Asistent pedagoga jen dopoledne?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Anonymní píše:
Prosím o AP, které mají zkušenost…Je možné vykonávat AP pouze dopoledne, tj v době, kdy mají děti vyučování, konec například kolem 12-13? Jde mi o to, že mám odpoledne ještě druhou práci a na pohovorech mi většinou ředitelé naznačovali, že by bylo fajn, kdybych si to mohla vzít spolu s odpolední družinou, což moc nechci. Jaké máte zkušenosti?
Máme AP s pracovní dobou od 8.00 do 11.30.
U pohovoru nebo nejpozději při přijetí musíš říct, že máš ještě druhou práci, u nás se to zaznamenává i do dokumentace zaměstnance. Druhou práci nemá cenu mlžit. A taky je důležité vyjasnit si, do jaké míry jsi ochotná suplovat atd.
Kombinace úvazku je běžná praxe, jakýkoliv částečný úvazek je pro zaměstnavatele nevýhodný a přednost dávají uchazečům s ID.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pears206 píše:
Máme AP s pracovní dobou od 8.00 do 11.30.
U pohovoru nebo nejpozději při přijetí musíš říct, že máš ještě druhou práci, u nás se to zaznamenává i do dokumentace zaměstnance. Druhou práci nemá cenu mlžit. A taky je důležité vyjasnit si, do jaké míry jsi ochotná suplovat atd.
Kombinace úvazku je běžná praxe, jakýkoliv částečný úvazek je pro zaměstnavatele nevýhodný a přednost dávají uchazečům s ID.
tak u asistentů je to snad něco jiného, tam se naprosto běžně dávají kratší úvazky. A rozhodně se u nich nedává přednost ID.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vokishka píše:
tak u asistentů je to snad něco jiného, tam se naprosto běžně dávají kratší úvazky. A rozhodně se u nich nedává přednost ID.
U nás na ty kratičké úvazky ano, škola musí zaměstnávat i tyto lidi s ID, je to zákonná povinnost. Sama ředitelka mi to říkala na pohovoru, že na malý úvazek vezme jen někoho s ID, je to pro ni výhodnější na odvodech. Ostatní směřuje k navýšení úvazku, pomoc třeba ještě v družině.
Proč by nemohl mít AP ID, třeba pro chronickou nemoc nebo organovou vadu, stacionární, stabilizovaný stav? Důležité je, aby prošel vstupní prohlídkou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pears206 píše:
U nás na ty kratičké úvazky ano, škola musí zaměstnávat i tyto lidi s ID, je to zákonná povinnost. Sama ředitelka mi to říkala na pohovoru, že na malý úvazek vezme jen někoho s ID, je to pro ni výhodnější na odvodech. Ostatní směřuje k navýšení úvazku, pomoc třeba ještě v družině.
Proč by nemohl mít AP ID, třeba pro chronickou nemoc nebo organovou vadu, stacionární, stabilizovaný stav? Důležité je, aby prošel vstupní prohlídkou.
já neřekla, že nemůže pracovat, jen že rozhodně není běžná praxe jim dávat přednost. U nás prostě dostanou určitý počet úvazků na školní rok, jen výjimečně nějakou část dají někomu na družinu navíc. Prostě každý má to, co napsala poradna.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Prosím o AP, které mají zkušenost…Je možné vykonávat AP pouze dopoledne, tj v době, kdy mají děti vyučování, konec například kolem 12-13? Jde mi o to, že mám odpoledne ještě druhou práci a na pohovorech mi většinou ředitelé naznačovali, že by bylo fajn, kdybych si to mohla vzít spolu s odpolední družinou, což moc nechci. Jaké máte zkušenosti?
Myslím si, že je velká šance, že v tomhle časovém rozmezí půl úvazek najdeš. Na prvním stupni je to reálné. Kolegyně má letos pouze půl úvazek. Víc nechtěla. Jiná k asistenci učí, takže víc asistence ani nechce. Já mám taky kombi úvazky (0,5 +
přes 0,6). Asistenci mám od 7:30 do 11:30. Pak si přebírám paralelní třídu a odcházím s ní na oběd a na jiný úvazek. Teď jsem se vracela zpět po letech od první třídy asistovat. Každá učitelka si poskládala rozvrh, aby vycházelo, že budu na hlavní předměty, kde potřebuje. Výchovy chtěla tělocvik, ať jsem přítomna. Jiné výchovy si dala, když jsem ve třídě nebyla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Asistent s výučním listem?
Mohu se zeptat? Jde vykonávat práci asistenta pouze s výučním listem? Samozřejmě mám kurz asistenta. Děkuji za odpovědi ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@BMRL píše:
Mohu se zeptat? Jde vykonávat práci asistenta pouze s výučním listem? Samozřejmě mám kurz asistenta. Děkuji za odpovědi
zatím ještě jo, ale bývá v pětce třídě a pokud bude mít ředitel na výběr, vezme maturitu. Taky záleží, co napíše poradna. Pravděpodobnější je to ve školce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit