Ashermanův syndrom

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2549
3.5.15 14:59

@wiva Tak to je fakt, na to je třeba myslet… A proč jsi měla HSK?

Mně je 38, snažím se cca 2 roky a chodím taky k Apolináři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2549
3.5.15 15:00

@wiva Nebo vlastně oprava otázky - proč BUDEŠ mít HSK? :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
3.5.15 16:02

@Lorela Nám se miminko povedlo loni na podzim - přirozeně, bohužel se to nevyvíjelo dobře :(, a po revizi prostě nepřišla MS… Tak když jsem pak byla na kontrole a řekla jim, že MS nepřišla ani po agolutinu, tak mi řekli, že to může být podezření na AS a hned na následující den mě objednali na HSK. Já jsem ještě ten den našla tuhle diskuzi a doporučení na dr. Máru a hned ho kontaktovala. A výkon, který jsem měla domluvený, jsem zrušila. Sice s tím čekáním k Márovi se mi to prodloužilo o měsíc a půl, ale myslím, že to byla správná volba. Už nechci nic ponechat náhodě a jít na HSK do té samé nemocnice, kde mi pravděpodobně něco pokazili při té revizi… to už teda fakt ne…
Ještě otázka - jak je to IVF náročné na čas? Jak často se musí do CARu? Dá se to vše skloubit s prací? Práci mám takovou, že za mě zrovna nikdo moc nemůže zaskočit a navíc dost psychicky náročnou, tak nevím, jak to vše budu zvládat. Ale jsem rozhodnutá se případně vzdát i té práce, kdyby to nešlo - miminko je prostě přednější…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2549
3.5.15 17:37

@wiva Bydlíš v Praze?

Hele když už jsi jednou otěhotněla přirozeně, můžeš nejdřív zkusi iui, které tak náročné není.

Musíš občas chodit na kontroly, ale vše to trvá tak půl hodiny, takže se dá většinu toho dne pracovat a jen si odskočit. Jen v den odběru vajíček musíš být celý v nemocnici, a pak doma.

Kdyby tě cokoli zajímalo, ptej se :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
3.5.15 20:11

@Lorela no právě že v Praze nebydlím, jsem z východních Čech - ohledně výběru CAR jsem zvažovala ještě Arletu v Kostelci n. Orlicí - dost si ji chválí, ale je to soukromé. Apolinář je prý jeden z nejlevnějších a taky nemá špatné reference. No jen nevím to dojíždění do Prahy - mám to tak 150 km

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2549
3.5.15 20:33

@wiva Musím potvrdit, že Apolinář je opravdu levnej. Za jedno IVF jsem zaplatila jen 3 tisíce.

Největší rozdíl v ceně je u IVF, IUI a vstupní vyšetření se prakticky neplatí. Tak můžeš třeba zkusit iui tam u Vás a až kdyby to vypadalo na IVF jít do Prahy…

Jinak můžeš se objednávat na ráno a pak chodit odpol. do práce, kdybys chodila do Prahy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
887
4.5.15 22:16

@batist Jsem ráda, že jsi to našla dobře a s těma postelema je to fakt zajímavý. Kde jste byly po zákroku? Já bych to tak černě neviděla, já po první HSK taky masivní srůsty a i čípek měl jen nepatrný tunýlek a při druhé HSK už to bylo pozitivnější, dorozrušil zbylé srůsty a na třetí už jsem nemusela. Budu držet palce, ať se to taky dá dohromady ;)

@wiva Držím palce na toho 12.5., ať slyšíš samé dobré zprávy nakonec :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
4.5.15 23:34

@ivvit děkuju :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
228
6.5.15 21:39

@batist : Neházej flintu do žita, naděje je vždycky a v těch povolaných rukou obzvlášť. Závěr první HSK není ten určující, to až po té druhé, až se uvidí, jak se děloha zhojila, jak se sliznice vzpamatovala a tak. Každopádně minimálně budeš vědět, že víc jsi pro to udělat už nemohla. Držím palce, ať se vše hojí jak má!

@wiva : Taky věřím, že když jsi vlastně nedávno otěhotněla přirozeně, že to ještě půjde, ale zase chápu ten tlak kvůli věku, takže CAR určitě jo, pro jistotu ;) IUI určitě nic nezkazíš, naopak tomu půjdeš spíš naproti, šance je tam vždycky větší než u samodomo. Já bych v tvém případě zvolila oba CARy, v Kostelci bych chodila IUI a časovaný styky, Apolináři bych spíš věřila v klasickém IVF, nejen kvůli ceně, ale přece jen, větší CAR, větší zkušenosti, větší pravděpodobnost, že se tam setkali zrovna s takovým případem jako jsi ty.

Jinak můj poznatek - v soukr. CARech není IUI zdarma, ale mají ji zpoplatněnou (cca 1.500-2.000, vykazujou to jako nadstandard), ale zase ten čas než bys dojela do Prahy a k tomu cestovný, to už tě vyjde nastejno. A nic moc jinýho tam vymyslet nejde, takže bych se v tomto malého soukromého CARu nebála. Ale před IVF bych určitě chtěla srovnat postupy a zkušenosti více CARů. Držím palce, ať to není potřeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2549
6.5.15 22:18

Holky já dnes byla na kontrole první cyklus po přerušení srůstů a sliznce zase pouhých 5mm. Zvýšili mi dávku estrofemu a přidali náplast a za týden jdu na kontrolu. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
256
8.5.15 07:57

Ahoj holky, chci se zeptat, jestli je normalni, ze pri brani estrogenu boli v podbrisku…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
256
8.5.15 07:59

@Lorela s tim merenim sliznice se netrap, hned prvni cyklus po HSK je urcite jeste brzy na nejake zavratne zmeny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2549
8.5.15 08:31

@Nadena Už jsem ti psala zprávičku, je to opravdu časté. Já mám ty bolesti pokaždé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
13.5.15 12:45

Ahoj holky, tak jsem po první HSK u Máry. Výsledek prý celkem pozitivní - srůsty byly jen menší a dobře rozrušitelné v oblasti čípku - jestli jsem jeho vysvětlení pochopila správně :). Jinak vejcovody jsou normálně průchodné. Dali mi tam ten protisrůstový gel a mám si teď nechat předepsat nějaké hormony - asi na nárůst sliznice, protože ji mám nižší a zhruba za měsíc jdu na second look. Tak asi tak. Mám radost, že to dopadlo dobře, ale ta psychika je stejně mizerná, to čekání a doufání je vyčerpávající. Už s tím asi lezu na nervy i svýmu chlapovi :( Co je nového u vás?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1520
13.5.15 14:20

@wiva ahojky..to ti moc gratuluji že to dopadlo tak dobře.. ;) to s tím doufáním a čekáním mám bohužel stejné :( i to lezení na nervy chlapovi.. :,( mě čeká v pondělí vyšetření expertní sono a hsg..a dle toho pak hysteroskopie nebo laparoskopie. ale to čekání a nejistota mě zabíjí :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí