Ashermanův syndrom

Napsat příspěvek
Velikost písma:
228
17.1.15 20:57

@WTFAsherman : Přesně jak píše Ivvit. Jen nezapomeň ty kompresní punčochy, ty prostě musí bejt :lol:

První HSK bude určitě chtít dělat v CA a hned za měsíc tě určitě objedná na druhou a tím by mělo být hotovo. Většině holek tady u něj stačily jen 2 HSK, aby to bylo v pořádku. Jinak MS jsem pak hormony nehormony měla s železnou pravidelností vždycky 28DC, hned od první HSK, až už mi to pak lezlo i na nervy, když už jsem ji nechtěla, protože jsem chtěla být těhotná :lol: Takže to se neboj, s vložkama ještě potrénuješ :mrgreen:

Jenom ještě upozorním, může se stát, že jak toho má hodně, tak už mu nezbyde čas, aby přišel potom na pokoj a probral to s tebou, ale určitě ti pak ochotně vysvětlí všechno po mailu nebo když budeš mít štěstí, bude ještě v ambulanci, tak se tam nech sestrama poslat, kdyby ti něco nebylo jasný.

Jo a ten gel se dá platit kartou, tak nemusíš mít velkou hotovost s sebou.

Teda holky, nebýt toho, že tam jdete zrovna kvůli tomuhle, tak bych vám to úplně záviděla, že k němu můžete chodit :lol:

Tak moc držím palce, ať pro tebe má dobré zprávy.  :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.1.15 19:07

@ivvit teda to je naprosto vyčerpávající, moc děkuji, to jsem potřebovala. Kdy máte povoleno zkoušet mimi? A jak ti po těch HSK bylo? A jak ti je s hormonama? A berou se okamžitě po HSK nebo je nějaký odstup?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.1.15 19:12

@ashermanka jasný, erotické punčochy už mám :mrgreen: díky za doplnění informací :potlesk: mám jednu osobní otázku, ty už si tímhle vším prošla, podařilo se ti otěhotnět? Jestli je to moc bolavý nic nepiš, chápu a omlouvám se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
471
18.1.15 20:21

Ahoj, dovolím si přidat se do diskuze. Snažila jsem se vyčíst odpověď z diskuze, ale počet stránek je opravdu velký, tak se omlouvám, jestli se ptám na věc, která se tu řešila již někdy dřív. Ráda bych se objednala k MUDr. Márovi, jen nevím, jestli je nutné jít přes jeho soukromou ambulanci, nebo je možné se objednat i do ambulance u Apolináře, kde je konzultace hrazena pojišťovnou. Je tu někdo, kdo neprošel jeho soukromou ambulancí?
Díky moc za odpovědi. Batist

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
228
18.1.15 22:33

@WTFAsherman : Jo, já už mám naštěstí vybojováno, teda aspoň toho jednoho sourozence, poněvadž já nejsem zrovna skromná :lol:
Trvalo to, bylo to asi moje nejhorší životní období, užili jsme si svoje - přes „odborníky“ doktory, několik HSK, tlačení do a posléze neúspěšné absolvování IVF, dlouhé čekání, deziluze, beznaděj a zhusta naprosté nepochopení blízkými, až to nakonec klaplo přirozeně, holčička už měla půl roku a je vážně za odměnu :srdce: A já díky tomu hodně věcí pochopila, přehodnotila, změnila, přijala… prostě celá dost zkrotla, přestože na to další miminko si pořád myslím, ale už to není tak jednoduchý… Zpětně si říkám, že na tom rčení, že všechno zlý je pro něco dobrý možná něco bude, byť jsem to tenkrát jako slova „útěchy“ fakt nenáviděla, ale teď už jsem samozřejmě po bitvě generál… ;)

Neboj, u něj budeš v nejlepších rukách, jen to pak chce hodně velkou trpělivost a psychickou odolnost, je to někdy vážně boj. Ale úspěšnost není zas tak mizivá, jak podávají doktoři. ;)

@batist : Myslím, že teoreticky to jde, ale podle mě je v nemocnici tak zasekanej (nemá tam myslím celej úvazek), že pokud chceš přímo k němu, tak bude čekačka několik měsíců. Proto se v té soukromé platí, protože to dělá na úkor svýho volnýho času. A i tam, pokud nebudeš mít extra štěstí, budeš několik týdnů čekat.
V nemocnici se můžeš ale určitě objednat k doc. Kuželovi, jeho šéfovi, kterej AS taky dělá, MM o něm mluví jako o velkým odborníkovi a dost věcí spolu konzultujou. Jen má pokud vím trošku jiný postupy, co se AS týká. Ale myslím @lusienda s ním má dobrou zkušenost, třeba se objeví a napíše, co a jak. A pak jedna z holek tady napsala MM po první nepovedené HSK a objednal ji na second look k sobě i bez konzultace, protože diagnózu už měla a nebylo co konzultovat. Takže záleží :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
887
18.1.15 22:45

@WTFAsherman Mimčo máme povolený zkoušet od března, tedy do zprávy mi v listopadu napsal za čtyři měsíce ode dnes, ale na to vůbec nekoukej. Většinou holky můžou po odstranění srůstů skoro hned- za dva týdny nebo další cyklus. Jen já měla komplikace, tak se to protáhlo… Hormony jsem brala hned po první HSK, druhý den po HSK jsem byla pro recept u mého gyn. a další den jsem začla, takže u mě žádná prodleva velká nebyla. A jak se cítím… no asi normálně, občas trochu podrážděná (to nevím, jestli za to můžou hormony) a nějaké kg nahoře taky, ale zase byly Vánoce, tak to nemůžu vše házet na hormony. Ale už se těším až bude dobráno :-)teď ve středu :-D

@ashermanka Ty by sis za to všechno ještě to třeťátko moc zasloužila :srdce: :kytka: Já doufám v to druhé a pak se uvidí ;) Jinak začla jsem cvičit tu Mojžíšku, jak si mi doporučovala, tak třeba taky pomůže :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
256
19.1.15 13:22

Ahoj holky, tak hlásím, že druhá menstruace po první HSK docela ušla :) -divná věta :D, když to čtu, ale nevím, jak jinak to napsat :). Nicméně, jak mě varovala ashermanka, tak po první HSK v Reprofitu najednou při konzultaci velké změny v další péči - najednou vše jinak, second look až za 3 měsíce apod., přitom prvotní info bylo úplně jiné, takže jsem objednaná na konci ledna k MM… a jsem moc zvědavá, co se dozvím od něj. Hormony zatím neberu, začala jsem pít ortilii a uvidím, až co řekne MM při konzultaci. Jinak jsem se chtěla zeptat, estrogeny asi zablokujou ovulku, nastartovalo se vám to pak po vysazení v pohodě samo nebo se zase musí brát hormony na vyvolání ovulace?? :(

WTFAsherman: ahoj já mám taky ashermana po revizi po porodu prvního dítka, ashermanka to už myslím psala, má extra přehled ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
471
19.1.15 16:11

@ashermanka Děkuju moc za odpověď. Tak jestli je i v soukromé ordinaci čekačka několik týdnů, tak to nejspíš půjdu rovnou tam. Podle toho, co jsem četla, chci skutečně k němu. Nevím, jestli je mi pomoci, ale za zkoušku nic. Díky ještě jednou. B.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
136
22.1.15 08:59

Ahoj holky, tak jsem dneska byla na kontrole růstu folikulů a sliznice. Jsem bez stimulace. Tak pozitivní zpráva, že po dvou měsících braní estrofenu jdu do ovulace jsem 14DC a folikul je 18 mm. Ne moc pozitivní zpráva je, že sliznice je pouhých 5 mm. Takže postup je následující. Ode dneska mám brát estrofen 2× dvě prášky dvakrát denně (celkem 4 prášky po dobu týdne (pak na kontrolu zda folikul praskl) a zítra jdeme na inseminaci. Doktor je skeptický, že s takovou sliznicí se naděje na otěhotnění snižují a že nic jiného se nedá dělat, než to zkoušet (transplantace sliznice se nedělá :)
Tak co na to říkáte?
Jinak cvičím mojžíšovku, piji kontryhelový čaj, mateří kašičku a kyselinu listovou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.1.15 20:10

@ashermanka díky, to jsi mě potěšila a gratuluji, asi to bylo peklo, projít si timhle vším. Další zvědavá otázka, která je sice velmi dopředu, ale nelze se nezeptat. Jaký byl porod a hlavně co porod placenty? Měla jsi ještě po porodu HSK?

@ivvit graruluju k dobrání hormonů a hlavně strašně moc držím palce aby vše proběhlo hladce a bez dalších potíží. Psala si že jsi měla komplikace, kromě krvácení po HSK, nebo další srůstu mě nic nenapadá.

@Linaka ahoj, zitra na tebe budu myslet, a i 5 mm se dá otěhotnět, takže hlavně pozitivně :palec:

Ještě otazecka do plena, je tu někdo kdo zvrací po narkozach? A vyšli Vám vstříc, aspoň torecanem? Nebo mají něco lepšího?
A jake jsou HSK jen při lokálu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
228
22.1.15 22:06

@batist : URčitě se domluvíte. Držím palce, ať je ti pomoci :kytka:

@Linaka : No tak super, heleď já bych se tou sliznicí (teď už = zpětně :D ) vážně tak nezabývala, akorát se tím budeš trápit. 5mm není žádná hrůza, do ovulace to máš ještě tak cca 2 dny a to ještě malinko povyroste a hlavně někde místy může být určitě vyšší. Určitě IUI zkuste, šanci si tím jedině zvýšíte a určitě bych to zkoušela dokud nevyčerpáte ten limit za rok (pořád je to 6 IUI ročně?). Nic to nestojí, sice soukr. CARy si něco účtujou, ale dá se přejít i do nemocničního, i kdyby jen na ty IUI a tam to bylo aspoň za mě zcela zdarma. Věřím, že vám to klapne, ať už v tomto cyklu nebo příštím. Chce to prostě pokoušet, hlavně že to ostatní funguje a ty srůsty jsi fakt neměla masivní, to prostě půjde! Jinak na Estrofem já koukám spíš skepticky, nevím, jestli to bude mít extra přínos, když ani předtím jsi s ním tu sliznici neměla vyšší, ale nic tím nezkazíš, tak hurá do toho! Držím palce!

@WTFAsherman : Díky. Jinak mě taky po dobrání hormonů naběhla ovulace hned a byla jsem v CARu sledovaná pak skoro 3/4 roku a každý měsíc spolehlivě, takže bych se jich tolik nebála. Narkózy zvládám v pohodě, takže neporadím, ale budeš vyplňovat anesteziologickej dotazník a ještě před zákrokem tě budou dr. se vším „seznamovat“, takže určitě se domluvíte a udělají, co půjde. Vlastně i na sále se tě anest. sestra i dr. budou vyptávat. Bez narkózy trochu nepříjemný, asi jako bolestivější MS - jak napouští dělohu tím fyziolog. roztokem, tak cítíš takovej nepříjemnej tlak, ale asi jen prvních 10-20 vteřin a pak už dobrý. Když je to jen kouknutí, tak pak už vůbec nic nepříjemnýho a když ještě něco malinko střihne, tak zase chvilkovej tlak, ale za mě se to dá vydržet a vlastně máš už za sebou jeden porod, tak tohle bude brnkačka :lol: Hlavně je super, že všechno vidíš, všechno ti ukáže a ještě je prostor pro otázky, vysvětlení… pro mě k nezaplacení, já tam chodila ráda :lol: Jo ještě mi někdy sestry před HSK dávaly čípek proti bolesti, tak to byl taky rozdíl, když jsem ho měla a kdy ne, tak se zkus zeptat.

Tak už příští týden co? Jejda, jsem nervózní za tebe, budu na tě myslet a přeju jen pozitivní zprávy.

S placentou jsem si užila - byla částečně vrostlá (vědělo se už v těhotenství), takže císař a pak 2× HSK, protože malý části tam ještě zůstaly. ALe na to se vůbec neptej, ani předčasně, protože si to tím akorát přivoláš. Já nad tím tak dlouho špekulovala, co by kdyby, až si mě to našlo :roll: Takže když se ladíš na pozitivní myšlení, tak uvažuj jen nad fyziologickým těhotenstvím a bezproblémovým porodem :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.1.15 17:15

@ashermanka já vím, že to nemám řešit :lol: ale je to silnější než já :mrgreen:
jo a abych nalila čistého vína, já mám dvě děti, ale chci další :zed: sice je chci nekolikrát do týdne zabít, ale hned na začátku jsem chtěla 4, a mám „jen“ dvě. Vím, že jsou tu lidi co se snaží teprve o první, ale stejně :oops:
ty jsi tu pro mě, takové světlo ve tmě, když už si porodila a chceš a zkoušíš další. takže to znamená, že i přes ty všechny studie co jsem o AS přečetla a jsou tak neuvěřitelně depresivní a dávají mizivou šanci a nebo končí tragicky, nejsou tak uplně pravda ;)
díky :D
v pondělí se přesouvám do Prahy a v úterý jdu na to, tak mi držte a pak se ozvu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
136
24.1.15 19:21

WTFAsherman Držím moc palce!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
256
24.1.15 21:00

Holky taky držím moc pěsti!!! Jinak tou výškou sliznice bych se taky netrápila, kamarádka měla 5 milimetrů a chytla se přirozeně dvojčátka :)) Musíme věřit, že všechno dobře dopadne ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
887
25.1.15 19:56

@WTFAsherman Děkuju a moc držím palce na úterý ;-) Určitě bude vše v pohodě, nedělej si hlavu z komplikací. Je minimální šance, že bys nějaké měla :kytka: Přála bych ti, ať slyšíš jen dobré zprávy a třetí miminko si pak k vám cestu najde. Kdyžtak dej vědět, jak to šlo. Tady na diskuzi myslím téměř všechny holky po AS otěhotněly a mají mimča, takže ty prognózy nemůžou být tak hrozné. Hlavně se dostat do dobrých rukou a to v případě MM jsi, takže :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí