Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Nezáviď, to nikdy nic dobrého nepřinese. Můj standart to není, na zimní dovolenou nejezdíme a k moři každým rokem také ne. Stačí cestovat po vlastech českých. A mám kolem sebe lidi, kteří cestují po celém světě a běžné jsou dovolené typu Maledivy nebo Austrálie. No tak na to mají tak jedou. Já nemám, tak pojedu na Šumavu nebo do Českého ráje. A jsem taky spokojená. ![]()
Mě to jako standart nepřipadá. Mám kolem sebe taky takové rodiny. My na to taky nemáme. Ani po tom moři netouzime, ani po lyžování. Schopni jsme dost, ale radši jsme spolu jako rodina na hřišti, než aby chlap jezdil domu v sedm večer, protože hakuje peníze. Splacime hypotéku, teď jsme kupovali auto. Peníze prostě investujeme jinak. Mám známé, co se hádají při výběru dovolené, létají k moři každý rok, ale vždycky je jeden nespokojen. Takže hádky při výběru, pak je jeden nastvanej před i během dovolené a když to náhodou není úplně super, tak ten druhý to má ještě dva měsíce na talíři. K čemu taková dovolená, kvůli fotkám na fb?
My jsme nelyžovací, já úplně, chlap jen sem tam běžky. Asi budeme jezdit, až děti povyrostou, aby se naučily a pak se uvidí. K moři na letní dovolenou nejezdím z principu, nesnáším horko, přeplněné pláže, bambilion lidí…chci jet k Severnímu moři, Polsko nebo Německo…ale naše děti špatně snáší cestování, takže už pár let jezdíme dovolené po ČR a podle mého na tom není nic špatného. Naopak, ohromně si to užívám.
Takže ať si každý jezdí, kam chce.
@Anonymní píše:
Asi dělám něco špatně. Ne asi, ale určitě. Poslední dobou vidím, že standard je jedna zimní dovolená v Alpách, aspoň jedna letní dovolená u moře. Většina mých vrstevníků to tak má. Já ne. Nemáme na to peníze? Nemáme. Manžel peníze raději investuje jinde. Vlastně možná i kdyby je neinvestoval, tak bychom stejně neměli dostatek finančních prostředků. Mne to nějak nemrzi, nezávidím to. Vím, že si za to můžu sama, že nejsem dostatečně chytrá a šikovná, abych si ty peníze na to vydelala. Kolem mě jsou lidé na tom finančně velice dobře - a narozdil od naší rodiny jsou docela často doma, dovolené rozhodně netráví v Chorvatsku (já jsem v Chorvatsku na týden spokojená). Jde mi jen o zamyšlení. U některých lidí mě ten jejich úspěch docela překvapuje, u některých vůbec. Jak to máte vy? Tady v diskuzich mi taky přijde, že převládají úspěšne, chytré ženy. Jak to vnímáte vy? Jde mi jen o pokec, zamyšlení.
Jsi spokojená?Máš fungující rodinu?Je pro Tebe výlet o víkendu příjemný a těšíš se na něj?Pokud si na vše odpovíš ANO,vůbec se nezabývej tím,jestli sousedi jeli-letěli-třeba na Aljašku.Štěstí a spokojenost člověka není v majetku nebo v zahraniční dovolené,ale ve vnitřním pocitu štěstí.Ani netušíš,kolik movitých rodin žije uvnitř domácností jak cizí lidé,jen navenek působí jako vzorný pár.
jezdim na dovolenou tam kam se mi libi a tak casto jak si muzu dovolit
co si o tom kdo mysli, je mi fuk.
@ProfZav píše:
Mě to jako standart nepřipadá. Mám kolem sebe taky takové rodiny. My na to taky nemáme. Ani po tom moři netouzime, ani po lyžování. Schopni jsme dost, ale radši jsme spolu jako rodina na hřišti, než aby chlap jezdil domu v sedm večer, protože hakuje peníze. Splacime hypotéku, teď jsme kupovali auto. Peníze prostě investujeme jinak. Mám známé, co se hádají při výběru dovolené, létají k moři každý rok, ale vždycky je jeden nespokojen. Takže hádky při výběru, pak je jeden nastvanej před i během dovolené a když to náhodou není úplně super, tak ten druhý to má ještě dva měsíce na talíři. K čemu taková dovolená, kvůli fotkám na fb?
to se u nas zacalo resit dvema dovolenyma, jedna sportovni a druha lezici opalovacka na plazi
![]()
My třeba radsi ty peníze investujem do bydlení a dovolenou si uděláme jednou za rok tak na 10 dní, ne žádná exotika. A pak přes rok spíš víc jednodenních výletů. Až budem mít dokonalý dům, větší děti, oba práci (nejen mateřskou), tak můžeme taky několikrát ročně na dovolenou
zas mám kamaráda co hodně cestuje. Je to fajn že si procestuje svět dokud je mladý, svobodný, ale zas nemá tady v ČR žádné zázemí, mini pronajatý být a pořád je někde v trapu, ten jezdí klidně každý měsíc někam, ale to mě by nebavilo, nemít se pořádně kam a za kým vracet…
Jsme jedna z těch rodin, kde peníze roli moc nehrají a na dovci jezdíme často. Ale když jsem byla malá, tak jsme jezdili na týden na Machač a v zimě na chalupu. A mám z toho krásné vzpomínky. Podle mne jde spis o to jak a s kým tu dovcu travis než o destinaci. Kdyby se nám třeba přestalo dařit tak věřím, ze společný čas si uzijeme prima i třeba na Šumavě. Navíc vždycky se někdo bude mít lépe, to nemá smysl takové úvahy
Ja myslim,ze je to o prioritach.Nekdo dava penize do baraku,jiny se snazi rychle umorit hypoteku,dalsi potrebuje kazdy rok nove auto a drahe obleceni,nekdo dava prednost zazitkum
My treba bydlime v byte,auto mame jedno,klidne nakupujeme v CA, vlasy a nehty si delam sama-pro nekoho socky.Zase v zime jsme minimalne 3× na horach,v lete kazdy vikend v trapu (na kolech,na vode,na vylete,v aquaparku).Mam v okoli podobne zalozene lidi,kteri si nehraji na neco,co nejsou (viz nastylovane fotky na FB a Instagramu z drahych dovolenych),a klidne si na vylet vezmou namazane chleby k obedu.Nevadi mi,kdyz ma nekdo hodne penez,vadi mi jen,kdyz tito lide pohrdaji temi,co sie treba nemuzou tu drahou dovcu dovolit ![]()
Tak mi třeba do těch Alp jezdíme, a to dokonce dvakrát za zimu, protože rádi lyžujeme. V létě jezdíme taky do hor (válení u moře nesnášíme nikdo) a spíme pod stanem nebo v horských chatách (popř pod širákem). Na druhou stranu bych třeba nikdy nekoupila dítěti (a ni sobě) Iphone, jak tady proběhal diskuse tento týden. Každý má prostě priority dané jinak. Neřeš ostatní lidi.
@debra.morgan píše:
to se u nas zacalo resit dvema dovolenyma, jedna sportovni a druha lezici opalovacka na plazi![]()
Tak jeden se muze valet a druhej na plazi behat.
My jedem klasicky do hor k jezeru. Ja tam beham, plavu, jezdim na kole s detma, na kayaku, obcas se vyskrabnem na nejakou horu…no a manzel rybari. Se potkame u jidla a vecer u ohne. ![]()
No ono když si kolikrát člověk spočíta tu „levnou“ Šumavu na 10 dní s nějakým třeba lastem na 8 dni, bude to podobné. Já už třeba teď řeším hory, budeme jezdit jen, ať není kluk jediný, kdo na tom neumí stát a určitě jen Čechy.
@Lenka_Hal píše:
Tak jeden se muze valet a druhej na plazi behat.
My jedem klasicky do hor k jezeru. Ja tam beham, plavu, jezdim na kole s detma, na kayaku, obcas se vyskrabnem na nejakou horu…no a manzel rybari. Se potkame u jidla a vecer u ohne.
na pochodovani v horku nejsme ani jeden (a na beh uz vubec ne). takze je klasicka letni valecka u more a pak na podzim vetsinou az klesnou teploty tak cestovani/turistika
a na zacatku prazdnin hromadna dovolena pod stanem, ale to uz je jak vraceni se domu, jezdime tam uz roky ![]()
Loni jsme na dovolené nebyli, v ČR bylo vedro a říkali jsme si, se pokazí počasí a vzhledem k tomu, ze počasí bylo super, tak jsme byli doma. Na zahradě stan a bazen, trampolina … a jezdili jsme na koupalka a pisaky. Letos už jsme byli v Alpách na týden a planujeme na léto moře, uvidíme. Předloni jsme byli na Ibize 2tydny all incl. Ve 4* a pak ještě na Krete na 2 týdny ve 4* hotelu s all incl. oba dva aquaparky v hotelu a krásná báječná dovolená......Každopádně nechápu potřebu ostatních řešit kdo kdy kam jezdí a kde na to berou apod a rozhodne si nemyslím, ze je to tak, ze někdo investuje do auta, bydlení a nebo do dovolených a ze se hádají a rozhodne to nemusí být tak ze chlap musí přijít v sedm večer aby to utahnul…někteří to zvládají i tak, ze nejsou do noci… a nemají to buď a nebo.
A upřímně mě vůbec nezajímá kdo kam jezdí a na jak dlouho a kdo nejezdi a jak to kdo má…vždyť mého života se to nijak netýká…
A ze pro deti se člověk snaží někam jet a být s nimi trávit čas je normální a bezne a nemyslím si, ze člověk který je doma to má lepší nebo horší… a ze kdo na dovolenou pravidelně jezdí to má špatne nebo jsou nafoukany…
Doporučuji neporovnavat a neresit… žít pro deti a pro sebe ať jsme spokojený… a máme společný čas
Asi dělám něco špatně. Ne asi, ale určitě. Poslední dobou vidím, že standard je jedna zimní dovolená v Alpách, aspoň jedna letní dovolená u moře. Většina mých vrstevníků to tak má. Já ne. Nemáme na to peníze? Nemáme. Manžel peníze raději investuje jinde. Vlastně možná i kdyby je neinvestoval, tak bychom stejně neměli dostatek finančních prostředků. Mne to nějak nemrzi, nezávidím to. Vím, že si za to můžu sama, že nejsem dostatečně chytrá a šikovná, abych si ty peníze na to vydelala. Kolem mě jsou lidé na tom finančně velice dobře - a narozdil od naší rodiny jsou docela často doma, dovolené rozhodně netráví v Chorvatsku (já jsem v Chorvatsku na týden spokojená). Jde mi jen o zamyšlení. U některých lidí mě ten jejich úspěch docela překvapuje, u některých vůbec. Jak to máte vy? Tady v diskuzich mi taky přijde, že převládají úspěšne, chytré ženy. Jak to vnímáte vy? Jde mi jen o pokec, zamyšlení.