Asistentka pedagoga nebo prodavačka v Penny?

Anonymní
11.5.20 23:28

Asistentka pedagoga nebo prodavačka v Penny?

Pracuji pátým rokem jako asistentka pedagoga, nyní úvazek 27 hodin týdně za 13 000 Kč hrubého. Kamarádka, která pracuje v Penny jako vedoucí, mě nabízí práci pokladní 32,5 hodiny týdně a při tomto úvazku 20 000 Kč hrubého základ plus 1 000 Kč regionální příplatek, tedy 21 000 Kč plus příplatky za svátky, soboty a neděle. Kratší úvazek mi vyhovuje kvůli dětem a domácnosti, ovšem ten finanční rozdíl mezi prací AP a pokladní je značný. Váhám a porovnávám pro i proti. Práce AP mě velmi baví, přináší mi radost, když se mým svěřencům daří, dává mi to pocit, že moje práce má smysl. Práci prodavačky jsem už dělala 4 roky a upřímně - vůbec mě to nebavilo. Neustálá fronta lidí, neustálé pípání a výsledek za sebou jsem žádný neviděla. Já osobně se přikláním zůstat v současném zaměstnání, ale hlodá ve mě svědomí, jestli tím sobecky neochudím rodinu.
Co byste dělali vy? Prosím o anonym, zveřejňuju plat a zaměstnání a chodí sem známí.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
53518
11.5.20 23:33
@Anonymní píše:
Pracuji pátým rokem jako asistentka pedagoga, nyní úvazek 27 hodin týdně za 13 000 Kč hrubého. Kamarádka, která pracuje v Penny jako vedoucí, mě nabízí práci pokladní 32,5 hodiny týdně a při tomto úvazku 20 000 Kč hrubého základ plus 1 000 Kč regionální příplatek, tedy 21 000 Kč plus příplatky za svátky, soboty a neděle. Kratší úvazek mi vyhovuje kvůli dětem a domácnosti, ovšem ten finanční rozdíl mezi prací AP a pokladní je značný. Váhám a porovnávám pro i proti. Práce AP mě velmi baví, přináší mi radost, když se mým svěřencům daří, dává mi to pocit, že moje práce má smysl. Práci prodavačky jsem už dělala 4 roky a upřímně - vůbec mě to nebavilo. Neustálá fronta lidí, neustálé pípání a výsledek za sebou jsem žádný neviděla. Já osobně se přikláním zůstat v současném zaměstnání, ale hlodá ve mě svědomí, jestli tím sobecky neochudím rodinu.
Co byste dělali vy? Prosím o anonym, zveřejňuju plat a zaměstnání a chodí sem známí.

Jestli muž dokáže přinést víc peněz a netřete bídu s nouzí, byla bych dál AP. Je to mizerný plat teda :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61113
11.5.20 23:53

No píšeš abys neochudila rodinu.. Dobre co do peněz budeš na tom líp v penny, ale co do času rozhodně víc ochudis rodinu kdyz půjdeš do penny..
Záleží jak máš velký děti, ale ja bych dala přednost volným víkendům a svátkům a taky předpokládám nemusíš řešit prázdniny.. Ale jak bylo napsáno predemnou taky hodně záleží na tom, jak a, penězi vycházíte, jestli vám stačí tvuj dosavadní příjem..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.5.20 00:32

Chápu tvoje dilema - já práci AP taky měla ráda, ale kvůli penězům jsem odešla.
Na misku vah bych dala nejen plat, ale i dovolenou - 8 týdnů v Penny asi nedostaneš. A pak taky směny - ve škole jsi většinou od 8, víkendy a svátky volné. Kdo bude s dětmi, když budeš o víkendu v práci? Jinak rozdíl v celkové době práce není tak velký - cca hodina každý den navíc. A z Penny můžeš odejít s čistou hlavou. Nevím jak ty, já měla starší děti, takže jsem kolikrát po práci, ve svém volnu, ještě s maminkou mého studenta řešila, co písemky, úkoly, výchovné problémy,… Pořád něco. S „cizím“ dítětem. A pak jsem přišla domů a řešila to s vlastními dětmi. Ubíjející. Upřímně zvaž, jestli se neblížíš vyhoření - práce ve školství je psychicky náročná, snad každý dřív nebo později vyhoří… Mně pomohlo si dočasně odskočit, nabrat síly, a pak jsem se k práci AP zase mohla vrátit. Takže práce v Penny může být i o tom, že si dočasně odskočíš, z lepšího platu trošku našetříte, a pak se zase k práci AP vrátíš s novým elánem.

prosím anonym - info o mé práci

• Citovat
  • Upravit
M-A
689
12.5.20 06:24

Nebo si zkus zvysit vzdelani, alespon maturitou na ucitelku v MS nebo vychovatelku. Budes porad ve skolstvi, muzes sehnat taky zkraceny uvazek a financne rozdil, zejo. Nebo jakou mas platovou tridu, kdyz je anonym? Ono 13 tis za 27 hodin, neni to 40 hodin, zejo… zkus pozadat o zvyseni uvazku na tech 32 jao v Penny, nebo o vyssi tridu? AP muze byt az v 8. (Ja byla v 6., k placi, ale byl to naduvazek)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3265
12.5.20 07:50
@Anonymní píše:
Co byste dělali vy? Prosím o anonym, zveřejňuju plat a zaměstnání a chodí sem známí.

Pokud vyloženě netrpite hlady, tak AP, dělej co tě baví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
12.5.20 07:58

Ty pul uvazky jsou malo. A teda strasne rozdily. Mam teda kombinovany uvazek AP a vychovatel.
Jsem na 30 tis. a mam podminky, ktere asi jinde nemaji nebo zalezi na vedeni :nevim:. Nemuzu si stezovat. Jeste bych potrebovala, aby sla konecne na materskou uc. obcanky atd. :mrgreen:
Bud si dopln vzdelani nebo hledej uvazek v jine skole. Nebo opravdu najdi praci mimo obor.
Ja zvolila prvni moznost. Zacinala jsem po detech na velmi malem uvazku. Za rok jsem mela 3/4 uvazek a ted mam druhy rok cely (kombinovany). Jednou jsem prisla, ze davam vypoved. Mela jsem domluvenou praci v jine skole. Odesla, ze jde hledat novou AP a pripravit papiry. Po dvou hodinach prisla zpet, ze ma nabidku. Nekdy je treba se nebat a dupnout si.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.5.20 09:38

@Kelsey Já měla dva roky taky plný úvazek, ale teď jsem u jiných dětí a ty mají z poradny napsaný jen tento zkrácený úvazek. Myslím, že s tím se tam nedá nic dělat. Hledat na jiné škole budu těžko, jsme region, kde o práci AP je nouze, proto si může ředitelka dovolit mi dát nižší plat. třídu. Je to platově peklo, no… Na druhou stranu vím, že v Penny bych šťastná nebyla.
Zakladatelka

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat