Ashermanův syndrom

Napsat příspěvek
Velikost písma:
887
20.3.15 22:39

@Lorela Snad to bude OK, děkuju :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
256
21.3.15 04:14

@ivvit já mám asi podobný problém, i když prej nemám typické PCO, ale vaječníky tak vypadají a může to mít vliv na kvalitu vajíček u mě. Před porodem jsem měla anovulační cykly, občas nějakou cystu, ale nikdy se u mě vyloženě PCO neřešilo. Nízká kvalita vajíček se mi potvrdila při IVF. Pokud bys měla klasické PCO, tak neboj, řeší se to hormonální stimulací a dá se při tom v pohodě otěhotnět

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
887
22.3.15 20:42

@Nadena A taky máš tak malou sliznici? Jsem zvědavá, co se dozvím z horm. profilu a teď z UTZ, ale můj dr. už neví, co se mnou, takže se asi obrátím na CAR. Tak snad budu mít lepší přístup a určitě víc zkušeností.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
256
22.3.15 21:29

@ivvit no zatím jsem bez hormonů, 2. HSK mě čeká v dubnu a podle MM byla sliznice 5mm, od te doby jsem na utz nebyla, ale menstruaci mám zase téměř jako jen špinění, takže jsem přesvědčená, že srůsty mám znova. Sliznice teda zatím určitě nízká. Dej pak vědět, jak ti dopadl horm. profil, já jsem měla profil uplně v pořádku a stejně se ty vaječníky mudr nezdályt :think: V tomto mají v CAR rozhodně více zkušeností. A nezkoušela jsi chodit na měření folikulů pár měsíců, abys měla jistotu, jestli ovu probíhá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
887
22.3.15 22:31

@Nadena Já jsem teď taky bez hormonů. Na jednu stranu bude dobře, když tam nějaké srůsty budou, vysvětlí tím nízkou sliznici, srůsty odstraní a bude to ok ;-) Já mám menstruaci taky hodně slabou. Nevím jestli znovu řešit kontrolní HSK. MM říkal, že když budu mít pocit, že MS slábne pár měsíců (což teď rozhodně zase slabší je), že to zkouknem znovu. Nevím, jestli bude mít hormonální profil dělaný 15DC nějakou vypovídací hodnotu. Určitě dám vědět, jak dopadnu. Vaječníky jsem viděla na UTZ sama, že tam bylo hodně větších folikulů. Uvidím ve středu, jak to bude vypadat a jestli se sliznice z těch 3,7mm nějak hýbne. Já se dr. ptala na to měření folikulů, na to jestli by mohl kouknout, zda ovulace probíhá a ochota asi tak…přijďte se tedy ukázat ve středu (to budu 16DC), co vaječníky dělají. Takže u něj nemám šanci, jedině sledování v tom CAR by tak šlo. Uvidím, co to teď udělá a jinak asi zkusím se domluvit spíš v tom CARu. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
256
23.3.15 18:42

@ivvit hormonální profil se dělá 2. - 4. den cyklu, v druhé fázi cyklu může ještě mudr udělat odběr na zjištění hladiny progesteronu. Tohle vím jistě, protože mi HP dělali v CARech už několikrát. Jestli je tvůj mudr takto neochotný, tak u něj neztrácej čas a jdi rovnou do CAR. Co se týká vyšetření bude to tam lepší a hlavně ještě to neznamená, že se hned necháš natlačit do nějakého IVF… pokud bys měla opravdu jen ty PCO, tak se to dá pořešit stimulací clostilbegytem a to by ti předepsal i obyčejný gyndr. Jinak na tvém místě bych vyměnila gyndra :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
887
23.3.15 19:27

@Nadena Já ho právě nechápala, proč chce brát krev 15DC, ale což, uvidím, co poví na výsledky a na UTZ a pak se obrátím na ten CAR. On mi to stejně doporučil, ale prostě si myslím, že on už neví, co se mnou, ne že by nebyl ochotný. Nemá nejspíš s tímhle zkušenosti. Do IVF bych se určitě hned nehrnula. Určitě by v CARu byli ochotní jen sledovat ovulku, sliznici, max. dát hormony a píchnout pregnyl, co? O tom clostilbegytu jsem četla, že sliznici snižuje, tak právě nevím, při té mé nízké sliznici, aby to nebylo ještě horší :-( Já bych gyndra vyměnila, ale v okolí, co tu jsou, bych si asi nepolepšila :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
256
23.3.15 21:30

Holky, nemáte některá zkušenost se Sarapisem a Macou? Měl by obsahovat fytoestrogeny… A estrofem se bere celý cyklus nebo jen do ovulky? Jen mě to zajímá, zatím jsem ho nebrala… tak ať vím, co mě čeká :?

@ivvit Clostil určitě snižuje výšku děložní sliznice, to je pravda, srovnává se to pak tím estrofemem. Já před tím, než mi zrasili děložní sliznici doktoři, tak jsem nikdy s tímto problém neměla, i když do mě ládovali pak v CAR koňské dávky Clostilu (měla jsem IVF při minimální stimulaci), ale vím, že mi říkali, že clostil to brzdí, a že mi to pořád kontrolovali, prej když bude nízká, tak že mi nasadí estrofem. Pokud to máš s gyndr takto, neváhej nad tím CARem a trvej na tom, že chceš pár měsíců sledovat ovulaci na UTZ. Oni sice tě budou přesvědčovat, ať jdeš rovnou do IUI nebo IVF, ale trvej si na svém. Stojí to za to vysledovat, jak tvoje tělo funguje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
887
23.3.15 22:43

@Nadena Se Sarapisem zkušenost nemám, ale obsahuje mateří kašičku a tu jsem teď poprvé zkoušela. Macu beru, ale jestli má nějaký vliv nevím, nepociťuji :-(
Estrofem jsem brala poprvé před necelým rokem jeden měsíc asi do 14DC a pak k tomu Duphaston - žádný efekt, protože jsem měla ty srůsty. Pak jsem ho brala znovu od první HSK čtyři cykly 21dní a k tomu ke konci těch 21 dní 8dní Proveru. Sliznice stejně na to výrazně nereagovala měla jsem max 6mm :-( ale MS od té první HSK už běží. Ale podstatné je to, že Estrofem brání ovulaci! Hormony neberu dva cykly a MS možná slabší. Tak tedy nevím, co by mi v CARu na tu sliznici chtěli dávat. Jo a já před prvním těhotenstvím a následnou revizí po porodu, taky problémy se sliznicí nikdy neměla :( Jsem zvědavá jakou sliznici budu mít tento cyklus bez hormonů. Snad tedy nebude problém, aby mě v CARu jen sledovali. V IVF, stimulacích apod. se zatím vůbec nevyznám. Ty už toho máš v tomhle směru jak čtu za sebou víc :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2549
23.3.15 23:00

@ivvit Tak dej vědět, jak na tom budeš v přirozeném cyklu, třeba budeš příjemně překvapená.

Jinak mateří kašičku taky beru, je příjemná. Jestli pomáhá, těžko říct :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
256
24.3.15 16:40

Holky chytá mě nějaká depka, všude všichni těhotní jen tak ani neví jak nějak to na mě padlo :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2549
24.3.15 16:53

@Nadena No já mám dnes s kamarádkou, dlouho jsme se neviděly, má čerstvě miminko, je nabitá energií. Já teda nevím, co jí tam budu vyprávět… O laparoskopii, hysteroskopii a potratech? Mám sto chutí to zrušit, ale zase na druhou stranu, to se už vůbec nemám vídat s kamarádkama, co mají malé děti… :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
136
24.3.15 19:32

@Lorela @Nadena Děvčata nebojte nejste v tom samy. Mám to úplně stejné. Mám kolem sebe 5 těhotných kamarádek a v současné době se jim snažím co nejvíce vyhýbat. Když s nimi jsem, tak dělám, že jsem v pohodě, ale doma to vždycky obrečím. Je to nefér, neví skoro ani jak se jim to stalo :) a my pořád nic, že? Ale s tím asi stejně nic neuděláme :(. Stále jen čekat a doufat, že to štěstíčko jednou sedne i na nás :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
228
25.3.15 11:30

@zuza87 : Trošku se zpožděním, ale snad ne úplně pozdě - stejně jako holky můžu doporučit jedině MUDR. Máru, má s tímto největší zkušenosti a velká část z nás po ošetření u něj otěhotněla, což je myslím ta nejlepší reference. Rozhodně to stojí jak za ty 3.000, které se u něj platí za kozultaci, tak za dojíždění, i kdyby krkolomné - taky jsem jezdila přes půl republiky, tak vím, jaké to je.

Zákroku jako takového se určitě neboj, pro operatéra to může být někdy i oříšek, ale pro tebe pocitově stejné jako podstoupení revize - ráno nastoupíš, krátká narkóza a odpoledne domů.

@ivvit : A jak dlouhé máš cykly, jestli se můžu zeptat? Třeba skoro 4mm 8DC nejsou ještě tak málo, pokud třeba máš víc jak třicetidenní cykly, tak nejsi ani v čtvrtině cyklu a to by zas nebylo tak hrozný číslo…

Jinak v CAR po tobě chňapnou, i když zrovna nebudeš chtít hned do IVF. Oni nežijou jen z těch našich doplatků za nadstandardy, ale i z obyčejných úhrad od pojišťoven a toto je všechno hrazené, takže určitě ti vyjdou vstříc. Navíc stejně budou přesvědčeni, že tě to IVF nemine (což ale nebude pravda, že :lol: ), takže si tě budou předcházet a určitě ti sami nabídnou napřed jít od nejméně náročných procedur, takže folikulometrie s časovaným stykem, pak až IUI a pak se uvidí :D Určitě nějaké centrum oslov a uvidíš, jak se ti budou zamlouvat přístupem a jednáním.

Jinak nějakou HSK „pro jistotu“ si klidně po pár měsících u MM domluv, aspoň budeš vědět, že je všechno v pořádku a budeš se moct do toho vrhnout bez pochybností.

@Nadena : Macu jsem brala já i manžel a druhý měsíc braní jsem otěhotněla… Jako těžko můžu říct, že to bylo určitě tím, to nikdy nevíš, ale bylo to už po roce snažení, kdy jsem každý měsíc měla folikulometrii a rozhodně jsme nic neponechávali náhodě, do toho jedno IVF s čerstvými a tuším 3 KETy s jedničkovými embryi a nic, tak ti nevím :nevim: :lol: A ještě mi tady holky doporučily Conceive gel a asi třetí týden jsem tou dobou cvičila Mojžíšku…

Jinak jak píše Ivvit, Estrofem blokuje ovulaci, ale nevím, od jaké dávky. Některé holky ho tady braly už od začátku cyklu v dávkách, které prý ještě nevadí ovulaci, já během HSK celý cyklus a během IVF až po OPU.

A jinak holky, já si moc dobře panatuju, jak jsem byla tehdy na dně, klidně přiznám, že jsem ty břicha a mimina fakt záviděla a byla z toho hodně smutná, takže vás naprosto chápu a klidně, pokud se na to necítíte, tak se nějakou dobu s těmi kamarádkami nevídejte. Když řeknete jak to je a jak je to pro vás těžký, tak pokud to jsou fakt kámošky, tak pochopí a počkají, až budete schopné tyhle věci s nimi sdílet. Je to možná sobecký, ale jsou prostě v životě chvíle, kdy člověk musí myslet jen na sebe. :?

Holky, snad vám to jaro všem vyjde! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
887
25.3.15 21:43

@ashermanka Cykly moc posoudit zatím nemůžu. Do ledna jsem brala hormony a v únoru měla velkou cystu, že jsem špinila a sem tam jsem zakrvácela skoro celý měsíc, jak cysta odcházela. Ale jinak jsem před HSK neměla dlouhé cykly, když posuzuju špinění.
A dnes 16DC sliznice cca 6mm, cysta=větší folikul 25mm. Dne hormonů jsem před ovulací. Dr.se nezdál hodně vysoký Estradiol, ale on to určitě posuzoval s hodnotou co je na začátku cyklu a ne před ovu, to jsem si našla na netu, že hodnota je ok. V pondělí jdu na další UTZ, jestli ještě folikul praskl a ovu proběhla. Tak se uvidí. Kdyžtak dostanu doporučení do CARu a bude. Tam už snad budou chytřejší, co se mnou a snad budou ochotní začít jen tou folikumetrií a časovaným stykem. Do IVF se mi rozhodně nechce.
Je to věda tohle sledování a řešení problémů, ale věřím, že to bude mít dobrý konec ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí