Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@lussinka
Sla jsi na to spatne. Pokud vyzadujes, aby nekdo dohlidnul, ze si ma dite pravidelne aplikovat leky samo (my to nesmime). Tak musis podat zadost v reditelne.
Je bezne, ze ve skolach je nejaky zdravotnik/ zdravotnici. Tak mozna by slo po pisemne zadosti rodice vzit dite, dovede ho ke zdravotnikovi, ten dohlidne na aplikaci leku a AP zas odvede zpet do tridy.
Ja bych taky na aplikaci leku nepristoupila. Ale se zbytkem bych problem nemela. Tim myslim pripomenout, at se pravidelne napije, kousne do svaciny, doprovodit nekam a posunout dite v rade na obede atd. Tam nevim, kde ma nekdo problem.
@Kelsey aplikaci léků ne, to si dělá sama dcera, ale asi nemůže jít sama do kabinetu učitelů a tedy požádala jsem jestli by koukala kolik. Na pero. Vím, že jsem na to šla špatně ale já prostě nevěděla jak to chodí no. Ale myslím, že zdravotník tam není. Když to v průběhu školy asistentka odmítla, chtěli abych tam každý den jezdila si sama já a koukala na to. Jenže já nemohla z práce každý den odcházet.
@lussinka
Pokud jde o leky, tak nezadej asistentku. Ale zadej a domlouvej se v reditelne. Jak pisu, castecne chapu, ze odmitla, ale zase jsou tam sitace, ktere odmitnout nemusela. Lidsky slo vyhovet.
Skola musi vedet, ze si dite na pude skoly aplikuje leky, prestoze to dela samo.
@Kelsey píše:
@lussinka
Pokud jde o leky, tak nezadej asistentku. Ale zadej a domlouvej se v reditelne. Jak pisu, castecne chapu, ze odmitla, ale zase jsou tam sitace, ktere odmitnout nemusela. Lidsky slo vyhovet.
Skola musi vedet, ze si dite na pude skoly aplikuje leky, prestoze to dela samo.
Zase pokud to dva měsíce dělala a pak odmítla, tak se zřejmě vyskytl nějaký problém.
@vokishka píše:
Zase pokud to dva měsíce dělala a pak odmítla, tak se zřejmě vyskytl nějaký problém.
No ano, problém byl, že nejdřív jsme se na tom domluvili. Vůbec s ničím neměla problém a já byla šťastná. Jenže v praxi to tak bohužel nebylo. Když jsem ji kvůli něčemu volala tak se neozvala za celý den zpět. Třeba právě aby se dcera přeměřila při vysoké glykémii a případně dopichy inzulínem. A nikdo nic neřešil. Aby byla s dcerou při píchání. No a jednou si pichla dcera inzulínu dvojnásobnou dávku. A když jsem ji pak volala jestli by na to mohla příště dohlédnout, tak mi to odsouhlasila a za dvě hodiny volala zástupkyně ředitelky že ji asistentka sdělila že to dělat nebude. No mohla mi to říct už v tom srpnu
Mám prvňáčka s AP. A je to velká pomoc. Diagnózu zatím nemáme, prý se uvidí jak to bude dál. Je to něco mezi PAS, poruchou pozornosti. Děti neví pro koho je ap, berou ap jako druhého učitele. Děti, co potřebují pomoc sedí pohromadě. Je tam málo žáků a diagnozu mají snad všichni, mají dost individuální výuku. Většinou jsou rozdělené na 2 skupiny s každou skupinou je učitelka, nebo ap. V normální třídě si ho moc představit nedokážu, ale na speciálku to rozhodně není.