Ashermanův syndrom

Napsat příspěvek
Velikost písma:
38
26.5.15 08:23

@-elisa Tak to je opravdu krásný a dojemný, tvoje štěstí si dokážu představit! Někdy se zkrátka dějí věci „mezi nebem a zemí“ :) :srdce: Užívej si holčičky:) Jinak do Arlety jsem už objednaná, tak se těším…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
26.5.15 08:55

@ashermanka @adny ahoj, ano byla jsem to já.. absolvovala jsem ambulantní hysteroskopii u dr. Kováře v Havířově. Celý zákrok byl docela v pohodě, za deset minut bylo po všem, dalo se to vydržet. Na první HSK mi dr. rozrušil srůsty a na druhé, která proběhla za další měsíc mi dělohu zkontroloval. Měla jsem srůsty v dolní části dělohy u hrdla, normálně se těmi nástroji do dělohy dostal. Souhlasím s ashermankou, že při takové „nejasné“ diagnoze bych začala těmi nejmíň invazivními zákroky a tou ambulantní hsk rozhodně je. Určitě bych se poinformovala co a jak. Moje story: zpackaná revize, nízká sliznice, menstruace nikde, dr. mě rval Estrofemem a já měla podezření na AS což mi vyvracel. Nedala jsem se, zjistila si info o dr. Kovářovi a objednala jsem se k němu. Dva měsíce po druhé hsk otěhotněla a Martínek se narodil 18/4. Přeji hodně štěstí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1520
26.5.15 11:00

@zabzule @ashermanka no já se nakonec dostala jako VIP pacientka k primáři do Brna…a jelikož to vyšetření HSG nešlo udělat tak navrhl tu laparoskopii spojenou s hysteroskopií..jinak se asi nezjistí co tam je..já nevím..něco tam přece musí být když už 2 doktor se tam nemohl dostat :( já mám menstruaci, sliznici i velikost dělohy..vše v pořádku..a stejně by mě asi ta laparka neminula…ať mi zjistí i vše ostatní zda je v pořádku..no nejhorší je ta nejistota, že pořád nevím na čem jsem… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
228
26.5.15 11:13

@adny : Aha. A to se teď bavíme o primáři v Bohunicích nebo v jiné nemocnici?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1520
26.5.15 11:55

@ashermanka o primáři na obilním trhu..p. Hudeček..je tam se mnou opravdu zacházeno jako s cenným zbožím ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
228
26.5.15 12:30

@adny : Tak snad ti to tam dobře dopadne, to ti vážně přeju. Ale neodpustím si říct, že na základě svých vlastních zkušeností v této FN bych byla raději ten nejposlednější pacient v řadě u Apolináře než VIP tady… :think: Ale vážně držím palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1520
26.5.15 13:20

@ashermanka no teď už bohužel nejde couvnout :( tak snad to bude ok..díky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
734
27.5.15 10:21

@wiva, moc děkuji… nevím od kuď jsi, popřípadě se zeptej na paní doktorku Myškovou. Držím vše co mám :pankac: :hug: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
256
12.6.15 12:22

Ahoj holky, tak pomalu se mi blíží 3 cykly braní hormonů ke konci. Včera měření sliznice v CARu, ne zcela plánovaně, šla jsem na konzultaci ohledně možného IUI a ve fundu naměřil pan doktor 7mm a dole 5,5mm, ale zhodnotil to jako naprosto příznivé a v pohodě pro možné otěhotnění. Při nižších dávkách estrofemu tento měsíc mám i ovulaci, tak doufám, že příští měsíc bez hormonů naběhne taky v pohodě a zkusíme první IUI… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2549
12.6.15 14:10

@Nadena ahojkyyy :mavam: mně estrofem opět sliznici stavěl, tak mi dali fostimon a naskočilo to přes 7mm. takže jsem pět dní po KET.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1520
15.6.15 14:17

Ahoj holky, tak jsem po laparoskopii.moc toho zatím nevim..jen ze srusty byly ve spodni casti asi deloznim hrdle..ty mi rozrusili a dali gel. a taky jeden vejcovod neprůchozí ale snad se da i s jednim otěhotnět. Takže jinak celkem pozitivní zprava…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
228
15.6.15 22:02

@Lorela @Nadena : Holky, krásný čísla, držím palce!

@adny : Na tebe už od včerejška intenzivně myslím, jen jsem byla mimo internet, tak jsem nemohla ani povzbudit… Tak snad to zvládli, gel dali, to je dobrý, kdy bude second look, máš nějaký hormony? Kdy budeš moct domů?

Neprůchodným vejcovodem bych se zas tak netrápila, hlavně, že zůstal ještě jeden, někde jsem četla, že se s tím kolikrát to tělo popere tak, že je pak aktivnější ten vaječník, kterej má ten průchodnej vejcovod. No a srůsty ve spodní části jsou vždycky výhra (v této situaci), to jsou šance na miminko poměrně velké. Tak přeju rychlou rekonvalescenci a ať se děloha dobře hojí!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
oly
30
16.6.15 20:04

Ahoj holky, prosím o radu a vaší zkušenost. V pátek jsem u Apolináře absolvovala hysteroskopii, při níž mi rozrušili srůsty a aplikovali do dělohy HB gel. První a druhý den jsem krvácela docela dost, už to postupně ustává, ale je mi divné, že mám od toho zákroku pořád jakoby nafouklé břicho. Měly jste taky tu zkušenost? Jinak žádné velké bolesti nejsou, spodek je jen trochu citlivý.
 Díky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
228
16.6.15 22:18

@oly : Bohužel s tím zkušenost nemám, nevšimla jsem si u sebe ničeho takovýho. Třeba je to jen shoda okolností :nevim: Tak ať se všechno dobře hojí a jsi brzo v pořádku!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
oly
30
17.6.15 09:09

Jasně, díky :) A ještě přeci jen dotaz, měla bych za dva měsíce absolvovat další HSK, nejspíš tzv. second look, to se dělá bez narkózy? Jak moc je to bolestivé? A jaké máte zkušenosti s HB gelem, pomohl, nebo se srůsty vytvořily i s ním?

A další otázka, co rekonvalescence, je jasné, že si můžu jít těžko zaběhat půlmaraton (to i bez HSK), ale jak moc velká omezení jsou, já mám 12kg kluka a toho nezajímá, že bych měla odpočívat. Navíc se cítím celkem ok, nerada bych to ale přepískla :)

Děkujů :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital