí zas začala brát ale až po mentruaci…tak se chci zeptat jestli jsem normálně chráněná?protože když se tahle antina bere poprvé tak se má brát s prvním dnem menstruace.....tak jestli to taky tak platí i u jednoměsíčního vynechání…děkuji…

• Citovat
  • Upravit
1090
26.1.12 16:33
Barkuleee píše:
Ahoj užívám antikoncepci Jeanine a měsíc jsem jí vynechala a ted jsem jí zas začala brát ale až po mentruaci…tak se chci zeptat jestli jsem normálně chráněná?protože když se tahle antina bere poprvé tak se má brát s prvním dnem menstruace.....tak jestli to taky tak platí i u jednoměsíčního vynechání…děkuji…

Ahoj,
ne, nejsi chráněná, pokud si HA Jeanine nevezmeš v první den MS. V případě jednoměsíčního vynechání platí jako kdyby sis tu HA brala poprvé, viz příbalová informace - http://www.sukl.cz/…n/detail.php?…
Já na doporučení doktorky začala brát Jeanine až 5. den a upozorňovala mě, že antikoncepční účinek v tomto případě začne mít až po 7 dnech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Barkuleee
26.1.12 19:14

takže co to znamená že budu nechrněná celý měsíc? nebo když jsem si jí brala hned po měnstruaci tak začne učinkovat až po sedmi dnech?Děkuji

• Citovat
  • Upravit
1090
26.1.12 19:24

Ano, začne fungovat až po 7 dnech, takže 8. den. Je to popsané v tom příbalovém letáku, doporučuji přečíst…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Barkuleee
26.1.12 19:28

když já z toho letáku nic nevyčtu jsem vystresovan a vůbec netůším co tam píšou protože jsem v hajzlu ale ted už jste mě uklidnila takže děkuju faktk fakt moc jste zlatá děkuju :srdce:

• Citovat
  • Upravit
1
30.1.12 16:49

Ahoj

chtěla bych se zeptat, prášky jsem užívala od 16 let. Ve 20 jsem asi půl rok vynechala. Pak jsem opět začala a ve 21.letech jsem vynechala asi 3 měsíce. Ted Beru po těch třech měsících už druhé plato. Včera jsem začala a nwm jestli se mám bát otěhotnění kdybych měla sex když jsem si vzala z plata 1 prášek a dneska budu brát 2.

Prosím o odpověď děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lucei
13.2.12 12:23

Ahoj, beru Jeanine a omylem jsem si vzala 2 dny po sobě „sobotu“. Nevadí, když pojedu ty dny takhle napřeskáčku? Chápu dobře, že ty šipky a dny tam jsou jen pro lepší a přehlednější orientaci? Nerada bych zjistila, že se musí jet popořadě třeba proto, že tam je jiný rozvrstvení těch hormonů nebo co já vim, a prot záleží na pořadí… Děkuju za odpověď. :)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

Těhotenský test 2v1