Asi neumíme šetřit...

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
30909
30.5.16 10:14
@Anonymní píše:
já taky nepochopím proč si kupoval mobil za 17tisíc. Přitom by mu úplně stačil nějaký za 5tisíc. Já sama mám mobil za 3000. potřebuji nový protože už pomalu odchází, ale nemám na něj, tak si ho prostě nekoupím :nevim:

Ale to ja pochopim, proc si ho kupoval. Aby pred kamarady vypadal, jako ze na nej preci ma a nespokoji se s nejakou pelckou. Proste „navrh huj, vespod fuj“. Jeste ktomu na splatky :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59354
30.5.16 10:15

Prd peníze a mobil na splátky :jazyk:. Spočítej si náklady na bydlení a všechny poplatky kolem ;). Kolik dáte za jídlo? A uvidíš kolik zůstává, bydlíte spolu tak by jste měli řešit co se koupí a na co se bude šetřit. Drahý telefon je blbost když na něj neni :? Jste bez závazků tak bych se poohlédla i po lépe placené práci, tyhle příjmy taky žádná sláva, to se pak blbě šetří když žijete z ruky do pusy pokud si nedokáže ani našetřit na telefon ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.5.16 10:17
@Anonymní píše:
@smurfka ale to zase ano, zoo, aquaparky a tak, to jezdíme občas, když je to jednodenní výlet. To přítele i baví, jen prostě ta dovolená…do té se mu nechce, ani na víkend.
@Denise13 když on pracuje od pondělí do soboty, vrací se domů odpoledne kolem 6té hodiny většinou, na brigády moc není čas, a ještě má fyzicky náročnou práci. Hodně se nadře za málo peněz.

Tak to si chudák ani toho drahýho mobila snad ani neužije. Vždyť ani nemá čas do něho čučet. Ale zase všichni vidí, že on na to má a to se vyplatí!!! :zed: Konec srandy. :mrgreen:
Neřekla bych, že u vás je tak problém v penězích, jako spíše v pojímání života. Někdo rád cestuje (a ještě jsou velké rozdíly v to, jak si cestování nebo dovolené představuje) a někdo je nejraději doma a čučí do mobilu, nebo na bednu s pivištěm v ruce, nebo raději doma uklízí a nebo pleje zahradu. Týká se to jak mužů, tak žen. Jeho cestování nebaví a možná se to někdy změní, možná ne. Pokud nebudeš chtít na sklonku života konstatovat, že jsi chtěla vidět svět a zůstala jsi doma u plotny, budeš muset jezdit sama. A věř tomu, že na poznávací zájezdy jezdí převaha žen (i samotných), protože chlapi jsou v tomto jaksi pasivnější. Oni mají zase svoje aktivity, kde se bojuje, vyhrává, pije atd. To je baví. A když se to povede a partneři jsou tolerantní, dá se všechno skloubit. A taky je důležité to, že když jeden s partnerů nějakou volnočasovou aktivitu dělat nechce, nezakazuje ji tomu druhému a nechá ho dýchat. To taky často slyším: já jsem chtěl (chtěla) tohle a támhleto, jenže on (ona) to nechtěl (a) a tak se mi můj sen nesplnil. Je to škoda. :think:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.5.16 10:20

@Kattynka000 jako to jsou zase dost silná slova, nájem platíme napůl, telefon splácí poctivě, paušál si platí, v tom problém není, spíš že radši si koupí ten mobil na splátky než aby šetřil na dovolenou, to mě vytáčí

• Citovat
  • Upravit
15659
30.5.16 10:25
@Anonymní píše:
@Kattynka000 jako to jsou zase dost silná slova, nájem platíme napůl, telefon splácí poctivě, paušál si platí, v tom problém není, spíš že radši si koupí ten mobil na splátky než aby šetřil na dovolenou, to mě vytáčí

O to nejde, ale sama píšeš, že potřebuješ nový telefon - a on to určitě ví, že Ti starý zlobí. Kdyby si vzal dejme tomu za osm tisíc, tak může ten samý pořídit i pro Tebe a furt jste na menších penězích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
30.5.16 10:28

To je hezky ze splaci poctive. Ale nechapu k cemu tak drahy mobil. Uplne stejne by poslouzil telefon za 5 tis. (i levnejsi) Jde o to ze vubec nepremyslel, ze ty penize muze pouzit i jinak, pro vas oba. Jeste k tomu si to vzít na splatky. :nevim: Je to o prioritách, jak uz pisi ostatni.

Kdyby kazdy mesic to co da na splátky dal bokem, na neco pro vas, vypadalo by to uplne jinak. ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kattynka000
30.5.16 10:28
@Anonymní píše:
@Kattynka000 jako to jsou zase dost silná slova, nájem platíme napůl, telefon splácí poctivě, paušál si platí, v tom problém není, spíš že radši si koupí ten mobil na splátky než aby šetřil na dovolenou, to mě vytáčí

Pardon, ale u mě to prostě začalo úplně stejně, až se do teď dluhů zamotal a dopadlo to tak, jak jsem psala v příspěvku.. Pokud je jinak teda tak miliónový a zodpovědný (což člověk který si koupí na splátky mobil, ještě k tomu za 17k, když jeho příjem je max 13k rozhodně není) tak si s ním sedni a ujasněte se priority vztahu, pokud ti teda vadí jen ta dovolená a s tím, že počítáte každou korunu jsi smířená. Očividně každý máte priority jiné. Psala jsi, že je mladší, je mu teprve 22, tohle není o věku, ale o tom, že ho nikdo nenaučil finanční gramotnosti a zodpovědnosti, takže leda se ho pokusit od začátku znova vychovat, když to neudělala jeho maminka. Bohužel, už je dospělý, takže ho jen tak lehce asi nepřevychováš, kor když má úplně jiné priority :nevim:

• Citovat
  • Upravit
20767
30.5.16 10:30

Tak samozřejmě si se svými penězi může dělat co chce, ale nelíbilo by se mi, že takhle rozhazuje, když na to nemá. Tohle jsou pro mě celkem zásadní vady :nevim:

Peněz máte opravdu málo, ale našetřit by se z toho snad dalo, minimálně na nějakou levnější dovolenou.
My nejezdíme do žádných hotelových komplexů, máme rádi dobrodružné dovolené a to se dá zažít levně. Spíme pod širákem, v kempu (dá se i u moře), v hostelu… projela jsem takhle už spoustu koutů světa, naposledy Filipíny. To už bylo s letenkou přes 20K za jednoho, ale takové Rakousko, Slovensko, třeba i Chorvatsko se dá zvládnout za méně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
@lany2 píše:
To je hezky ze splaci poctive. Ale nechapu k cemu tak drahy mobil. Uplne stejne by poslouzil telefon za 5 tis. (i levnejsi) Jde o to ze vubec nepremyslel, ze ty penize muze pouzit i jinak, pro vas oba. Jeste k tomu si to vzít na splatky. :nevim: Je to o prioritách, jak uz pisi ostatni.Kdyby kazdy mesic to co da na splátky dal bokem, na neco pro vas, vypadalo by to uplne jinak. ;-)

samozřejmě máš pravdu, jen nechci aby jste si mysleli že to třeba nesplácí.

• Citovat
  • Upravit
11700

@Kattynka000
Já si naopak myslím, že o věku je to hodně… Však se podívej na dnešní kluky ve 22 letech, většina ještě smrdí doma u rodičů s kapesným a bujarým studentským životem. Neházela bych flintu do žita, jen se třeba vzpamatuje za pár let a s jinou, mladší partnerkou. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.5.16 10:35
@radkka píše:
Tak samozřejmě si se svými penězi může dělat co chce, ale nelíbilo by se mi, že takhle rozhazuje, když na to nemá. Tohle jsou pro mě celkem zásadní vady :nevim:Peněz máte opravdu málo, ale našetřit by se z toho snad dalo, minimálně na nějakou levnější dovolenou.
My nejezdíme do žádných hotelových komplexů, máme rádi dobrodružné dovolené a to se dá zažít levně. Spíme pod širákem, v kempu (dá se i u moře), v hostelu… projela jsem takhle už spoustu koutů světa, naposledy Filipíny. To už bylo s letenkou přes 20K za jednoho, ale takové Rakousko, Slovensko, třeba i Chorvatsko se dá zvládnout za méně.

klidně bych přespávala v kempech nebo i v autě, máme dost velké auto takže by to nebyl problém. A na to se chytl i on, že prý bysme si udělali trip třeba po čr a slovensku. Ale zatím se nic neděje :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Kattynka000
30.5.16 10:35

@hehehe Ono je to vážně hodně individuální, můj ex byl starší než já, starší než můj manžel a choval se viz muj první příspěvek. A co se ke mě donesly zvěsti, tak i s novou partnerkou teď po pár letech se to moc nezměnilo.. Manžel je jen o rok a půl starší než já, mladší než bývalý a rozhodně takovéhle jelito není, občas má takové ty výkyvy, ale pořád jde usměrnit, že takhle s penězi ne, od 17 let stojí sám na svých nohou a hodnotu peněz zná.. Tohle je prostě jelito, co vidí život jak hurvínek válku :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.5.16 10:36
@hehehe píše:
@Kattynka000
Já si naopak myslím, že o věku je to hodně… Však se podívej na dnešní kluky ve 22 letech, většina ještě smrdí doma u rodičů s kapesným a bujarým studentským životem. Neházela bych flintu do žita, jen se třeba vzpamatuje za pár let a s jinou, mladší partnerkou. :nevim:

Já bych se s ním právě nechtěla kvůli tomu rozcházet. Jinak je to prostě fajn vztah, klape nám to, ale většinou je ve vztahu něco co drhne. U nás je to tohle, bohužel zrovna něco na čem mi docela záleží. :?

• Citovat
  • Upravit
20767
30.5.16 10:37
@Anonymní píše:
klidně bych přespávala v kempech nebo i v autě, máme dost velké auto takže by to nebyl problém. A na to se chytl i on, že prý bysme si udělali trip třeba po čr a slovensku. Ale zatím se nic neděje :nevim:

Když už se chytil, tak prostě začni plánovat místo a termín, třeba potřebuje popostrčit ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.5.16 10:38
@radkka píše:
Když už se chytil, tak prostě začni plánovat místo a termín, třeba potřebuje popostrčit ;)

právě jsem si říkala, že ho nechci do ničeho nutit, ale možná by mírný popostrčení zabralo. Zkusím to nějak vymyslet :)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat