Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@assad Pokud je to tvoje první HA vůbec, tak by se to s druhým platíčkem mělo zlepšit. Když jsem prášky začala brát já, tak menstruace jen zeslábla a potom celý měsíc jsem špinila a na to navázala další menstruace
Byla jsem z toho na nervy a taky unavená, ale když jsem začala po pauze brát druhé platíčko, tak se krvácení zastavilo ![]()
Ahoj. Začínám druhé platíčko HA Regisha. Dříve jsem užívala Artizii, ale bohužel nebyla jednu chvíli k dostání, proto mi Regishu lékařka předepsala jako náhradu. Musím říci, že se těším na návrat k Artizii. Když jsem Regishu užívala cca týden, měla jsem po ránu nevolnosti od žaludku, nechuť k jídlu přetrvávala někdy i celý den (teď už se tyto obtíže neobjevily). Menses se dostavil o 2 dny déle, než jsem byla normálně zvyklá (s tím se dá při změně HA počítat) v normální intenzitě, na jakou jsem zvyklá. Bolesti jsem při mensesu neměla. Ovšem za necelé tři týdny jsem přibrala asi 3 kg, přitom jím pořád stejně, možná i méně. Pleť se mi nijak nezhoršila. Ani špinění mimo menses se neobjevilo. Stejně z této HA nijak nadšená nejsem.
Tak ja ji beru ted 4tý měsic a uplně bez problému plet i váhu mám pořád stejnou takže u mě dobré naštěstí
Je opravdu vidět, jak je to hrozně individuální. S Regishou jsem taky nebyla vůbec spokojená!!! (akné, točení hlavy, ztráta chutí…), už jsem ji ale vysadila a mám teď jinou (teď dobírám třetí platíčko) a nedá se to vůbec srovnat. Člověk to hold musí vyzkoušet, každému vyhovuje něco jiného, ale pokud prášky nesedí, šla bych od toho pryč… Už takhle nám to huntuje tělo, tak proč si ho huntovat ještě víc nevhodnými prášky s nežádoucími příznaky… ![]()
Ahoj
Doktorka mi předepsala Regishu, dobiram prvni platičko, pocelou dobu brani od skonceni menstruace mam mirne špinění, v prubehu toho jsem mela s pritelem pohlavní styk. Chci se zeptat jestli je možne že antikoncepce nefinguje behem tohoto špinění a je možne otěhotnět?
Predem vam dekuji za odpovědi ![]()
@Safka Neboj, během té dob bys měla být chráněná, pokud jsi prášky brala tak, jak jsi měla. Mimochodem promiň za pozdní odpověď, ale můžeš být v klidu
(ale zase ne úplně, žádná antikoncepce není 100% jistota)
Podělím se o svojí zkušenost. Regishu beru nějaké 4 měsíce. Před tím jsem vyzkoušela asi 10 druhů ant., ale po všech jsem zvracela a bylo mi blbě. Naposledy jsem to ještě zkusila s Regishou a díky bohu mi po ní není blbě a nezvracím, ALE.. nevím jestli se to týká jen mě, mám každé ráno střevní potíže
bolest břicha hrůza, přes den mě někdy taky začne hrozně bolet břicho a pak to přejde. Za 2. mě tak bolej prsa, že už mě to opravdu vyčerpává mooc a to mám sotva jedničky, jak kdybych nesla závaží 100kg, přejde to jen při menzes na 2 dny pak mě zas bolej… o sexu a libidu ani nemluvím :/ nevíte nějaký levný tělísko hk a okolí? ![]()
A to jsem zapomněla na to, že jsem při prvním platíčkuu měla menzes celý měsíc!! hrůza, druhý měsíc mi to skončilo naštěstí
@sunny7 Tak to se poraď s lékařem, jestli by nebylo lepší zvolit jiný způsob antiko, když míváš takové potíže
Já kdysi při prvních práškách taky měla ms celý měsíc, tohle je prý normální. Jednu dobu jsem mívala hrozné křeče v břiše, myslela jsem, že to bude nějaký vřed a nenapadlo mě to spojit s Regishou. Ale možné to je, brala jsem ji jen 2 měsíce a změnila ji, bolesti pak přestaly ![]()
Holky, zbyly mi 3 platíčka anikoncepce Regishy kdyby měl někdo zájem. (jedno platíčko za 100 Kč). Klidně pište zprávu ![]()
Pro mě nejlepší antikoncepce kterou jsem měla, beru ji ted už rok, a nedám na ni dopustit, i když není nejlehčí ji sehnat
![]()
Dobrý den, já brala Regishu asi 2 roky, akné se mi snad ani nezhoršilo ale šíleně jsem nabrala na váze 10 kilo mam určitě nahoře a možna i vic během jednoho roka.Chut k sexu se nějak pomalu začala vypařovat, někdy mě docela bolela prsa. Momentálně mi doktor předepsal nove prášky Sidretella a mam z nich také docela strach holky si hodne stěžuji na zhoršení pleti, mě doktor tvrdil že bych mela nejake ty kila zhubnout tak jsem tedy zvědava.
Ahoj holky, mám dotaz ohledně antikoncepce regisha.
Minulý rok jsem jí brala asi třičtvrtě roku. Nedělala mi žádný problém, nic.
Pak jsem jí vysadila a znovu jí beru teď to bude měsíc. Po měsíci užívání se mi udělaly na nohách červené pupínky ale nikde jinde je nemám(jdu na kožní) jen se chci zeptat jestli to může být z toho. Moc mi tahle HA vyhovuje nechci přecházet na jinou
Tak se ptám o nějaké rady prosím. Předem děkuji
Ahoj holky, mám dotaz ohledně antikoncepce regisha.
Minulý rok jsem jí brala asi třičtvrtě roku. Nedělala mi žádný problém, nic.
Pak jsem jí vysadila a znovu jí beru teď to bude měsíc. Po měsíci užívání se mi udělaly na nohách červené pupínky ale nikde jinde je nemám(jdu na kožní) jen se chci zeptat jestli to může být z toho. Moc mi tahle HA vyhovuje nechci přecházet na jinou
Tak se ptám o nějaké rady prosím. Předem děkuji