Ashermanův syndrom

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1520
14.4.15 08:59

@ashermanka no necháme se překvapit..nejspíše mě další HSK asi nemine..ale hlavně ať je to něco co se dá řešit..díky za povzbuzení..hlavní je že tady všechny holky otěhotněly..což je pozitivní. jsem zvědavá jak dnes dopadnou holky Lorela a Nadena… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.4.15 13:21

Čau holky, tak jsem zpět. Minulý týden jsem byla na poslední HSK, už mi ji dělal bez anestezie, takže jsem si dělohu prohléďla a není to tak zlý:-)dnes beru poslední hormony, pak máme počkat jeden cyklus a mužem na to vlítnout:-)))
Taky vás MM tak strašil s vrostlou placenou? A měl ji někdo? A jak se rodilo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106
14.4.15 14:05

Holky, jsem taky jedna s AS a občas vás tu čtu a díky vám jsem šla taky k docentu Márovi. Byla jsem na HSK 31.března, srůsty rozrušeny, od té doby beru hormony. No a dnes po 14 ti dnech jsem začala krvácet. Je možné že to je už menstruace?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.4.15 15:31

@Janiiik85 Čau, taky jsem to měla docela mě to vyplašilo, jestli bereš hormony tak to MS není. Nezvedla si něco těžšího. Ja v práci chytla padajíící babku a pak jsem začala jako ty po 14 dnech na 14 dní krvácet. Jestli to není nákej mazec a nic tě nebolí, tak to neřeš. Samo se to srovná. Vezmi si, že 6 týdnů máš zvedat max 2-3 kg, pro mě nesplnitelné:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
887
14.4.15 16:06

@Janiiik85 Já dostala MS po druhé HSK po 18-ti dnech, takže těžko říct. Byl to přesně 28DC od přechozí MS, která byla po první HSK, takže jsem to dostala v podstatě v termínu, kdy měla být MS. Nevycházela by ti MS taky? (ale po první HSK jsem to dostala asi až po 26 dnech, ale byl to asi 30DC, jelikož jsem předtím jen špinila, měla jsem HSK na konci toho špinění. Ale vždy jsem to dostala až po vysazení hormonů!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
14.4.15 16:08

@Janiiik85 Ahoj, můžu se zeptat na pár info? Mě čeká HSK u Máry 12.května. Kdy tě pustili domů? Ještě ten samý den? A šla jsi hned příští den do práce nebo jsi byla doma? A objednal tě hned už na druhou HSK? Za jak dlouho? Promiň za ty dotazy, je to pro mě teď hodně aktuální a vůbec nevím, jak to vše mám teď zkoordinovat s prací, která sice není fyzicky namáhavá ale psychicky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
256
14.4.15 16:30

Ahoj holky, tak dnešní HSK u MM řekla bych dopadla na jedničku. MM naprosto skvělej, to musím napsat. Obě jsme dopadly dobře, mě se žádné původní srůsty neobnovily (ani po 5 měsících od první HSK) a MM mi rozrušil jen slabounké srůsty v horní části dělohy a v rozích (tam si podle me v reprofitu netroufli). Lorela taky jen slabounké srůsty ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2549
14.4.15 16:39

@Nadena Byla to sranda, potkaly jsme se u jídla :)

U mě byly slabé srůsty v levé části dělohy. Odstranil to a dal tam gel za 2600 kč. Ve zprávě psali, že jim sliznice přišla průměrná.

Tak jsem zvědavá, jestli mi to nějak pomůže. Zítra jdu do CAR domluvit se na léčbě.

Holky, co jste HSK absolvovaly, jak je to se sportem? Ve zprávě píšou 3-6 týdnů rekonvalescence. Můžu už třeba za ty 3 týdny nějaký rekeační pohyb?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
14.4.15 16:42

@Nadena @Lorela Holky, tak oběma gratuluju, že to dopadlo takhle dobře. Půjdete ještě na další HSK nebo je to vše? Lorelo, do jakého CARU jdeš? K Apolináři?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2549
14.4.15 16:47

Ne ne, už nemusím podruhé. Naďa myslím taky ne.

MM říkal, že všechny ženy ten den měly jen malé srůsty, žádný velký případ.

Jo, chodím do CAR k Apolináři. Což se hodí, páč jsem tam zapomněla župan :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
14.4.15 16:52

@Lorela :) Takže jsi tam byla objednaná už před tou HSK u Máry? Jsi tam spokojená? Přemyšlím, že se už taky někam rovnou objednám, abych ušetřila čas… Jen nejsem z Prahy, tak řeším, jaký CAR si vybrat, přemýšlela jsem ještě nad Arletou v Kostelci n. O.- jsem z východních Čech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106
14.4.15 18:17
@wiva píše:
@Janiiik85 Ahoj, můžu se zeptat na pár info? Mě čeká HSK u Máry 12.května. Kdy tě pustili domů? Ještě ten samý den? A šla jsi hned příští den do práce nebo jsi byla doma? A objednal tě hned už na druhou HSK? Za jak dlouho? Promiň za ty dotazy, je to pro mě teď hodně aktuální a vůbec nevím, jak to vše mám teď zkoordinovat s prací, která sice není fyzicky namáhavá ale psychicky…

Já mám jít 12. května na druhou hysteroskopii, tak se tam pravděpodobně potkáme. Teď mě pustili ve tři hodiny domů, takže hned ten den. Pokud jdeš pod narkozu, musíš mít doprovod. Na druhou HSK mě objednala hned ten den vrchní sestra, co tam byla. Jinak do práce nechodím, jsem doma na mateřský. Ale myslím, že do práce druhý den můžeš, ale samozřejmě záleží na tobě, jak se budeš cítit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106
14.4.15 18:18
@WTFAsherman píše:
@Janiiik85 Čau, taky jsem to měla docela mě to vyplašilo, jestli bereš hormony tak to MS není. Nezvedla si něco těžšího. Ja v práci chytla padajíící babku a pak jsem začala jako ty po 14 dnech na 14 dní krvácet. Jestli to není nákej mazec a nic tě nebolí, tak to neřeš. Samo se to srovná. Vezmi si, že 6 týdnů máš zvedat max 2-3 kg, pro mě nesplnitelné:-)

No včera jsem pár metrů poponesla svého 2,5 letého syna, řval jak blázen, takže to jinak nešlo. Takže je to možná z toho :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2549
14.4.15 21:04

@wiva Spokojná jsem tak středně. Není to špatné, jen je hodně doktorů, někteří lepší, někteří horší. Velkým plusem jsou pro mě ceny. Doplácela jsem cca 3 tisíce na IVF, zatímco v soukromém to stojí skoro 20 tisíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
228
14.4.15 22:31

@WTFAsherman : No vidíš to! :palec: A to ses obávala, že dvě stačit nebudou. Tos to zmákla nějak strašně rychle, člověče, i s těma hormonama. Jé, tak to ti moc držím palce!

PS: Mě vrostlou teda nestrašil - a měla jsem ji :roll: Teda jen částečně, takže ji vyrvali, ale až do svalu, takže proto počítám, že je teď AS zpátky. Já patřila asi k té první várce holek, co strašil, že to těhotenství spíš nebude než bude. Teď jsme mu pohly statistikama a objevilo se nás pár s tou vrostlou, tak asi varuje teď před tímto :mrgreen: Heleď, stát se to může i u neashermanovskýho těhotenství, ale určitě jsme na to vhodný adeptky, s těma narušenejma sliznicema (a věkem a několikátým porodem…). Jestli jsem to dobře pochopila, tak v těhotenství z té vrostlé nějaký nebezpečí nehrozí, až u porodu, často to masivně krvácí, dávají se běžně i transfuze nebo to končí odebráním dělohy, aby to krvácení zastavili. Důležitý je, aby byla vrostlá jen do děložního svalu (accreta, maximálně increta), percreta už je docela průser. Já rodila císařem i z jiné indikace, jinak nevím, jestli se automaticky císař volí, když je na vrostlou „jen“ podezření (celkem dobře se dá odhadnout na UTZ - už ve 20tt se na to ptej, ale chce to fakt dobrý pracoviště!), při přirozeným porodu se to totiž hůř zvládá a stejně by tě museli kuchnout, tak to nevím jak se postupuje :nevim: Každopádně za dítě mi to stálo, takže já do toho šla i s tímhletím rizikem. A pokud si dobře pamatuju, byla tu Červenec, co měla už rovnou naplánovanou hysterektomii, a pak částečně vrostlou měla snad Elisa a Peta12345 nebo tak nějak, ale ta nebyla po AS, ale po prvním císaři. Určitě to tu dohledáš. A zbytek holek v pohodě.

Jú, holky, vy to máte normálně seznamku :mrgreen:

@Nadena @Lorela : Tak super zprávy obě dvě! Se sportem moc neporadím, já bych počkala tak ten měsíc, pak už bych se nebála, ale taky uvidíš, jak budeš krvácet a sama se cítit, víceméně bys měla dodržovat režim šestinedělí, takže radši moc nehrotit.

„Všechny ženy ten den“? To zní dost děsivě, to už ty srůsty má taky kdekdo. No vlastně ona se taky revize dělá kdekomu, že :roll: Zdravím teda i @Janiiik85, bohužel s krvácením moc neporadím, ale přeju rychlou rekonvalescenci.

@wiva : záleží na práci. Sedět do kanclu bych klidně šla už druhej den, záleží, jak se budeš aktuálně cítit. Pokud to máš s víc chozením, tak bych si dala den dva oraz, pokud pracuješ fyzicky, tak do konce týdne a pak hodně opatrně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí