Ashermanův syndrom

Napsat příspěvek
Velikost písma:
887
12.4.15 22:24

@Nadena @Lorela Držím palce holky ;)
A určitě budete spolu na pokoji ;-) Většinou je 4-5 HSK za to dopoledne, tolik vás bude na pokoji a docent si vás seřadí jak půjdete podle něj.
Dejte určitě vědět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
12.4.15 23:50

@Nadena @Lorela Holky, taky moc držím pěsti! Ať to dobře dopadne! :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
136
13.4.15 07:33

@Nadena @Lorela Holky držím palce a ať to všechno dopadne na jedničku!!! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1520
13.4.15 08:17

@ashermanka ty jo tak snad to zvládneme..díky za info..to je dobré vědět..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1520
13.4.15 08:18

@Nadena @Lorela holky myslím na Vás :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1520
13.4.15 08:27

Holky tak já to včera dostala…tento měsíc o 3 dny dříve..asi tou HSK a je to dost silné..ale ani nevíte jak jsem tentokrát za ms ráda..je to zvláštní jak se život obrací :( chtěla jsem se Vás ještě optat v které části cyklu se chodí na tu operativní HSK? po menses nebo před?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1520
13.4.15 08:30

A ještě jeden dotaz? jak probíhá první vyšetření u dr. Máry??a co všechno mám mít sebou??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
13.4.15 10:39

@adny Ahoj, co se týká vyšetření u dr. Máry, nepotřebuješ celkem nic. Já jsem měla s sebou pro jistotu papíry z těch aktuálních vyšetření, které jsem teď během pár minulých měsíců podstoupila, ale Mára to ani nechtěl. Nejdřív si s tebou popovídá, co máš za problém, jestli se chceš snažit o těhotenství atd…, pak tě prohlídne a udělá si nějaký přibližný závěr sám a řekne ti zhruba, jak to vidí, co je potřeba podstoupit. Prostě normální konzultace. Jdeš k němu do té soukromé poradny?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1520
13.4.15 11:34

@wiva jj do soukromé poradny…a to prohlídnutí tzn.jen ultrazvuk??no už aby to bylo za mnou..jsem z toho na nervy čím dál víc :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
13.4.15 11:42

Jo, v podstatě jen ultrazvuk a myslím, že ještě něco málo navíc, už přesně nevím a hlavně se v těch jejich přístrojích nevyznám :). Ale může to být individuální. Taky jsem se těšila na ten termín konzultace u něj a teď zas čekám na ten samotný výkon, jsem taky na nervy, nemůžu se na nic jiného soustředit… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
13.4.15 11:48

@ashermanka Tak to chápu, že teď už další případný AS neřešíš, když jsi se dočkala :)
Můžu se zeptat, bylo to pak otěhotnění přirozenou cestou nebo jsi šla do IVF? Sice jsem četla celou diskuzi, ale jednotlivý případy si už nepamatuju…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1520
13.4.15 13:34

@wiva ok díky za info ;) už aby byl příští týden..taky na nic jiného neumím myslet :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2549
13.4.15 14:57

@Nadena Mára mi psal, že si můžem připlatit nějaký protisrůstový gel za dva a půl litru, tak do toho půjdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1520
13.4.15 19:54

Holky tak jsem konečně přečetla celou diskusi..a musím říct, že u všech to dopadlo těhotenstvím..což je teda pozitivní zpráva ;) jinak jsem z toho dost blázen..kontrolovala jsem si výpisy z CARu a měření děl. sliznice různé dny cyklu..třeba jeden cyklus jsem měla 11 dc sliznici 8,5mm, pak 13dc 7mm..tak já nevím..dle doktora mám masivní srůsty v děloze, že se tam hysteroskopem ani nemohl dostat ale ms mám pravidelnou a v normální intenzitě a se sliznicí jsem taky nikdy extra problém neměla..a tu mi řekl že ani nemohl odebrat vzorek jelikož to nešlo..tak uvažuji zda neměl problém s mou zakloněnou dělohou dozadu anebo že jsem byla na HSK až 23dc..nevím je to zvláštní..většina z vás psala že ms vůbec neměla nebo jen málo a taky míváte problém se sliznicí což nemám..to jsem teda zvědavá co to zase na mě kdo vymyslel a co mě čeká :( ach jo..já si taky musím vyžrat vše co jde :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
228
13.4.15 21:53

@adny : HSK se dělá spíš v první půlce cyklu, ale záleží i na sliznici - pokud je nízká, tak klidně i v druhé půli, nebo třeba když já neměla MS vůbec, tak se prostě udělalo jak měli čas.

Jinak mně MM dělal jen vyšetření pohmatem a UTZ a pak už jsme jen povídali, vysvětloval, připravoval na různý možnosti. Závěrům jiných moc nevěří, chce to vidět na vlastní oči a pak teprv bude konkrétnější, co se týká těhotnění. Myslím, že ti řekne, že AS to být u tebe může, ale jen minimální, spíš bych to viděla na nezkušenost toho dr., co ti to dělal, že mohl být nějaký jiný problém, proč se do dělohy nedostal, protože pravidelná silná MS, sliznice kolem 8mm, to prostě jako AS nezní a už vůbec ne masivní. :think:

@wiva : Já napřed zkoušela přirozeně, ale jen pár měsíců, nechala jsem se přesvědčit, že bez IVF to stejně nepůjde a i se mi to tak zdálo, když jsem přece chodila na folikulometrii a přesně se vědělo, kdy bude ovulace a všechno se časovalo, tak že je to určitě tou sliznicí, že ani po 4 měsících nejsem těhotná :zed: Blbá, no :roll: Takže jsem absolvovala 1 IVF, pak asi 3 nebo 4 KETy, všechno s jedničkovými embryi, ani sliznice nebyla zas tak hrozná a taky nic. Jen jsem si vyslechla, že to přece bylo jasný už na začátku, že šance je skoro nulová a že leda náhradní matka. Tak jsem se naštvala, přestala jsem tam chodit, sledovat ovulaci a za 4 měsíce jsem si otěhotněla doma přirozeně. Takže asi tak. Sliznice není všechno, i když se tak všichni teď budou tvářit. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí