Atopický ekzém - zmizí někdy?

• Fotoalbum (6)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
9306
15.4.12 12:42
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14020

@Šema schvaluji :lol: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235

Janino, já to kupuju tady v té lékárně http://lekarnavyskov.cz/shop.php?… vřele doporučuju, zaregistrovat se na těchto stánkách http://lekarnavyskov.cz/shop.php?… přední čeští dermatologové vytvořili tenhle projekt, aby laici pochopili, co je to ekzem a jak s ním bojovat, dost mi ty stránky pomohly. Základ úspěchu je mazat mazat mazat mazat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9306
15.4.12 12:44

ještě to zkusim vyfotit až jí vykoupu to bude vidět krásně :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14020
15.4.12 12:45

@Šema : pošli mi pozvánku :kytka: , mě to kopne na žádost, ale nevím přímo název skupinky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9306
15.4.12 12:45

Maminky alergiků . pošlu jestli to budu umět :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1113
15.4.12 12:54

Taky moc děkuji za rady :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
918
15.4.12 13:43

teda holky vy jste se pěkně rozjely :-))
jeste jsem chtela k te cisticce vzduchu. Pomaha to? Manzel ted objednal nejaky pristroj za hrisne penize od zeptru,mimo jine to funguje i jako cisticka vzduchu. Ale ja jsem k tomu prozatim trochu skepticka, mam strach abychom doma nemely sterilni prostredi a pak prijde do „normalniho“ a bude mit problemy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9306
15.4.12 13:44

veveriku už jsme jinde máš pozváku jestli ne, hodim ti jí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
918
15.4.12 13:56

hoď mi ji prosim. Nic nemam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9306
15.4.12 14:01

ještě ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
DanCZer
19.4.12 10:44

Zkušenosti ze života

Mám atopický ekzém od svých 14-ti dnů (je mi 37) a přesně rozumím tomu, proč zde spousta matek tápe a neví, co si s dítkem počít. Problém je totiž v tom, že jde o onemocnění komplexní, ale jeho projev je nejčastěji kožní. Moc hezky nám to popsala MUDr. Hercogová z Bulovky v Praze: Každý jsme jiný a kůže se liší i místo od místa (klidně i opačná strana paže) a proto je třeba léčit každého individuálně a s přihlédnutím k reakcím jeho těla na léčbu a dalším vlivům (prostředí, potraviny atd.). Bohužel moje skušenost je taková, že naprostá většina dermatologů jsou felčaři se zaběhnutým postupem léčby, kteří na pacienta koukají jako viníka jeho problémů a pokud byť i jen lehce nedodržíte některé nařízení, kterým vám sváže život (ačkoliv pro to máte dobrý důvod), tak nad vámi zlomí hůl a nebude se s vámi bavit.
Předně - pokud chcete s exkzémem válčit tak, abyste byly spíše vítězkami, musíte dostat svůj život pod kontrolu = musíte přesně vědět, s čím se vaše tělo, případně tělo vašeho děcka potýká. Tzn. pište si vše co a množství, která konzumujete (ideálně deník - každý detail je důležitý) - zejména, pokud kojíte a u vašeho dítěte se projeví prvotní příznaky ekzému! Ekzémy jsou spojeny s alergiemi - alergen je spouštěč a je tedy dobré pro začátek tyto alergeny odstranit, nebo maximálně potlačit. Dobré je, aby dítě absolvovalo krevní test na alergie - je to rychlé a přesné (bohužel i drahé).
Nebojte se experimentovat (samozřejmě s rozumem) - pokud zjistíte, že na ekzém zabírá máslo, tak ho mažte máslem. Vyhazovat kortikoidy jenom proto, že „škodí a jsou hrozné svinstvo“ je nesmysl. Pokud je dítě ve stavu s akutním rozvojem ekzému, kdy mu kortikoidy mohou přinést rychlou úlevu, pak za sebe říkám použít. Náš syn měl ekzém v takovém stavu, že nemohl ani spát a už ve třech měsícíh se škrábal tak, že mu tváře ráno mokvaly a kapala nich krev. Spal mezi mnou a manželkou a byli jsme nuceni ho v noci držet za ručičky a nožičky aby k tomu nedocházelo = kvalita spánku mizerná, malý byl unavený, se špatnou náladou. Mazaní krémy nepřinášelo úlevu tak, aby mu dopřálo oddychu. Kortikoidy nám umožnili poskytnout mu několik dní klidu, kdy si mohl odpočinout a lépe se prospat, což mělo další pozitivní vliv na stav kůže. Pak jsme je vysadili a intenzivní mazaní krémy, které jsme si ověřili jako funkční, již byla dostatečné pro udržení stabilizovaného stavu s mírně optimistickým vývojem.
Mohl bych tu psát dál a dál, neb za těch 37 let života, kdy sem zažil i to, že mi díky ekzému slezly nehty na rukou, kdy jsme přežili 2,5 roku se synovým ekzémem atd. mám zkušeností celkem dost. Nevím však, zda to někoho zajímá. Pokud ano, tak se klidně ozvěte - rád někomu usnadním život. Vím totiž, jak taková „banalita jako atopický ekzém“ může rozvrátit člověku život, manželství atd.

• Citovat
  • Upravit
69235
19.4.12 11:45

zajímá nás to všechny, kaádá zkušenost, každá rada o mazání, každý postup, který někomu pomohl. moc díky za každou radu.za každý popis, jak zvládnout situaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3484
29.6.12 16:07

Achojky Holky, chci se zeptat jáky opalovací krem používáte na detičky s Atopickým ekzémem? Dcerka ho ma od 5m.. Děkuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
29.6.12 17:10

Já daylong baby, zdá se mi dobrý. Nedráždí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek