Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj, ráda bych znala Váš názor.
Klube se mi osmička a má málo místa, tudíž se mi udělal okolo v dásni zánět. Bolí to hodně, už třetí den piju jen kefírová mléka nebo polévky, jelikož nemůžu otevřít pusu, v noci nespím. Včera jsem byla u zubaře, vypláchl mi to a chtěl mi napsat ATB Duomox 500. Problém je v tom, že jsem si včera ráno dělala těhotenský test a je pozitivní. Doktorovi jsem to řekla a on na to, že to můžu zvládnout i bez těch ATB, ale potrvá to déle a budu se trápit bolestí, ty ATB by to urychlily. Mám strach to brát, abych neublížila miminku, mohu být tak ve 4. týdnu. Co byste dělali vy, vzaly byste si ty ATB nebo byste se to zkusily přetrpět? Děkuji za odpověď
@Dominika83 Zavolej na gyndu a zeptej se přímo tam. Ostatní doktoři jsou schopní napsat cokoliv a tvrdit, že to těhotná může.
Zapomněla jsem napsat, že na gynekologii jsem volala a tam mi řekli, že to nevadí. Ale stejně se bojím, jsem teprve v začátku kdy je to nejrizikovější…
@Dominika83 Duomox je penicilinové antibiotikum a je po celou dobu těhotenství bezpečné. Patří mezi nejideálnější ATB v těhotenství. Takže pokud tam máš zánět tak si ATB vezmi. K tomu raději nějaké probiotikum abys neměla průjem.
@Dominika83 zkoušela si kloktat šalvějový čaj? já měla v těhotenství taky zánět dásně a moc mi to pomohlo. ale jen kloktat, nepít.
@Dominika83 ahoj, brala jsem je v 9tt a vše naprosto v pořádku ![]()
Souhlas s Lucka1111, jsou to jedny z nejbezpečnějších ATB, neje hlavní látka, ale i ty vedeljší. Brala jsem je stejně jako ty pár dní po nalezení // a v metříku vidíš, že to miminko zvládlo
. Lepší ATB než zánět.
@Dominika83 píše:
Zapomněla jsem napsat, že na gynekologii jsem volala a tam mi řekli, že to nevadí. Ale stejně se bojím, jsem teprve v začátku kdy je to nejrizikovější…
Tak to zkus nějakýma bylinkama vykloktat. Ale pozor na pití, některý (a je jich hodně) bylin, se v těhotenství nesmí. Zkus chvilku zabojovat tak a pro atb třeba až pak.
Šalvěj se v těhotenství nesmí pít, ale kloktat a pak vyplivnot fakt nevadí. nevěřila jsem tomu, že by mi to mohlo pomoct, ale zabralo to skoro hned. je to na dásně a zuby opravdu super bylinka. doporučila mi ji právě zubařka
Otěhotněla jsem a za 3 týdny dostala strašný záneť do osmičky. AntibIotika Duomox jsem brala a vše bylo v pořádku. Zánět v zubu prý miminku ubližuje víc, než samotný ATB. Za 2 měsíce jsem začínala cítit stejnou bolest v druhé osmičce a hned jsem začala kloktat odvar z řepíku a za 2 dny byl zánět pryč ![]()
Já to zvládla bez ATB, jen s tou šalvějí a že jsem to měla ošklivý, v noci jsem taky nespala. @Dominika83 být tebou zkusila bych jeden den kloktat a když nic tak pak ty ATB.
já měla zánět po vytržení osmičky v těhu
Díky za rady, holky. Řepík kloktám, tak to zkusím ještě jeden den a když to bude pořád bolet, tak nasadím ty léky, ach jo…
@Dominika83 Zrovna před pár týdny jsem měla ATB Duomox a dr. říkala, že mi napíše tyhle, že kdybych náhodou otěhotněla, že tyhle nevadí
A když jsem řekla „To snad ještě ne“, tak ona na to, že stejně se ženám v plodném věku většinou píší tyhle „neškodné“, aby to případný plod neohrozilo. Takže bych byla v klidu ![]()
Příspěvek upraven 30.06.15 v 16:04
Brala jsem Duomox v 16.týdnu na absces v zubu a vše ok.
Napsali mě ho na čelistní chirurgii.Je to Penicilínová řada a ta neublíží.
Ještě doplním, já měla Duomox když jsem kojila na zánět dutin, malý se mi z něj brutálně osypal, asi alergická reakce, ale to sem nepatří. @Dominika83 ať jsi brzo fit