Aplikace na hubnutí

37131
23.11.18 14:54

Já používala akorát kalorické tabulky, tam si zapisuješ vše co si za den snedla a vypila a ono ti to vypočítá jestli jíš málo, hodně jestli máš dost sacharidů, bílkovin atd, takže podle toho se pak dá dobře upravit jídelníček :) a na cvičení jsem pouzivala takové ty 30 dení výzvy, tam je fajn že se začíná zlehka a přitvrzuje a můžeš se zaměřit buď na partie co potřebuješ shodit, zpevnit nebo na celé tělo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
19983
23.11.18 14:57

Kaloricketabulky.cz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
23.11.18 15:11

@Kriss Tina
Díky za tip, určitě se podívám :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
23.11.18 15:36
@Kailem píše:
Ahoj,
můžete mi prosím doporučit nějaké aplikace, které pomáhají při hubnutí :oops: např. počítání kalorií, plán tréninku, jídelníček, hlídání pitného režimu atd.
Nejlépe v češtině 8)

Existují kalorické tabulky
Nebo teď nově je aplikace Zdravě a aktivně.

Nechci tě odrazovat, ale z mých kamarádek, když některá něco takového zkoušely (a nejen aplikace, placené aplikace, hubnutí s náramkem, ale i různé kúry a metody), tak zhubly jen ty, co si objednávaly krabičkovou dietu. (Ty co „krabičkovaly“ doma podle knížky stejně nevydržely).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
23.11.18 16:18

Zkus Samsung Health. Osobně mám Ťamaťung Note 4 a ta apka počítá kolik kroků nachodím , eviduje váhá, spánek, srdeční tep, kolik jsi toho vypila, co jsi snědla. Jsou tu různé výzvy a porovnání s uživateli po celém světě. Detekuje cvičení, ať už třeba procházku, jízdu na kole, denně tě nabádá k aktivitě. Appka funguje na mobilech Samsung Galaxy 4 a vyšší a Note 3 a vyšší. Nepřemýšlela jsi třeba o nějakém fitness náramku? Já mám Xiaomi MiBand 2 a je k tomu appka která taky dokáže hlídat hodně věcí. Cena náramku je dnes kolem 500 MiBand 3 do 1000 Kč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
23.11.18 16:21

@Mort1 jestli nemá Samsung tak je jí apka k ničemu, ale spousta značek už má svoji apku podobnou. Já mám Huawei, ta měří kroky, spálené kalorie a možná i další věci, ale moc důkladně sem to nezkoumala :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
23.11.18 16:25

Bohužel zadavatelka nenapsala co má za mobil, pak jsou nějaké rady těžké. Osobně jsem zmínil to co nabízí vyšší řada samsungů. A nebo Xiaomi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35415
23.11.18 17:05

Kalorické tabulky jsou dobré, používám od léta a bezbolestně jsem zhubla jsem 12 kilo :dance:
Nezazněla aplikace Google fit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
23.11.18 18:42
@Mort1 píše:
Bohužel zadavatelka nenapsala co má za mobil, pak jsou nějaké rady těžké. Osobně jsem zmínil to co nabízí vyšší řada samsungů. A nebo Xiaomi.

Mám Lenovo 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.6.20 10:59

Hubnutí

Ahoj, mám 158cm a 58kg. Cvičím každý den, jím cca.900 kcal/den, po cvičení si dávám pár gramů proteinu a pořád ne a ne zhubnout? Nemáte nějaké rady na hubnutí? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
4124
15.6.20 11:10
@Anonymní píše:
Ahoj, mám 158cm a 58kg. Cvičím každý den, jím cca.900 kcal/den, po cvičení si dávám pár gramů proteinu a pořád ne a ne zhubnout? Nemáte nějaké rady na hubnutí? :nevim:

Myslím si, že když máš dlouhodobě takto velký kalorický deficit, tak to má právě opačný účinek a tělo si dělá zásoby. Zkus si o tom něco najít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
15.6.20 11:19

Nehubneš, protože držíš velmi drastickou hladovku. Zároveň nemáš nadváhu, takže ani tělo nemá moc z čeho pálit.

Tvoje tělo jede v nouzovém režimu a odmítá pálit cokoliv z tukových zásob, protože počítá s tím, že bude ještě hůř.

Pokud chceš metabolismus srovnat, uklidnit a donutit pálit tukové zásoby, musíš začít jíst víc. A to tak, aby si pokryla minimálně svůj bazální metabolismus. Což je odhadem (tedy tím základním výpočtem) 1360. Tím že výpočet je orientační, je potřeba jíst cca o 10% víc, než je bazální metabolismus - tedy cca 1500 kcal. To povede k tomu, že metabolismus se po pár týdnech pravidelného a dostatečného příjmu nastaví na klidový režim a pokud k tomu budeš mít dostatečné množství pohbyu (10-20 % energie více, než sníš), tak začne normálně pálit. V tvém případě tedy budeš chtít alespoň 1800 kcal spált, to je pohy za cca 500 kcal denně (těch 1300 spálíš jen tím, že se proudíš a přežiješ den).

Ještě je potřeba aby si to měla rozumě rozložené v makroživinách. Chceš sníst 70-100 g bílkovin 150-200 g sacharidům a zbytek tedy tuky 40-70 g. Denně. Do toho ideálně 20-30 g vlákniny, když budeš jíst dostatečně dlouho dostatek vlákniny, uzdravíš tím svoji střevnéí mikrofloru tak, že bude lépe obhospodařovat tvůj metabolismus a pro tebe bude snadnější pálit nadbytečný tuk.

Jinak nemáš ani nadváhu, takže daleko důležitější než dieta je pro tebe jíst vyváženě - tedy dostatek vlákniny, bílkovin, tuků a složitých sacharidů a pořádně se hýbat a zpevnit svoje tělo, než usilovně spalovat tuk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33646
15.6.20 11:34
@Anonymní píše:
Ahoj, mám 158cm a 58kg. Cvičím každý den, jím cca.900 kcal/den, po cvičení si dávám pár gramů proteinu a pořád ne a ne zhubnout? Nemáte nějaké rady na hubnutí? :nevim:

No to se nediv, tělo se brání :nevim: Necvič každý den, tělo potřebuje i odpočinek a víc jez.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.5.24 08:06

@arinecka jak se prosím počítá bazální metabolismus?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33646
21.5.24 09:23
@lucie.krajcarova píše: Více

Mrkni třeba sem -
https://aktin.cz/…olicky-vydej

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek