Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Kolik antikoncepci si vyzkousela? Ja regishu beru teprve dva tydny. Spis sem jen spinila, vedl. Ucinky protivnost, nechutenstvi k jidlu a slaba migrena. Ptala sem se doktora a rikal ze to jsou vedlejsi ucinky nez si telo zvykne, jt otazka 1-3 mesice, kdyz ne tak zmenit. Nebo nejakou dobu antikoncepci neber at se s tim telo samo srovna. Nebo se domluv s doktorem na nejakym kompromisu a vybere jinou, regisha je na trhu kratce.
No po porodu dcery jsem brala lindytene pak bonadeu a ted regishu nebrala jsme 2 mesci antinu a mela jsme 3 tydny do mesice takze parada a s pritelem enmuzeme ani spat spolu vis co uz me to stve jsme docela mlada a poard nejaky spineni a na mirenu na telisko fakt nemam prachy abych mu na prkno dala 6500 jinak vedelejsi ucinky nemam ani nepribiram ani migreny nic jen todle
Ale nehormonalnalni telisko stoji osm stovek coz neni moc ale nwm nazev. Doktori obcas davaji drazsi prasky aby meli prachy z pojistovny. Hledej treba diskuze ohledne telisek a tam se nazev dovis.
Ahoj holky, chci se zeptat, jaké máte zkušenosti s antikoncepcí Regisha? Před měsícem moc ženských nenapsalo, ale snad se teď někdo chytne… Doktorka mi změnila Diane za Regishu, že mé předešlé prášky jsou poslední dobou kritizovány. Bojím se, že se mi teď vrátí akné (častý vedlejší účinek) a přiberu. Ale nejvíc mě zarazilo při čtení příbal. letáku, že se u žen s užíváním této antikoncepce častěji objevuje rakovina prsu…
Užíváte ji některá? Nerozhází mi nové prášky cyklus? Při začínání užívání prášků jsem špinila celý první měsíc, a to už znovu nechci
Jak jste s ní spokojené?
Ahoj, ja ji beru. S akne nevim, obcas se u me objevi a je jedno jestli sem anikoncepci brala ci ne. Taky jsem se bala, ze priberu a ja jsem dve kila zhubla
a cyklus mam v pohode. Asi zalezi jak ti to sedne. Ja jsem s ni zatim spokojena.
Tak beru ji tyden a zatim v pohodě žádnou změnu jsem zatim nezaznamenala uvidím později
Ahoj, také jsem dostala nedávno Regishu, poté, co stáhli z trhu prášky, které jsem brala a s kterými jsem byla maximálně spokojená… S těmito nemám pozitivní zkušenost. První měsíc jsem si myslela, že bude Regisha v pohodě, nic jsem nezaznamenala… Po dalších platíčkáš, nyní už je to přes čtvrt roku, u mě došlo k šílenému zhoršení pleti - na akné jsem dříve netrpěla, točila se mi hlava a také jsem ztratila veškeré chutě na „…“ Měním tedy opět prášky za jiné, tyto už nechci nikdy vidět a dlouho je budu proklínat, než si tělo zase zvykne na něco jiného a dostane se do „rovnováhy“… Nicméně je pravdou, že si to člověk musí vyzkoušet, protože někomu jinému mohou zcela vyhovovat a nedá na ně dopustit. Samozřejmě je to individuální. Toto je jen moje zkušenost.
@Anonymní píše:
Ahoj, také jsem dostala nedávno Regishu, poté, co stáhli z trhu prášky, které jsem brala a s kterými jsem byla maximálně spokojená… S těmito nemám pozitivní zkušenost. První měsíc jsem si myslela, že bude Regisha v pohodě, nic jsem nezaznamenala… Po dalších platíčkáš, nyní už je to přes čtvrt roku, u mě došlo k šílenému zhoršení pleti - na akné jsem dříve netrpěla, točila se mi hlava a také jsem ztratila veškeré chutě na „…“ Měním tedy opět prášky za jiné, tyto už nechci nikdy vidět a dlouho je budu proklínat, než si tělo zase zvykne na něco jiného a dostane se do „rovnováhy“… Nicméně je pravdou, že si to člověk musí vyzkoušet, protože někomu jinému mohou zcela vyhovovat a nedá na ně dopustit. Samozřejmě je to individuální. Toto je jen moje zkušenost.
S tou pletí musím souhlasit. Dobírám teprve první platíčko a akné se mi za ten měsíc příšerně zhoršilo. Snažím se s tím bojovat krémem od dermatologa, obličej vypadá jako průměrného puberťáka, ale ty záda a dekolt!!!
Pokud se mi hormony během druhého zkušebního platíčka nezkrotí a bude tohle dál pokračovat, budu chtít změnu. Co na tom, že tyto prášky jsou o 200kč levnější než předchozí, když si připadám ošklivější než moje pubertální žačky!
Chuť na sex se mi zatím nevytratil, spíš naopak po prodělaných mykózách bych to chtěla dohnat ![]()
No ja beru druhe plato a plet mám pořád stejnou je mi 32 let
Tak to moc závidím, že prášky vyhovují a nemají vedlejší účinky. Mě tyto prášky opravdu nesedly a jak se shodujeme s Petulí030, pleť se mi změnila k nepoznání (právě po druhém až třetím platíčku) a že jsem na akné také netrpěla. Teď se mi ale na obličeji tvoří takové „útvary“ že to kolikrát musím vyřešit náplastí.. A mě je 28… Takže výborný srážeč sebevědomí a ještě k tomu ta ztráta chutí…
Nicméně to, že nevyhovují mě, samozřejmě neznamená, že nebudou vyhovovat nikomu
Ale je fajn si vyměnit a porovnat zkušenosti. Teď jsem konečně dobrala své poslední plato Regishy a dostala jsem nové prášky Foxinette. Tak uvidíme, jaké budou, prý by to akné měly zase vylepšit… ![]()
Švagrova ta vystřidala si 5 druhu prášku opravdu ji nesedělo nic ji vždy hodně bolela prsa a nebo břicho prsa hodně snad u všech druhů-
@irca11 A má švagrová nakonec nějaké prášky? Já bych to už asi vzdala po takovém neúspěchu
Ahoj chci se zeptat, dostala sem ha Regisha a beru teprve první platíčko. Nejdříve jsem měla dlouhou menstruaci, která se pak změnila v neustálé §špinění. Přes den mám silné křeče do břicha. Mám doufat ve zlepšení? Díky za odpověď