Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Attila8 jk kdybych videla svou ruku - prava ruka take hrozna. Pri uklidu, myti nadobi (i utirani prachu) pouzivam gumove rukavice a pozor - strasne se mi to zhorsilo. Az ted sem do nich zacla vkladat bavlnene a je to mnohem lepsi. Jak se mi zaparily ruce, praskalo mi to do krve. Nejhorsi je to svedeni, to se v noci vzbudim a drbu a drbu a mam pocit, ze pujdu pro nuz a tu ruku si radeji uriznu. Pouzivam kortikoidy na ty puchyrky, pak promazavam snad 100× denne, i v noci, ldyz se vzbudim. Bohuzel neznam spoustec, takze bojuji uz nekolik let.
Ahoj, taky s tím bojuju. ![]()
Jako dítě jsem mívala ekzémy na palcích na rukách, pak se mi to přesunulo mezi prsty. Časem to zmizelo, ale v posledních několika měsících se to zase objevilo. Ale teď se mi to projevuje na dlaních, hlavně na pravý ruce, tam mám úplně suchou kůži. Pak to mám ještě na palcích na obou rukách (ne na bříškách).
Nedávno jsem byla na kožním, tam jsem dostala Belogent (mastička s kortikoidama). Mazala jsem to na noc asi dva týdny a pohoda. Jenže uběhlo několik týdnů a ekzém se mi zase vrací.
Byla jsem na testech na kontaktní alergii (náplasti na záda), ale nic. Jinak mám od dětství pylovou alergii. Doktorka mi napsala na promázání Protopic, ale zatím nic moc.
Už se stydím někomu podávat ruku nebo vůbec ty ruce ukazovat.
@Attila8 píše:
@LindaPraha no jako kdybych se viděla, dnes v noci jsem se vzbudila tím jak si drápu prostor mezi prsty, pak to pálelo jak prase, tata mi řekl že si mám dát domácí slivovici, jednu do těla druhou na rukuse mi líbí jak můj tata všechno řeší slivkou
Není sám. Můj manžel se jednou osypal, mazal vším možným a nic nepomáhalo. Jeho táta ho potřel párkrát slivovicí a vyrážka zmizela. Takže asi nějakou léčebnou funkci má.
Moje máma by pro změnu vše mazala sádlem.
@Attila8 Jako bych to psala já.
Kromě toho, že já to mám na obou rukách. Nejhorší je to praskání do krve. To místo nevypadá špatně, ani není červené a najedou to praskne. Dneska to teda bolí dost - objevilo se víc nových prasklinek. A to svědění je taky šílený. Nevím, co poradit. Už jsem toho vyzkoušela dost, ale nic mi nepomáhá. Zatím nejvíce pomáhá Neutrogena, ale bohužel jen maličko. Vše ostatní nepomůže vůbec nebo to ještě zhorší.
@Attila8 píše:
@arada kdybych se namazala sádlem tak to by mě naši psi ulízali k smrtis tou slivkou to zítra zkusím aspoň se to vydesinfikuje.
desinfekce na to pomaha. ja hodne desinfikovala alpou. Praskliny se rychle zacelej a mokvajici ekzem vysusi. jen se clovek musi pripravit na to ze to fak dost pali. Ale zato pomaha. Taky na mokvajici ekzem je dobry sudocem, ale ne na vysusenou kuzi ta pak popraska.
Mívala jsem to samé. Dlouhé roky. Nesnesitelne svědící, mokvající puchýřky, bolestivé praskliny, oteklá bříška prstu. V noci jsem se budila tím jak jsem si ruce skrabala. Převážně levá ruka jednu dobu i prava. Vyrážka se postupně jakoby přesunula, rozšířila a pak zase místy ustoupila. Totalne se to vyhrotilo na moto dovolené, kdy se mi v rukavicích zaparila a zanitila. Pomohlana az změna kožní lékařky, ta mi udělala test na kontaktní alergie…Výsledek alergie na parabeny. Od té doby si vybírám kosmetiku bez parabenu. I klasickou pleťovou, abych zamezila kontaktu při nanášení. Mytí nádobí bylo jistou dobu tabu. Totální zázrak byla mast Belogent - dodnes ji mám v záloze i když už mám ruce v pořádku. V podstatě ani nevím kdy mi vyrážka zmizela natrvalo…Nikdy jsem si ani netroufla v to doufat. Jinak z prirodnich zdrojů doporučuji šťávu z červené řepy a ostropestřec mariánský pro vnitřní užití a černý i zelený čaj na zevní potírání..Přeji brzké uzdravení…Naděje existuje ![]()
Ahoj, vyrábím vlastní přírodní kosmetiku a má zinková mast pomohla už mnohým maminkám s ekzémem jejich miminek, ale i dospělým s dlouholetými ekzémy. Ráda nabídnu recept. Mast je 100% přírodní, vhodná ke každodennímu užívání.
Lucka
Nabízím recept, který jsem Vám i poslala. Mast si můžete vyrábět sama. Nabídka prodeje je pro ty, kterým se mast vyrábět nechce. Prvořadé je ale nabídnout recept a naučit lidi míchat si ji.
@LuckaHor píše:
Nabízím recept, který jsem Vám i poslala. Mast si můžete vyrábět sama. Nabídka prodeje je pro ty, kterým se mast vyrábět nechce. Prvořadé je ale nabídnout recept a naučit lidi míchat si ji.
To sice ano, ale nezapoměla jste mast obratem nabídnout.
To je opravdu vtipné. Své know-how by Vám jen tak někdo neposkytl a Vy se zachováte takto. Mohla jste to odmítnout, nereagovat a jen poděkovat za recept (mmch ani to jste neudělala) a Vy uděláte toto.