Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@WTFAsherman Ahoj ja jsem spinila celkem dlouho týden az 14 dni. Pokud te nic neboli, tak je snad vše ok ![]()
@WTFAsherman : Myslím, že se to může ještě dočisťovat, nebo třeba ještě zakrvácela nějaká cévka nebo ta hormonální nálož?
Já teda vždycky krvácela/špinila cca týden, ale ne přerušovaně.. Jako pokud je to jen málo, tak bych to nechala být, pokud kvůli tomu nebudeš spát, tak to radši nažhav mail k MM. Tak ať to nic není!
@Linaka @ashermanka tak ted už regulérně krvácím, sice žádný drama, ale krev je čerstvá a červená, jsem děsně unavena a hlavně vytočená, že zase budu muset něco řešit. Necham to do pondělí a jestli to neustane napíšu Márovi.
@WTFAsherman A nepřešlo ti to náhodou už v MS? Nebo bereš hormony? Já krvácela po HSK určitě min. týden a pak ještě špinění. MM říkal, že když to krvácení není nijak velké, že je to normální i týden… Uvidíš, kdyžtak mu napiš, co on na to. Snad bude brzy vše v pořádku ![]()
@ivvit hormony beru teprve tyden a půl, myslím že MS to není. V úterý to bude 14 dni od HSK, to nemohlo ještě nic narůst, natoz odmestruovat
ale diky ![]()
@WTFAsherman Při hormonech to MS být nemůže, to až v té pauze MS dorazí. Tak uvidíš po víkendu, kdyžtak mu pak napiš. Ty dva týdny po masivních srůstech to krvácení a špinění může být, ale určitě nic velkého.
Ahoj holky, konzultace u MM dopadla dobře, podle UTZ stav dělohy prej nevypadá nejhůř, ale samozřejmě jsme domluvili další HSK u něj. Musím říct, že už jen to, jak mi problém vysvětlil při prohlídce a pak i do budoucna, se hodně lišilo od toho, co jsem slyšela v Reprofitu, tak jsem zvědavá, jak dopadne 2. HSK. V čekárně na něj byla slyšet jen samá chvála ![]()
@Linaka na konzultaci mi MM řekl, že při 5mm se otěhotnět dá, možná ne hned napoprvé, ale rozhodně to není nic nemožného, přesně taky říkal, že to měření je hodně individuální… mě v CARU taky naměřili vždy méně něž jinde ![]()
@Nadena Tak to jsou super zprávy, že konzultace dopadla dobře a že i děloha vypadá k světu. Snad další HSK už bude tvoje poslední a vše bude ok. Jinak k té sliznici, taky doufám, že to snad půjde. Ale ně kteří dr. si nevidí do pusy a nechápou, co to s člověkem udělá, když mu někdo řekne, že s takovou sliznicí nikdy neotěhotním grrr ![]()
@Linaka uvidím jaké překvapení najde MM, jsem opravdu zvědavá… Umím si představit, co to udělá s psychikou, když doktoři takto sdělí svůj názor, mě kdysi odepsali s tím, že mi narovinu řekli, že neví co se mnou a že nikdy vlastní dítě mít nebudu - a mám! Tehdy mě to uplně položilo, ale neodradilo
Bohužel za ty roky jsem se setkala už s kdečím, co říkají a často se pletou, tak se tím nezatěžuj a nenech se rozhodit, uvidíš, že se dočkáš a mimčo přijde ![]()
Ahoj holky, můžu se na chvíli přidat? Dnes mi doktor řekl, že možná mám srůsty v děloze. Jsem totiž 5 měsíců po revizi a sliznice pořád nedorůstá moc dobře (jen 6mm i s estrofemem). Břicho mě ale nebolí a menstruuju (o trošku slaběji než dřív, ale menstruace to je).
Doktor říkal, že mi zvýší estrofem a uvidíme, jestli mi sliznice naroste víc. Pokud ne, půjdu asi na HSK. Mám z toho teda brouka v hlavě, až dodnes mě nenapadlo, že bych tam mohla mít srůsty (HSK jsem absolvovala před 8 měsíci a vše bylo ok).
@Lorela Ahoj, ja jsem po potratu mela slabší menzes a sliznice celý cyklus max 5mm. Tak jsem se zeptala dr. zda to nemohou byt srůsty a on že možná ano. Tak jsem šla HSK k dr. Marovy do prahy a srůsty tedy byly, ale ne velké. Byly jen po stranách a ani na kontrolni HSK jsem nemusela. Ale ted i když jsem dva měsíce brala esteofem tak sliznice zase jen 5 mm. Takže jsem ti asi moc nepomohla, ja jen aby jsi si udělala obrázek ![]()
Mi se po HSK menstruace obnovila, sice slabší, ale byla.. na kontrolní HSK jen přerušil jeden srůst a děloha byla čistá. Sliznice byla max 6 mm, do dvou měsíců jsem otěhotněla i s touto výškou a teď končím 30tt
@zabzule gratulace!!! Snad se taky dopracujeme do zdárného konce ![]()
@Linaka děkuji
pevně věřím, že ano..jak tady uváděla Ashermanka naši „statistiku“ tak se to povedlo v podstatě všem holkám, to je jasnačka ![]()