Asi neumíme šetřit...
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Citovat
- Upravit
@Kattynka000 zkusím to s ním dneska probrat. Nějaký ten spořící účet by to chtělo. Jen co tak vidím lidi kolem sebe, tak musí vydělávat asi velký peníze, protože třeba kamarád mi říkal jak si vydělává na dovolenou: Ze dvou výplat si oddělá po 4-5ti tisících a jede..žádný spoření nemá…kamarádku pozval její přítel na dovolenou za 50 tisíc, fakt koukám kde na to lidi berou. Přeju jim to, a i trochu závidím, ale v dobrém.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
K těm 7000, ještě z toho zaplatí tu splátku za telefon, takže dejme tomu 5000 nám měsíčně zbyde.
no vidíš a kde jsou? To je z vašich příjmů slušná částka, vynásob 12 co bys měla za rok
. pokud to nedáte fakt bokem tak to utratíte, penízky jsou kulaté a rádi se rozkutálí
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@Kattynka000 zkusím to s ním dneska probrat. Nějaký ten spořící účet by to chtělo. Jen co tak vidím lidi kolem sebe, tak musí vydělávat asi velký peníze, protože třeba kamarád mi říkal jak si vydělává na dovolenou: Ze dvou výplat si oddělá po 4-5ti tisících a jede..žádný spoření nemá…kamarádku pozval její přítel na dovolenou za 50 tisíc, fakt koukám kde na to lidi berou. Přeju jim to, a i trochu závidím, ale v dobrém.
nemusí vydělávat velky mary..stačí kdyby ty si brala třeba 13 a přítel 16..už je to pětka navíc měsíčně kterou mužete odložit a za dva měsíce jet k moři.. ![]()
- Citovat
- Upravit
@smurfka a to já se mu divím. Jestli má potřebu být „hypersuper“ za každou cenu, tak je to do budoucna velmi varující.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@smurfka píše:
nemusí vydělávat velky mary..stačí kdyby ty si brala třeba 13 a přítel 16..už je to pětka navíc měsíčně kterou mužete odložit a za dva měsíce jet k moři..
to jo, ale s oborem který dělám si nikdy nevydělám velké peníze. Nebo takhle, jsem vyučená cukrářka, ale vůbec mě ten obor nebaví a myslím že se tím moc velké peníze vydělat nedají, až na vyjimky. Dělám v rodinné firmě, která s cukrařinou nemá nic společného, ale nechci přesně jmenovat čím se firma zabývá. A tady mám práci v kanceláři, je to dobrá práce a baví mě, jen prostě mi dávají hodně malou výplatu, ale mám možnost si ji časem zvýšit o hodně.
Přítel dělá obor který ho baví a jiný dělat nechce, ale v jiných firmách by si více než tady nevydělal a časem chce živnost, třeba během dvou let a pak by peníze byli o dost lepší.
- Citovat
- Upravit
@Jaji77 ja myslím jestli to není ted, když je mlady a „blby“..ale je možný že z toho nevyroste..
každopádně ja bych s takovým chlapem nebyla…ale to není muj problém. ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Kde na to berou? Jednoduše holka, ještě rok a půl zpět jsem dělala v továrně za 12000, manžel bral 13000, když jsme poplatili kompletně vše, zbyly nám sotva dva tisíce.. Stačilo místo baget na svačinu koupit rohlíky a za 8kč eidam, místo krabičky za 80kč koupit tabák a dutinky a cigarety balit a najednou to šlo, najednou zbývalo 5000.. Z toho jsme 3000 dali na stranu a stále nám zbývaly ty 2000.. Teď máme oba dva už 3/4 roku práci jinou, šly jsme s platem nahoru, ale taky jsme se přestěhovali a šel nahoru nájem, i tak stále každý měsíc na stranu dáváme.. Nepodělat se auto a nezařizovat pohřeb pro syna, tak jsme měli během roku našetřeno 80 000,– a na tu dovolenou jsme měli taky.. Každý musí nějak začít a začíná se OD NULY. To znamená, že na začátku se NEUTRÁCÍ a peníze se prostě ODKRAJUJÍ a „užívá si“ až když ty peníze jsou. Vidíš jen to, že ostatní na tu dovču jezdí.. No, my nikde na dovče ještě nebyli, protože jsme právě odkrajovali tak jako ostatní, byly doby, kdy jsem na svačinu radši udělala levnou bábovku, která vydržela dva dny a nemuselo se díky ní na dva dny kupovat svačinka do práce, ušetřeno 50kč na den, ale přesně takhle po koruně to musíš střádat, k obědu jsem navařila omáčku a těstoviny, které vydržely další tři dny… Pokud se nenarodíš se zlatou lžičkou v puse, tak hold musíš najít ten systém, jak na to.
- Citovat
- Upravit
@Kattynka000 pod to se můžu podepsat. Začít „na holé ruce“ je nejlepší test obou jedinců, jak se v životě uchytí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Mimochodem abych nevypadala jen jako zlá, tak pokud chceš, odtajni se mi do soukromých zpráv a napiš, můžu ti hodit pár triků, jak právě i s tímhle málem to jde
Vážně s tebou soucítím, byla jsem na tom podobně ![]()
- Citovat
- Upravit
@Denise13 píše:
Zakladatelko, v hlavnim případě by si mel tvuj přítel najít lepší práci a ne se spokojit s takovou almužnou a čekat, že Vám něco spadne do klína…on se zasekl a prdí na to, to je špatně i pro Vaši budoucnost, s takovou si můžete o svém vlastním bydlení, dovolených a dětech nechat leda tak zdát.
Než já se pročtu, tak ty už to zase (jedna diskuze včera) vyplodíš za mne ![]()
Ty platy jsou katastrofální. Co oba děláte pro to, abyste to změnili?
Jste mladí, jeďte makat do zahraničí, spořte a pak budete mít nejen na dovolené.
Nebo si najděte alespoň lepší místo, ve fabrice za nekvalifikovanou práci budete mít víc ![]()
S těmihle platy bych na dovolenou nejezdila. Šetřila bych, abych měla až se podělá auto, pračka, telefon a podobně.
že dospěje a změní přístup, tomu bych moc nevěřila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kattynka000 píše:
Kde na to berou? Jednoduše holka, ještě rok a půl zpět jsem dělala v továrně za 12000, manžel bral 13000, když jsme poplatili kompletně vše, zbyly nám sotva dva tisíce.. Stačilo místo baget na svačinu koupit rohlíky a za 8kč eidam, místo krabičky za 80kč koupit tabák a dutinky a cigarety balit a najednou to šlo, najednou zbývalo 5000.. Z toho jsme 3000 dali na stranu a stále nám zbývaly ty 2000.. Teď máme oba dva už 3/4 roku práci jinou, šly jsme s platem nahoru, ale taky jsme se přestěhovali a šel nahoru nájem, i tak stále každý měsíc na stranu dáváme.. Nepodělat se auto a nezařizovat pohřeb pro syna, tak jsme měli během roku našetřeno 80 000,– a na tu dovolenou jsme měli taky.. Každý musí nějak začít a začíná se OD NULY. To znamená, že na začátku se NEUTRÁCÍ a peníze se prostě ODKRAJUJÍ a „užívá si“ až když ty peníze jsou. Vidíš jen to, že ostatní na tu dovču jezdí.. No, my nikde na dovče ještě nebyli, protože jsme právě odkrajovali tak jako ostatní, byly doby, kdy jsem na svačinu radši udělala levnou bábovku, která vydržela dva dny a nemuselo se díky ní na dva dny kupovat svačinka do práce, ušetřeno 50kč na den, ale přesně takhle po koruně to musíš střádat, k obědu jsem navařila omáčku a těstoviny, které vydržely další tři dny… Pokud se nenarodíš se zlatou lžičkou v puse, tak hold musíš najít ten systém, jak na to.
S tím se fakt naprosto ztotožňuji. Na tom jídle se dá ušetřit opravdu hodně. A nemusí to být za každou cenu na úkor kvality. Já taky běžně vařím třeba na 2-3 dny, udělám si na co mám chuť, vím co jím a ještě je to fakt velká úspora. Ale je tedy pravda, že mě vaření vyloženě baví. A s tou bábovkou, mám dva bráchy a máma vždycky hodně pekla, třeba sušenky atd jsme skoro neměli, prostě vždycky upekla bábovku nebo něco na plech a nebylo potřeba kupovat zbytečnosti. Jinak jsme průměrná roďka, nikdy jsme nestrádali a na důležitý věci peníze vždy byly.
Podle toho, co tady čtu jsi strašně rozumná ženská ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kattynka000 píše:
Mimochodem abych nevypadala jen jako zlá, tak pokud chceš, odtajni se mi do soukromých zpráv a napiš, můžu ti hodit pár triků, jak právě i s tímhle málem to jdeVážně s tebou soucítím, byla jsem na tom podobně
Mohla bych prosím poprosit také o triky, do SZ? děkuji moc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pěkně děkuju, je mi 23 a nepřijdu si jak stará páka
A jsem celkem spokojená se svou HTC dotykovou vykopávkou za 2500,–