Ashermanův syndrom

Napsat příspěvek
Velikost písma:
38
11.4.15 11:54

@adny ahoj, je mi líto, jak se cítíš, moc dobře rozumím slovům „zhroutil se mi svět a nevím jak dál“… Já tyhle pocity zažívám střídavě už několik měsíců. Někdy je líp, někdy je hůř. Byly dny, které jsem celé probrečela. Momentálně mě drží při životě antidepresiva a naděje! Moc doufám a snažím se věřit, že budu mít vlastní miminko! Přeju ti hodně síly, abysis tu naději taky uchovala!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2549
11.4.15 12:04

@wiva Ahojky Wiwo, já jsem na tom podobně. Věkově mám na dítě už ani ne za pět minut dvanáct, ale za minutu dvanáct a zatím žádné nemám. Od srpnové revize mi nenarůstá sliznice, a to ani přes estrofem. 14. dubna jdu na HSK k Márovi, jsem fakt zvědavá, jestli tam Asherman bude, možná že sliznice nedorůstá „jen tak“, kdo ví, uvidíme…

@adny Chci tě povzbudit v tom, že tu je spousta holek, které měly Ashermana potvrzeného ve vážné formě a naprostá většina z nich miminko nakonec měla, a to i přes různé výroky lékařů, jak je to skoro nemožné. Ta úspěšnost otěhotnění je na této diskuzi fakt vysoká, povedlo se to i holčině s Ashermanem, které bylo 41. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
11.4.15 12:49

@Lorela Ahoj, díky za reakci :). Tak to ti závidím, že jdeš už teď na tu HSK! To už je vlastně v úterý! Tak ti přeju, ať to dopadne co nejlíp :) a budu moc zvědavá, až napíšeš nějaké výsledky. Já sama taky nevím, jak to mám, jen vím, že je nízká sliznice a žádná MS :(. Koukala jsem do podpisu, že už máš za sebou zkušenost s IVF, bohužel smutnou… Já do toho po té HSK asi taky půjdu, abych to podpořila co nejvíc a nenechávala už nic náhodě. Vlastně mi to na konzultaci doporučil i sám Mára. Takže taky už studuju, jaký CAR si vybrat… Ach jo, je to ještě dlouhá cesta :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1520
11.4.15 14:19

@Lorela díky moc za tvoje slova moc mě povzbudily ;) zkouším tomu věřit ale jde to jen těžko :( taky už máme za sebou 2 ivf a jeden ket..vše bez úspěchu..a teď už víme důvod..je to tak těžké :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1520
11.4.15 14:22

@wiva ahoj..tak já ty dny plné breku prožívám zrovna teď… :,( držím moc palce ať ta HSK dopadne co nejlíp ;) taky zvažuju zkusit p. doktora Máru..zatím jsem objednaná na fakultku do ostravy..uvidím co mi řeknou a když tak zkusím jeho..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2549
11.4.15 14:35

@wiva Ale taky to nebylo hned, ta HSK. Byla jsem už objednaná na minulý měsíc a musela jsem se přeobjednávat kvůli posunuté MS. Jinak na miminko čekám už skoro dva roky, takže žádná rychlovka :)
Co se týče antidepresiv, taky jsem užívala cipralex, v CARU říkali, že to pro otěhotnění nevadí. Teď už jsem se ale naštěstí zotavila a už spoustu měsíců funguju i bez toho. Zkus i návštěvy u psycholožky, taky to pomáhá, vše probrat s nezávislým člověkem. :)

@adny Věřím, že jsi ve velkém šoku a je to moc těžké. Ale na druhou stranu, teď u víš, KDE je problém a můžeš to konečně VYŘEŠIT. Kdybys sekala jedno IVF za druhým a nevěděla, proč to nejde, bylo by to mnohem horší. Jinak já mám taky 2 IVF a jedno ket, jak můžeš vidět v mém podpisu :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
11.4.15 14:58

@adny Tak ti přeju, ať se brzy dozvíš nějaké lepší zprávy, psala jsi, že jdeš na konzultaci za 14 dní… to uteče rychle. Já musím čekat ještě měsíc na tu HSK a pak další nervy…Uvidíš… Mně tato diskuze přesvědčila opravdu o tom, že se svěřím do rukou jen dr. Máry :) Zatím se drž, spousta holek tu asi prožívalo naprosto beznadějné období a nakonec se dočkaly :)

@Lorela Já jsem na deprese trpěla už dřív, teď je to ale o to horší. S psychology a psychiatry mám fakt bohaté zkušenosti :(. Měsíc po té revizi jsem strávila na psych. klinice, abych se dostala aspoň z toho nejhoršího. Teď mám čerstvě novou práci, zatím se zaučuju, a bude to asi dost náročné… Tak fakt nevím, jak to pak všechno budu zvládat - psychicky náročnou práci a do toho pokusy o otěhotnění, návštěvy CARU atd… Myslela jsem, že by mi ta práce mohla pomoct, odvést ty myšlenky jinam, ale zatím se to moc nedaří a pak taky jak časově vše skloubit, uvidíme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1520
11.4.15 16:30

@Lorela to je pravda..jen otázka zda to půjde nějak řešit.. :( mudr. v Caru mi říkala že neví zda do nápravy vůbec doktor půjde :( že to bude riskantní..takže vůbec nevím co čekat :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1520
11.4.15 16:33

@wiva taky mě čeká v úterý návštěva psychologa..původně jsme se tam objednali že nám nejde otěhotnět kvůli psychologického bloku..no a teď už vím že tenhle blok to nebyl..tak uvidíme, snad mi ten psycholog trochu pomůže..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1520
11.4.15 17:51

Holky a jak je to teda s menstruací a AS? může být? nebo to není možné??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2549
11.4.15 19:44

@adny Tak to určitě zkus Máru, když se doktoři vyjadřují nejistě. On je fakt nej a když to máš víc, vyplatí se to u něj.

Jinak návštěva psychologa se určitě hodí, vždyť je to opravdu nápor na psychiku.

Mára mi říkal, že pokud menstruuju, srůsty nemám na 9O procent, nebo jen malé. Přesto mě na hsk poslali. Myslím, že větší srůsty s MS je tedy těch zbývajících případných 10 procent.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
256
11.4.15 21:15

@Lorela taky jdes 14.4. na HSK? Já jdu taky, tak si budeme držet pěsti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
256
11.4.15 21:18

Holky naprosto chápu vaše pocity zažívala jsem to 5 let, ale důležité je vždycky v sobě najít další sílu a nevzdávat to… jinak já byla na 3 IUI a 4 IVF nakonec to čtvrté klaplo při minimální stimulaci, nezoufejte, pořeší se přičina a miminka určitě budou!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
256
11.4.15 21:25

@adny já jsem zrovna asi to malé procento, kdy při ashermanovi mám pravidelnou menstruaci, ale je hodně výrazně slabá než jsem byla zvyklá před revizí dělohy, fakt extrémní rozdíl, jinak chodí naprosto pravidelně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2549
11.4.15 21:46

@Nadena Taky. Jdu k Apolináři. A ty?

Jinak to říkají, že může být MS hodně slabá.

Já ji mám slabší než před revizí, ale ne o moc, tak o čtvrtinu. A ta poslední už mi přišla skoro normální, i s kousky sliznice. Tak já nevím :nevim:

Díky za povzbuzení :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital