Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
OT K té salmonele -
http://www.pojistenezdravi.cz/salmoneloza nadpis jak se salmonela léčí a poslední dostavec. ![]()
Tak v tom případě by se doktoři měli sjednotit,a mít stejný názor.A pochybuji o tom,že hygiena neví co má dělat.Ono to není salmonela úplně,je to prej něco hodně podobného,ale bohužel to nemůžu přečíst.Neupřesnila jsem to tam.Příznaky jsou úplně stejné,ale dostala jsem to z masa.
To nevím. My se to učily na zdrávce, že ATB ne. A když jsem měla kampilobaktera (skoro jako salmonela), tak jsem měla jen laktobacily a čekalo se, až se to vyplaví z těla. No jo, názory lékařů se liší a lišit budou
je to tak se vším, co se dá dělat.
Ivule - na střevní záněty jako salmonela či jí podobné se ATB ve většině případů nedávají, protože by střevní sliznici ještě více poničili. Obecně na viry se ATB nepodávají nikdy! pouze při komplikacích spojených s bakteriální nákazou.
Tak v tom případě mám blbé info od lékařů,co se dá dělat.Jeden řekne to a druhý zase to.Tak se omlouvám,za blbé informace.
Tak mam vysledky testu a bakterie tam nastesti neni zadna, jen slaby vyskyt plisne candida, coz je pry u lidi napr. po ATB nebo u tehotnych normalni, takze mi dr. doporucila jen cucat vincentku nebo tantum verde. Hura!! Mimochodem - muze se v tehu tantum verde, jsem 22tt…
Když ti to doporučila, tak asi jo. Zvlášť tyhle cucací věci se většinou mužou. A v lékárně ti taky řekou, případně hodně poradí ![]()
Dobrý večer. Dnes jsem zjistila, že jsem těhotná. Bohužel v úplném začátku těhotenství jsem měla z důvodu nemoci atb, která se v těh. brát nesmějí. To samé léky na bolest. Mohlo to ublížit mimi? O těhotenství jsem nevěděla, jinak bych to nebrala
![]()
V úplném začátku těhotenství nevadí nic, protože embryo ještě není napojeno na krevní oběh matky. To platí cca do konce třetího týdne od početí, tedy konce pátého týdne podle poslední MS. Takže klid, je to v pohodě.
Ja taky brala ATB, ale už jsem teda věděla, že jsem těhu…jinak v prvních týdnech je to vše a nebo nic, ale…bohužel mám jinou zkušenost a nevěřím tomu.
@veronika67 píše:
Ja taky brala ATB, ale už jsem teda věděla, že jsem těhu…jinak v prvních týdnech je to vše a nebo nic, ale…bohužel mám jinou zkušenost a nevěřím tomu.
Nechápu…jak to myslíš? Uškodily ti ATB nějak?
@pavlats
Děkuju…snad máš pravdu!
@Potter.M ATB ne, ale RTG a taky mi dr říkala, že to nevadí, že je to vše a nebo nic, na RTG jsem byla asi 3DPO a buch ve 20.tt rozštěp páteře a konec…Takže už na vše nebo nic nevěřím, protože když je to silnej jedinec, tak se vyvíjí dál, ale třeba špatně
Ale u těch ATB to nebude tak horký. Jde o to jaká to byla řada. Nejlepší jsou penicilínový, ty se můžuou i v těhu bez problémů
Jiný mají krapet teratogenní účinek, ale asi to nebude takový trága, nejdůležitější je, co se týče vývoje jsou první 3 týdny.
@pavlats
Děkuju…snad máš pravdu!
Studovala jsem embryologii, mám, neboj. ![]()
@veronika67
Byl to Cotrimoxazol Al Forte…včera jsem se dívala na leták a píšou tam, že se v těhotenství nesmí užívat. Podle mého jsem mohla být těhotná max. 3 - 4 dny, když jsem je začala brát. Který den jsem otěhotněla bohužel nevím…
@pavlats
Budu ti věřit
.Snad nebudou mít teratogenní účinek, jak píše Veronika výše…
@Potter.M asi je nejlepší se zeptat lékaře
držím pěsti, ale myslím, že to bude ok…já ted u druhýho těhu jsem byla v prvním trimestru 3× nemocná i s vysokejma horečkama, což je taky teratogen a malá to zmákla a už jsem 24.tt, takže když to mrně chce, tak to se udrží…já jen u toho prvního měla smůlu, ozařovali mě 3× bederní páteř a břicho, takže tam toho bylo fakt mega, sice každej dr. řekl, že to tím nebylo, ale pak odborníci na radilogii mě řekli, že to bylo na 99% z RTG.
![]()