Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Ya-ya píše:hmmm pravda.
co tu jeste delas? nemas byt v indii?
Letíme večer
a měli byste plakat, protože tu nebudu hooodně dlouho
![]()
@nedelice1234 Já se v šestnácti zamýšlela, počkala jsem si na napsání prášků, když jsem měla vztah a k tomu ještě používala kondom. Aspoň tenkrát se to tak v Bravíčku radilo ![]()
Proč sis nenechala napsat prášky už dřív? Když máš kluka a plánuješ si s ním užívat léto?
@jessikka píše:
Myslím, že tahle slečna by se hlavně měla zamyslet sama nad sebou. Kondom je podle ní ( a jejich rodičů) nespolehlivý, tak radši přemýšlí, že to riskne bez něj. To bude sama inteligence. V čestnácti jsem byla teda uvědomělejší a informovanejší a to zdaleka nebyly ty informace tolik dostupné jako dnes.
pořádně čti… jelikož je dle jejích rodičů kondom nespolehlivý, tak proto mluví o riskování, když by používala jen ten…
ne že bude riskovat a nepoužívat nic ![]()
Za svou reakci na nepoužívání kondomu a sexu bez ničeho se omlouvám, nečetla jsem pozorně. ![]()
Tak hormonovou pilulku PO nechceš (mimochodem, Postinor je dnes přežitek, častěji se bere Escapelle), ale hormonové pilulky HA do sebe budeš cpát? Z toho braní HA budeš mít v těle víc hormonů, než případně jednorázově si vzít PO pilulku.
Opravdu seš si jistá, že je ten kluk zdravej? Aby ses nedivila.
Pokud se bojíš prasknutí, tak zkus ke kondomu třeba ještě pharmatex.
A naučte se konodmy pořádně nasazovat, pokud kodnom během sexu praskne, tak je to v 99,9% tím, že je špatně nasazený nebo nevhodně zvolená velikost.
HA není zlo, ale raději je začni brát, až budeš mít ukončený pubertální a hormonální vývoj těla, to bývá tak ve 20. Zkus si o tom něco přečíst.
Příspěvek upraven 01.07.16 v 12:31
@jessikka píše:
Za svou reakci na nepoužívání kondomu a sexu bez ničeho se omlouvám, nečetla jsem pozorně.
Já si teda myslím, že při správném použití (bacha na nehty, zuby, prstýnky, žádné oleje a spol., nasadit včas a ne až na poslední dva šťouchy) je kondom docela spolehlivý.
Jasně, může rupnout - ale stejně tak můžeš zapomenout vzít tabletku/mít průjem/blinkat/brát antibiotika atd.
@Padme93 píše:
Tak hormonovou pilulku PO nechceš (mimochodem, Postinor je dnes přežitek, častěji se bere Escapelle), ale hormonové pilulky HA do sebe budeš cpát? Z toho braní HA budeš mít v těle víc hormonů, než případně jednorázově si vzít HA.Opravdu seš si jistá, že je ten kluk zdravej? Aby ses nedivila.
Pokud se bojíš prasknutí, tak zkus ke kondomu třeba ještě pharmatex.
A naučte se konodmy pořádně nasazovat, pokud kodnom během sexu praskne, tak je to v 99,9% tím, že je špatně nasazený nebo nevhodně zvolená velikost.
HA není zlo, ale raději je začni brát, až budeš mít ukončený pubertální a hormonální vývoj těla, to bývá tak ve 20. Zkus si o tom něco přečíst.
EDIT: blbě čtu, už mě postihla emiminovská nemoc
@Padme93 - Rodice mi rikali, ze pilulka po je mnohem horsi, ze to muze rozhodit cyklus i na nekolik mesicu, tak to brat moc nechci.
Sestra take bere HA od 16, proto jsem o tom uvazovala. Cetla jsem spoustu clanku, ale zadne vhodne reseni jsem nenasla, proto se zkousim zeptat jeste tady.
Dekuji
@nedelice1234 a co tělísko? to se zavádí koncem MS musela by ses urychleně objednat na gyndu a nakonec to možná vyjde i líp, nemusíš na to myslet a necpeš do sebe hormony a je to i levnější ![]()
@nedelice1234 píše:
@Padme93 - Rodice mi rikali, ze pilulka po je mnohem horsi, ze to muze rozhodit cyklus i na nekolik mesicu, tak to brat moc nechci.
Sestra take bere HA od 16, proto jsem o tom uvazovala. Cetla jsem spoustu clanku, ale zadne vhodne reseni jsem nenasla, proto se zkousim zeptat jeste tady.
Dekuji
To i HA. Hormonální antikoncepce není zdravá a své dceři bych jí nerada „dávala“ v tak mladém věku (vlastně vůbec), spíš bych se snažila zaměřit na sebepoznání těla (ovulace) a používání kondomu + spermicidu/pesaru.
@nedelice1234 Tak obyvykle je mi uplne jedno, kolik komu je, ale…podle tvych diskuzi je jasne, ze jsi jeste pomerne nevyzrala. Dej na radu o neco starsich
a pockej az na pilulky. Neboj, ve zbytku leta stihnes jeste mnoho cisel…(pookud za chvili nebudes zakladat diskuze: „Pomoc, je mi 16 a jsem tehotna“ „Chci dite, ale pritel si mysli, ze mu znici zivot.“ „Na jake urady pro davky?“ „Nevite o praci? Jsem na rodicaku a nemam na bydleni“
Takova zdejsi klasika
@nedelice1234 jenomže to je právě ono, pokudbereš HA třeba od těch 15, 16 tak se ti tvlj vlastní cyklus ani nestačí pořádně srovnat a vytvořit. naruší se tím braním HA. Já brala HA do 15 až do 20 a měla jsem přímo z ní zdravotní problémy, i když nemám žádnou nemoc krve - a vyzkoušela jsem jich víc. Pak mi doktor řekl, že jsem jí tenrkát začla prostě brát moc brzo, dřív, než se mi dostatečně stačily vyvinou vaječníky a hormonové uspořádání těla.
U toho kondomu je výhoda, že aspoń vidíš selhání hned - kdežto u braní HA může být i pozdě - krvácení budeš mít ze spádu hladiny hormonů a kldině můžeš být těhotná tím, že selže (antibiotika, jiné léky, průjem, atd.).
@Kriss Tina píše:
@nedelice1234 a co tělísko? to se zavádí koncem MS musela by ses urychleně objednat na gyndu a nakonec to možná vyjde i líp, nemusíš na to myslet a necpeš do sebe hormony a je to i levnější
Tělísko se doporučuje až po porodu, určitě ne pro dospívající holku.
Příspěvek upraven 01.07.16 v 12:40