Asistent pedagoga pro prvňáčka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
23434
25.2.21 10:10

@Klara178 vzdyt jo. Predtim psala, ze i deti jen se specifickymi poruchami uceni lifruji do jejich spesl tridy. To by me zajimalo, kolik deti z te tridy pro deti s poruchami chovani a uceni, udela pozdeji maturitu :think:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1421
25.2.21 10:30
@Oriseka píše:
@Klara178 vzdyt jo. Predtim psala, ze i deti jen se specifickymi poruchami uceni lifruji do jejich spesl tridy. To by me zajimalo, kolik deti z te tridy pro deti s poruchami chovani a uceni, udela pozdeji maturitu :think:.

Já jsem z toho příspěvku, co paní napsala, byla úplně v šoku, doufám, že to takhle nefunguje všude…já nemám zatím žádné zkušenosti se ZŠ, tak jsem asi ještě blbá a naivní :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44326
25.2.21 10:38
@Klara178 píše:
Teď ale pro potvrzení svých slov používáš trochu extrémní případy, řeč přeci nebyla o nemluvících autistech :-)

Ale i ten nemluvící autista nemusí mít snížený intelekt, nemusí mít žádné závažnější problémy a rodiče mohou usilovat o inkluzi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44326
25.2.21 10:46
@Oriseka píše:
@Klara178 vzdyt jo. Predtim psala, ze i deti jen se specifickymi poruchami uceni lifruji do jejich spesl tridy. To by me zajimalo, kolik deti z te tridy pro deti s poruchami chovani a uceni, udela pozdeji maturitu :think:.

Ano, je tu třída pro děti s těžkými formami poruch SPU. Zrovna od dcery ze třídy několik dětí se SPU odešlo, některé jen do školy se speckařem. A co si pamatuji z dětství, taky dvě děti odešly na druhém stupni, dřív ne, protože by musely dojíždět.
Tam jde o to, že se používají jiné metody, v běžné škole na ně není prostor.

Otázkou je, co si pod tím představuješ Ty a co já. Některé děti mají jen lehkou formu, ale pokud není ve škole speciální pedagog, jehož pomoc je v případech SPU zcela zásadní, tak je to pro ně blbé :nevim:

By ses divila, s jakými jinakostmi u dětí se rodiče občas dožadují inkluze. A s tím nesouhlasím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1421
25.2.21 10:50
@Pears206 píše:
Ale i ten nemluvící autista nemusí mít snížený intelekt, nemusí mít žádné závažnější problémy a rodiče mohou usilovat o inkluzi.

to je pravda, ale když dítě vůbec nemluví, tak si to moc v praxi nedovedu představit. na druhou stranu to nechci nijak posuzovat a hodnotit, já mám zkušenosti jenom se svým dítětem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
791
25.2.21 11:14

Tak u nás ve třídě asistentka je, přidělena k jednomu chlapci. Nevím přesně co mu je, pomáhá mu trochu s učením a nějak špatně chodí. A má dcera v létě onemocněla diabetem a tím, že ve třídě byla jsem si naivně myslela, že s prosbou na dceru dohledné. Souhlasila. Nicméně po dvou měsících řekla, že to dělat nebude a tak jsem musela v SPC vyběhat asistenta pro dceru já sama. A jelikož na to má škola 3 měsíce, tak nevím jak by to bylo, kdyby skla normálně fungovala. Dcera je ve třetí třídě. K tomu má navíc dysortografii. A myslím, že si to určuje ve škole učitelka sama, kdo kde s kým bude sedět. Zatím se do školy nechodí, tak uvidíme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23434
25.2.21 11:41
@Klara178 píše:
Já jsem z toho příspěvku, co paní napsala, byla úplně v šoku, doufám, že to takhle nefunguje všude…já nemám zatím žádné zkušenosti se ZŠ, tak jsem asi ještě blbá a naivní :-)

Je to smutne cteni. O tebe se ale nebojim. Ty si urcite dokazes zajistit pro sve dite ty nejlepsi podminky :jazyk:. Tu asistentku do skoly uz jste dostali? Jak to slo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66385
25.2.21 12:04
@lussinka píše:
Tak u nás ve třídě asistentka je, přidělena k jednomu chlapci. Nevím přesně co mu je, pomáhá mu trochu s učením a nějak špatně chodí. A má dcera v létě onemocněla diabetem a tím, že ve třídě byla jsem si naivně myslela, že s prosbou na dceru dohledné. Souhlasila. Nicméně po dvou měsících řekla, že to dělat nebude a tak jsem musela v SPC vyběhat asistenta pro dceru já sama. A jelikož na to má škola 3 měsíce, tak nevím jak by to bylo, kdyby skla normálně fungovala. Dcera je ve třetí třídě. K tomu má navíc dysortografii. A myslím, že si to určuje ve škole učitelka sama, kdo kde s kým bude sedět. Zatím se do školy nechodí, tak uvidíme

Dítě s diabetem ma asistenta? To se divim, to neznam. A asistent nema co delat s leky, merenim cukruatd, pokud na to neni vyskoleny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
25.2.21 12:06

@lussinka
Co konkretne jsi po asistentce chtela, ze odmitla vyhovet? Nejak si to nedovedu predstavit.
Mame ve tride dite, ktere umelo driv akutne zvracet. Nestihlo ani pipnout, ani dobehnout nad omyvadlo a vse kolem sebe ohodilo. Vypada, ze to preslo. Nebo jine casto se pusti krev z nosu. Mi by teda nenapadlo rict, ze to neni moje prace, ze tam mam tri jine, toto mi nezajima a hodit to pouze na tridni.
V jine tride je diabetik. Tam je i jina asistentka. My se potkavame pouze v jidelne. Pochybuji, ze si ditete nevsima, nedohlidne, jestli je nejak blede, povadle. Je teda fakt, ze si v urcity cas dite odejde domu, ze bydli blizko. Deda nebo mamka da patricne leky a dite se vrati zpet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1421
25.2.21 13:19
@Oriseka píše:
Je to smutne cteni. O tebe se ale nebojim. Ty si urcite dokazes zajistit pro sve dite ty nejlepsi podminky :jazyk:. Tu asistentku do skoly uz jste dostali? Jak to slo?

No hodně smutné čtení, až mě překvapila ta otevřenost…zas je dobré vědět, jak to někde chodí, aby si člověk nedělal příliš iluze.
AP do školy máme slíbené od SPC, s tím nebude problém…ted jsem ve fázi hledání té správné školy, na té vesnické třeba ani AP nebude potřeba, nevím…
Snažím se zajistit ty nejlepší podmínky, ale všechno stejně neohlídáš, za zadkem dítěti stát nemůžeš a pak záleží také, jak je na tom dítě komunikačně a zda ti o případných problémech řekne…ale jinak se snažím, vím, na co mám nárok, ono je totiž dobrý to vědět, jinak by s tebou leckde vyjebali :-), když se mi něco nelíbí, tak se ozvu, kvůli svému dítěti a taky kvůli tomu, že když se lidé neozvou, tak se nic nezmění…jako nepatřím k nejoblíbenějším maminkám pedagogů ve školce, ale to mě nijak zvlášť netrápí…ale díky bohu to v naší školce funguje dobře, ne vždy vše na sto procent asi ( ale každou kravinu zas neřeším ), ale funguje a to je důležité, protože bohužel to není samozřejmost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
791
25.2.21 13:58

@vokishka tak to asi nevíte co diabetes u dítěte obnáší, ano je to čerstvé a na tento školní rok má mít asistenta než se sama naučí hlídat a je to pouze při vyučování aby měla čas se soustředit na učivo a ne jen na glykémii. Léky nepodává, nicméně má dohlédnout na správnou dávku které si dítě aplikuje a měření cukru též dítě dělá samo, jen dohlíží a dává pokyny, které jsou napsané od SPC

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66385
25.2.21 14:03
@lussinka píše:
@vokishka tak to asi nevíte co diabetes u dítěte obnáší, ano je to čerstvé a na tento školní rok má mít asistenta než se sama naučí hlídat a je to pouze při vyučování aby měla čas se soustředit na učivo a ne jen na glykémii. Léky nepodává, nicméně má dohlédnout na správnou dávku které si dítě aplikuje a měření cukru též dítě dělá samo, jen dohlíží a dává pokyny, které jsou napsané od SPC

Jenomze asistent proste neni zdravotnik. Na každém skoleni jsou asistenti upozornění, aby to prostě jen tak nedelali. Protože na to nemaji vzdělání a bohužel se mnozi pripady, ze si rodice v případě problemu stezuji a zenou to i k soudu. Znam dve deti s cukrovkou na zakladce, ani jedno nemelo asistenta, pedagogického teda. Ještě existuje osobni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
791
25.2.21 14:04

@Kelsey jak jsem psala výš, aby dohlédla na dítě proměření a v případě nízké glykémie řekla ať si dá cukr či pití, aby s dcerou šla před obědem dokabinetu a dohlédla na to, že si podala správnou dávku inzulínu. A šla první pro oběd a snědla celý ten oběd. A prostě sledovat glykémii, čtečkou změřit a případně říct aby si dala cukr nebo po dohodě s rodičem dohledla na to, že si dcera dá inzulín navíc při vysoké glykémii. Pokyny jsme sepsali v SPC aby bylo jasné co v daných situacích dělat. Třeba před tělesnou vychovou aby si případně dala pár piškotů a tak…dle potřeby no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
791
25.2.21 14:08

@vokishka no tak každé dítě je jiné, záleží na spolehlivosti, na věku a jak dlouho dm má. Věřím že další rok už to dcera zvládne sama. Kdyby měla dm od malička asi by už byla zvyklá. Navíc si myslím, že před spolužáky nechce být odlišná a jíst při hodině.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
791
25.2.21 14:17
@vokishka píše:
Jenomze asistent proste neni zdravotnik. Na každém skoleni jsou asistenti upozornění, aby to prostě jen tak nedelali. Protože na to nemaji vzdělání a bohužel se mnozi pripady, ze si rodice v případě problemu stezuji a zenou to i k soudu. Znam dve deti s cukrovkou na zakladce, ani jedno nemelo asistenta, pedagogického teda. Ještě existuje osobni.

Já prostě jen píšu že ta asistentka co ve třídě je to odmítla a dcera bude mít asistentku svou. Ve SPC jsem byla a nemají s tím problém, tak nevím jestli jsou mezi asistentkami rozdíly. Navíc jsme nebyli jediní, kteří tam byli s diabetem zařídit asistentku, těch dětí je čím dál víc a čím dál méně ochotných lidí. Já prosila jen o pomoc aby se dceři něco nestalo. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí