Ashermanův syndrom

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2549
16.2.15 17:00

Dík moc za radu holky.

Psala jsem Márovi a říkal, že při probíhající MS prý rozhodně velké srůsty nemám. Když už, tak případně něco malinkýho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
136
16.2.15 17:40
@zabzule píše:
@Linaka děkuji :-) pevně věřím, že ano..jak tady uváděla Ashermanka naši „statistiku“ tak se to povedlo v podstatě všem holkám, to je jasnačka :-)

A všem se to povedlo prirozene? No me právě moc šancí nedávají na přirozené otěhotnění. Spis prý se nakonec asi nevyhnu IVF :( do kterého se mi upupřímne moc nechce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
228
17.2.15 22:38

@Lorela : Tak pokud ta HSK byla ještě před revizí, tak teď už to samozřejmě v té děloze může vypadat jinak, to, že se MS neobnoví v celé síle je právě jeden z příznaků srůstů, ale rozhodně by to nebylo nic velkého, dokud ta MS aspoň je. Určitě bych ti HSK doporučila, ať máš jistotu, že je to v pořádku a zbytečně nepřicházíš o IVF pokusy, kdyby tam něco bylo. Doufám, že nebude!

@Nadena : Super, držím palce na HSK.
A hezky jsi to o té „neomylnosti“ doktorů napsala! Je to boj a musíme vytrvat všem škarohlídům navzdory. Nikdo jinej to za nás neudělá :D

@zabzule : Páni, už to máš za pár!!! Přeju, ať ti všechno dobře dopadne! :kytka:

@Linaka : Jo jo, všem přirozeně. Někdy hned, někdy to trvalo roky, ale vždycky přirozeně. Dvě jsme tady na to šly přes IVF a ani jedné ani jedno nevyšlo… A šance nám určitě nedávali větší než tobě ;) Vydrž! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2549
27.2.15 17:48

Tak na konci března jdu na HSK k Márovi. Koupím si i nějaký protisrůstový gel. Jsem sama zvědavá, co mi tam zjistěj. 8o
Teď ještě aby mi tu hsk nezhatila nepravidelnost MS

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
887
27.2.15 18:28

@Lorela Snad ti to tedy MS nezhatí ;) Gel kupovat nemusíš, ten tam mají a se souhlasem předem ho buď použijí, když bude třeba nebo ne. Jestli máš MS, tak asi srůsty žádné velké nebudou. Ale aspoň budeš vědět, jak to v děloze po revizi vypadá. Držím palce, ať je vše ok :kytka: Dej pak vědět ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2549
27.2.15 22:57

@ivvit Dík moc.
Já spíš chci, aby tam srůsty byly, protože tím by se nějak vysvětlilo, proč mi od revize neroste sliznice ani po hormonech. Jinak už nevím, čím by to bylo :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
887
28.2.15 13:37

@Lorela To tě úplně chápu. Já měla srůsty po revizi masivní, MS žádnou a sliznici do 2-3mm. Po odstranění srůstů MS stejně slabší a sliznice cca 6mm. Nevím jestli se dostanu na víc, ale doufám, že těhu se podaří i s takovou sliznicí ;) Uvidíš, jak dopadneš ty, přála bych, aby ti HSK problémy odstranila :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2549
28.2.15 13:54
@ivvit píše:
@Lorela To tě úplně chápu. Já měla srůsty po revizi masivní, MS žádnou a sliznici do 2-3mm. Po odstranění srůstů MS stejně slabší a sliznice cca 6mm. Nevím jestli se dostanu na víc, ale doufám, že těhu se podaří i s takovou sliznicí ;) Uvidíš, jak dopadneš ty, přála bych, aby ti HSK problémy odstranila :kytka:

Tak to je velký pokrok, o sto procent!

A jakou máš za sebou ty historii, jak dlouho se snažíš a tak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
887
28.2.15 14:19

@Lorela @Lorela Jojo pokrok je to veliký. Jinak já měla revizi po porodu před 2,5 lety (měla jsem přirostlou placentu a něco mi tam zůstalo). Kojila jsem 14 měsíců, takže chybějící MS nikdo neřešil. Nedorazila ani po ukončení kojení, chvíli trvalo než se pak přišlo na problém (mimochodem jen díky této diskuzi jsem přišla sama na problém a dostala se k Márovi). No a loni v říjnu první HSK, v listopadu druhá… jsem bez srůstů a o druhé se začínáme pokoušet teď od března. Takže zatím žádné dlouhé snažení za mnou. (první mimčo se podařilo 5 měsíců po vysazení HA, kterou jsem brala krom malé pauzy skoro 14 let). Tak uvidíme, jak to bude teď.
Jinak od října jsem brala taky 4 cykly Estrofem (1-0-1) s Proverou a sliznice se stejně na víc než 6mm nedostala. Ty asi řešíš jen tu sliznici, že neroste na víc, viď? Nebo i nějaké další problémy? Snad to tedy máš těmi srůsty a jedna ta HSK tvé problémy vyřeší a těhu se brzy podaří. Já a i Linaka víme, že jsme bez srůstů a sliznice stejně víc neroste :( Ale i s takovou sliznicí se těhu může podařit! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2549
28.2.15 19:59

@ivvit Aha. A zkoušla jsi to brát vaginálně? Radil mi to docent Řežábek.

No já zatím měla vše v pořádku, ale stejně se to nějak nedařilo. Pak přišlo první těhotenství z IVF a bohužel potrat. Od té doby sliznice moc neroste ani po lécích (6mm max).

Problém je u mě taky věk, brzy mi bude 38, takže už propadám obavám, abych stihla aspoň jedno dítě.

Jinak vím, že se to podařit může i s touto sliznicí. Ale minulý cyklus mi dávali do této 6mm sliznice výborné embryjko a nechytlo se, takže mám obavu, aby to příště konkrétně u mě nedopadlo podobně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
887
28.2.15 20:26

@Lorela Ne ne, vaginálně jsem brát nezkoušela, ani jsem o tom neslyšela. Myslíš, že to může mít lepší efekt? Já jsem od 21.1. bez hormonů a zatím další brát nechci. Blokovaly mi ovu a ještě cysty potom jsem měla. Takže teď ten měsíc bez hormonů byl zajímavý, ale velká cysta je pryč, už mám jen malou, tak snad je to na dobré cestě ;)

Koukám, že to máš s těhu začarované a přála bych ti, aby HSK problém vyřešila a těhu se co nejdříve podařilo. I věk ještě na to není nejhorší. Embryjko se nemusí chytit ani v lepší sliznici, ale samozřejmě, že pravděpodobnost je vyšší. Třeba fakt nějaký ten srůst tomu zabránil. Tak před dalším transferem tu HSK a uvidíš, co ti poví.

Ta sliznice je začarovaná a ne na každého estrofem či jiné bylinky apod. působí :-(

Moc ti držím palce, ať se aspoň toho jednoho mimča dočkáš :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2549
28.2.15 20:43
@ivvit
Tak to chápu, že se chceš vyhnout hormonům, určitě to zkus nejdřív bez nich. Já jsem taky zastánce přirozenosti, když to jde, jen když se mi sliznice furt nechtěla hnout, přistoupila jsem tedy nerada na hormony. I revizi jsem se bránila zuby nehty, ale když jsem při potratu krvácela už přes dva týdny, uznala jsem, že to jinak nepůjde. :?

No já psala primáři CARU, co by mi poradíl na růst sliznice a on psal, že zkusit buď náplasti nebo estrofem vaginálně. Taky jsem to slyšela poprvé, ale snad ví, o čem mluví :)

Díky za podporu. No jo, mám zatím smůlu, když se mi podíváš do podpisu, uvidíš, co mám za sebou. Pokaždé se mi podělalo něco jinýho :cert:

Tak to je zvláštní, že ty a Linaka máte srůsty pryč a sliznice zatím neroste. Třeba potřebuje jen víc času. Myslím, že když má tvoje tělo už s těhotenstvím zkušenost, určitě se na ni rozpomene a vrhne se do toho podruhé :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
887
28.2.15 21:02

@Lorela Hormony jsem brala čtyři měsíce a teď to zkusím bez nich. Třeba to bude stejné a proč je tedy brát a huntovat tělo.

Je jasný, že revizi za každou cenu zabránit nejde, tak uvidíš po HSK, třeba tam fakt jsou nějaké srůsty, co tomu brání.

Určitě by to primář neřekl jen tak, třeba to v daném místě snáž zabere. Někdy je ta cesta za miminkem fakt hodně trnitá, jako v tvém případě :(

Linaka měla srůsty jen malé a taky sliznice zatím více neroste. Uvidíme, třeba to fakt chce u obou jen čas. Jak najít recept na tohle je vážně těžký.

Tak snad si mé tělo brzy na to předchozí těhu vzpomene, děkuju :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2549
28.2.15 21:24

@ivvit Jo jo, budem si držet palce a vyměňovat informace :)

Trochu z jiného soudku: Ten Mára je ale fakt sympoš ta taky mi připadá moooc hezkej. Občas ho vídám na chodbě u Apoolináře :) Tak to bude dobrej „operatér“ :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
887
28.2.15 21:33

@Lorela Určitě, doufám, že se všechny brzy těhu dočkáme :hug:
Hmm a názor na Máru mám stejný ;) rozhodně je sympoš :) a vynikající operatér, s HSK a srůsty (mimojiné) má velké zkušenosti, ale určitě záleží i na problému, co řeší, jestli je to těžší případ či jen lehčí a ne vždy jde vše bez komplikací.
To jsem zvědavá, co napíšeš po HSK…dojmy a co našel. Snad tedy srůsty budou a problém to u tebe vyřeší :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí