Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše:
@3HE já ten ventolin beru, jen když je nejhůř…on mi stejně nepomohl..nebo nevím, měl by účinkovat brzo ne? nepřišlo mi, že by mi po něm bylo líp. za včerejšek jsem si dýchla kolem poledne jednu dávku, a k večeru 2 za sebou, mám pocit, že mi dr říkal, že můžu 2 najednou, nad jsme to nepopletla?ale to jsme zkoušela poprvý. jinak jme nikdy neměla víc než 2 za den, v minulosti. při virozách ventolin? tyjo to mě nenapadlo, je to k něčemu dobrý?
každopádně to snad zánět průdušek není, teď ráno je to o hodně lepší. ca do 4 to byla síla, když už jsem usnula, tak jsme byla co 10 minut vzůru, ja se mi blbě dýchalo, ale teď už je to o moc lepší, teplotu už nemám vůbec zvýšenou, dýchání je taky o moc lepší, zdaleka ne naprosto v pohodě, ale večer nebyl úspěšný ani každý 10. nádech, teď už se mi povede úplně nadechnout cca při každém 3.pokusu. snad to zmizí úplně během dne. doktory asi začnu řešit příští týden, kde mám tedy začít? jít k praktikovi, ať mě pošle na alergologii? stejně se toho bojím, jak zjistí, na co tu alergii mám, možných alergenů jsou tisíce ne? a na to plicní mám tedy asi taky zajít
a ajk se ten test dělá, myslíš že mi ho udělají? já už si tam totiž fakt připadala jak simulant, na tom plicním, podruhý
Těhotné asi ne. Normálně ti dají látku která vyvolá astma a pak tě zase zklidní.
Ale prvotní je vyšetření těch alergenů.
@Cattus píše:
Těhotné asi ne. Normálně ti dají látku která vyvolá astma a pak tě zase zklidní.
Ale prvotní je vyšetření těch alergenů.
ale já těhotná nejsem, jsem půl roku od porodu, ale kojím tedy. psala jsem, že jsem na tom plicním byla v těhotenství na podzim ![]()
@Anonymní píše:
ale já těhotná nejsem, jsem půl roku od porodu, ale kojím tedy. psala jsem, že jsem na tom plicním byla v těhotenství na podzim
Jé, pardon ![]()
Nech si určitě udělat ty alergie, protože dokud to nebude pod kontrolou, tak se můžeš léčit jak chceš a stejně to nepomůže.
Já třeba mám kašlací formu astmatu, ráno kašlu jinak nic. Takže mi udělali ten provokační test a tam to vyšlo.
No uvidíš ![]()
@Dalibor7 píše:
Toto vše může způsobovat hrudní páteř, respektive skříplí nerv plic, což je velmi běžné, ale neprokazatelné. Můžu na mail zaslat návod, jak to možná velmi snadno vyléčit.
to je zajímavé
![]()
Anonymní… Ventolin pomáhá zklidnit sliznici průdušek, která je zarudlá a nateklá… proto se po podání Ventolinu uleví. Nástup účinku nemusí být hned… někdy je potřeba dávat třeba co dvě hodiny 1-2vdechy, pak co šest… atd.
@3HE já ten ventolin beru, jen když je nejhůř…on mi stejně nepomohl..nebo nevím, měl by účinkovat brzo ne? nepřišlo mi, že by mi po něm bylo líp. za včerejšek jsem si dýchla kolem poledne jednu dávku, a k večeru 2 za sebou, mám pocit, že mi dr říkal, že můžu 2 najednou, nad jsme to nepopletla?
ale to jsme zkoušela poprvý. jinak jme nikdy neměla víc než 2 za den, v minulosti. při virozách ventolin? tyjo to mě nenapadlo, je to k něčemu dobrý?
každopádně to snad zánět průdušek není, teď ráno je to o hodně lepší. ca do 4 to byla síla, když už jsem usnula, tak jsme byla co 10 minut vzůru, ja se mi blbě dýchalo, ale teď už je to o moc lepší, teplotu už nemám vůbec zvýšenou, dýchání je taky o moc lepší, zdaleka ne naprosto v pohodě, ale večer nebyl úspěšný ani každý 10. nádech, teď už se mi povede úplně nadechnout cca při každém 3.pokusu. snad to zmizí úplně během dne. doktory asi začnu řešit příští týden, kde mám tedy začít? jít k praktikovi, ať mě pošle na alergologii? stejně se toho bojím, jak zjistí, na co tu alergii mám, možných alergenů jsou tisíce ne? a na to plicní mám tedy asi taky zajíta ajk se ten test dělá, myslíš že mi ho udělají? já už si tam totiž fakt připadala jak simulant, na tom plicním, podruhý