Asistent k 3 letému dítěti ve školce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
22557
27.2.24 12:38
@Anonymní píše:
Zdravím maminky,
Ráda bych měla nás vás pár otázek co se týče školky.
Syn nastoupil v listopadu do školky chodí jen do oběda. Po obědě nespí, celkově začátky byli náročné, syn moc nemluvil, v prvních dnech se nezapojoval do činnosti. Došel šel si hrát jel si po svém, nedělal věci co se po něm vyžadují. Začala jsem resit po návrhu školky asi po 3 dnech asistenta, na logopedii jsme docházeli jíz půl roku před školkou ohledně mluveni, následovalo kolečko psycholog, neurolog, foneatrie, všude nám bylo řečeno opožděný vývoj řeči závěr od psychologa, expresivni dysfazie, tu jsme dostali až teď.
V lednu byla paní s pedagogicke poradny sledovat syna ve školce, nic neshledala tak závažného aby syn akutne dostal asistenta. Tehdy jsem ještě neměla záver od psychloga.
Ale teď k věci zprávu od psychloga jsem dostala dva dny zpět. Do té doby ve školce vše v normě syn byl dokonce chválený, začal více komunikovat hlavně doma semnou, sám se snaží jíst. Ale i ve školce pokrok, sní si svačinu atd.. Sam si zajde na WC, nehody nemá, ve školce nepláče, s oblékáním jsme bojovali, ale řekla bych, že od podzimu neuvěřitelný pokrok sám se vyslece, s oblékáním to ještě není na 100% trocha asistence je potřeba ale snaží se.

Zarazilo mě jednání Ředitelky, celou dobu řešíme asistenta v pátek mám schůzku v poradně abych předala lékařské zprávy od psychloga s snad na základě posudku nám bude schválený asistent.
Ovšem paní ředitelka teď došla s tím že se syn přeřadí do její třídy kde už je asistent. Paní ředitelka má svou třídu cca 22 děti, s 1 paní učitelkou plus asistentkou ale vzhledem k tomu že paní ředitelka tam s 80% není zaskakuje ji daný asistent.
Má otázka zní absolutně nechápu kroky ředitelky, asistent je v řešení paní s poradny neshledala že by jej syn akutně potřeboval jak tvrdily dokonce i učitelky začali říkat že vidí pokroky a syn už se začlenil do kolektivu. Denně má nová slova, snaží se, posun je tam obrovský za ty 4 měsíce, ikdyz ne celé, byli vánoce pak byl několikrát nemocný všeho všudy docházka dva měsíce.
Pak tedy nechápu proč nám to nebylo navrženo hned v prvních dni, když byl vedle ve třídě asistent a nemusela jsem to denně poslouchat. Až co dojde poradna která řekne že Asistent není třeba tak udělají tohle.
Má ředitelka pravo bez toho aby dítě bylo agresivní a já nevím co ho přeřadit do jiné třídy. Ikdyz to bude stejně o dvou učitelkach jako v předešlé jelikož tam ta ředitelka není k dispozici.
Absolutně jsem nepochopila kdyz mi to řekla paní učitelka( co učí syna.) Že by se přeřadil… Předtím to nešlo a teď ano nebo o co jde.

Bez toho aby mě informovala, má na to právo samozřejmě nesouhlasím jelikož syn si zvykl na děti, na učitelky a myslím, ze tímto by to bylo zase pro něj stresující. A ani jsem neslyšela, že by se to v průběhu roku dělalo…
Děkuji za přečtení a za odpovědi PS omlouvám se za chaotické psaní.

Je celkem bezne, kdyz dite ziska doporuceni na AP, ze ho preradi tam, co asistentka uz je. Asistentka je sdilena pro vice deti a to je ted bezne. Zase ona ho snad ani nemuze nechat ve tride, kde asistentka neni, pokud je ve zprave psano, ze ma mit asistentku. To by nedodrzovala doporuceni z poradny. Jake si predstavujes reseni?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.2.24 09:35

@Hobitka zase od necelých 3let jezdí na kole závody a lyžuje 😊 🌞takže jsme jezdili na výlety a létaly na dovolené :-) ale chce si v těch 4 šněrovat boty 😊

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin