Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@zuzanka003 no mě švihne
kortikoidy jsou ale jen na předpis nebo se pletu?
i když v Číně… ![]()
@Lucius08 žádné kortikoidy tam nejsou. To, co je ve složení cortex je latinsky kůra. Takže ty dva kortikoidy jsou dvě kůry. Nikdo vám nedovolí volne prodávat silné kortikoidy bez předpisu a ještě doporucovat neomezene mazání.
@Kackabh já si myslím právě. Včera jsem objednala tak se těším jak dorazí ![]()
@Kackabh v číně jsou kortikoidy volně prodejné najdete si skupinku na fb čínské masti
@Kackabh dnes jsem také objednla, tak jsem zvědavá. Po porodu se mi ekzém extrémně zhoršil, co dřív pomáhalo, teď vůbec nepomáhá, vypadám hrozně
Takže jsem moc ráda za další tip. Díky, jsem na to zvědavá ![]()
@zuzanka003 já je tam v tom složení porad nevidím, z čeho na tom fb tak usuzuji?
@Kackabh je tam jeden muž co nechal v práci udělat rozbor masti. a vyšlo složení na matičce nic nenajdete. zkuste se přidat do skupiny a pročtěte.
@Kackabh já používám zelenou čínskou mast. zabírá krásně, ale jsou to kortikoidy a jak přestanu vrací se…
@zuzanka003 prominte, já se tady opravdu nechci hádat, ani chlubit, ale mám vystudovanou chemii na vysoké škole a trochu rozumím tomu, jaké jsou podmínky pro označení složení výrobku, který se dostává do evropské unie. Věřte mi, ze to je hra s ohněm prodávat ciste přírodní mast a neuvest ve složení kortikoidy. Natož silné. Rozbor, který se musí dělat v akreditované laboratoři je vysoce nákladný a pro každou látku specificky. Každopádně vám moc děkuji za upozornění, rada si to nastuduji a přeji pěkný den
@Kackabh já to nemyslela zle, já kvůli kojuení at si zjístí paní… omlouvám se že sem něco napsala. Chtěla jsem jen poradit a aby si radši zjístila
@Kackabh můžu vám dát vysledky zelené masti jestli chcete. já to obnobné se zlatou
@zuzanka003 budu moc rada děkuji ***
edit admin - odstraněna kontaktní adresa