Atopický ekzém - zmizí někdy?

• Fotoalbum (6)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1038
1.1.13 13:43

Syn má taky atop. ekzém od třech měsíců…po třech letech přišli na alergii na BKM. A atop mu zmírnilo i braní chlorelly, jen nevím jestli ji můžou už i tak malé děti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
1.1.13 13:48

Se nebývá jen tak, vysadte mléko a mléčné výrobky, jiné alergeny, vajíčka. Zkuste holtovu mást, kapky biogaia, moc to pomohlo. Koupejte v mesickovem oleji, zkuste konopí a excipial. Trvá i měsíc po vysazení alergeny, než se projeví změna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
1.1.13 13:59

Synovi se objevuje AE z pracích prášků a nebavlněných látek. Teď jsem byla nedůsledná a máme ho zpátky.
Alergenů je hrozné množství, kromě výše napsaných to je často lepek, rajčata, citrusy…
Jinak pozor na Excipial, když je ekzém v „nezavadlé“ fázi, tak to může i zhoršit. Na měsíčkové a jiné bylinkové masti bych si dala taky pozor, protože na to může být alergie. Nám hodně pomohl krém od Cutis Help EKZÉM - je to také z konopí.

• Citovat
  • Upravit
7376
1.1.13 14:01
@Billi píše:
Synovi se objevuje AE z pracích prášků a nebavlněných látek. Teď jsem byla nedůsledná a máme ho zpátky.
Alergenů je hrozné množství, kromě výše napsaných to je často lepek, rajčata, citrusy…
Jinak pozor na Excipial, když je ekzém v „nezavadlé“ fázi, tak to může i zhoršit. Na měsíčkové a jiné bylinkové masti bych si dala taky pozor, protože na to může být alergie. Nám hodně pomohl krém od Cutis Help EKZÉM - je to také z konopí.

Vidíš a já ji denně nemazat excipialem a nekoupat v mesicku, tak to ma po celém těle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1211
1.1.13 14:03

:D. jak výše nekdo zminoval že atopický ekzem se nevyléčí, tak te musím uklidnit…vyléčí se ale trvá to hodně dlouho(roky).ja mela atp. ekzém od mala a v pubertě jako když mavne kouzelným proutkem NIC.Mela jsem ho rozšířený snad všude, nemohla jsem na bazen, nemohla jsem na sluníčko…nedelalo mi to dobře…meĺa jsem škaredé červené mapy na rukou, nohou, :! prstech, víčkach…doktoři jen předepisovali masti, a furt dokola a nic nepomohlo, zaléží hodne na životosprávě, vejce, cukry čokolada, kořeněné, kyselé, to tomu nesvedčí… :! mam dceru když se narodila mela jsem strach že bude taky jako mala exematička a ono nic..NAŠTĚSTÍ TEDA :lol: takže si myslím, že je to určitě forma detského exemu, který se v pubertě vytratí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
1.1.13 14:05

@MarieOVMUC ono to chce právě vyzkoušet, každé dítě je jiné, má AE z jiného důvodu. Třeba Excipial už hodně doktorů nedoporučuje, protože obsahuje močovinu a ta je pro děti prý nevhodná.
Dobrá je třeba ovesná koupel.
Prostě to chce zkoušet a zkoušet.

• Citovat
  • Upravit
12067
2.1.13 09:30

Ahoj, to je hrozne tezko rict u takhle malinkateho tvorecka, chudinka musi to byt des. Ja mam take atopicky ekzem od miminka a uzili jsme si…nejhorsi je to svedeni!!!
Nevim zda jste priznivci alternativnich postupu, ale ja hodne verim na cinskou medicinu www.tcminstitut.cz / www. tcmclinic. cz Me tam hodne pomohli
Dale vyborne centrum pro ekzematiky je www. prosanum. cz

jinak je to hodne o jidle, ve vasem pripade ( domnivam se ze maleho kojite ) asi maminky. Ja mam alrgie na syrove brambory a maso, rajcata, korenovou zeleninu, ruzne ovoce…nejhorsi je ze ekzematikum se nedelaji klasicke alergo testy neb vsichni reaguji odlisne, nejlepsi je to odpozorovat, ale to ted u vas jeste nejde…tak at si maminka dava pozor co ji
kosmetika - me vyhovuje A-derma, rada Exomega / myslim ze maji kosmetiku i pro miminka
Uplne vas chapu ze kortikojdy nechcete, ja je take uzivam jen kdyz uz je fakt nejhur
Preji brzke zlepseni, :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jirka lang
19.1.13 10:52

atopák

Dobrý den, našemu klučinovi se po očkování udělal atop. e…nic nepomahalo…nakonec zabrala mastička od lékárníka - lekarna U Alexandra v Pavlovicích (morava)…je to nějaký rodiný recept…

• Citovat
  • Upravit
62
24.1.13 11:58

Holky chci se poradit. Od mala mám atopický ekzém (alergie na sladké) trpěla jsem 3roky dokud mi to nezmizlo, ale pokaždé když jsem si vzala celou čokoládu, začalo mě svědět tělo, čili jsem se začla kontrolovat se sladkostech a zatím nic. Před 3dny se mi to objevilo znova, přitom jsem se kontrolovala jako stále, nijak extra nejedla sladké, no a ejhle, ale stouplo to až k tomu, že pokaždé kdy mě začne svědět tělo a já se poškrábu, do rána mám modřinu. Teď jich mám na nohou tak 8 a nic sladkého nejím… krémuji se obyčejnou Niveou která mi to na chvilku sklidní, ale jakmile se poškrábu, okamžitě modřina, mohu proti tomu nějak bojovat?:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5957
4.3.13 17:00

Zdravím.
Můj 2,5 měsíční chlapeček začal mít cca před 3 týdny v hlavičce takové ty šupinky (lupy) a asi před 14 dny začal hlavičkou všude možně otírat. Začalo ho to svědit. Šli jsme k dětské, která mi řekla, že je to nějaký ekzém a ne klasická seboroická dermatitida. Dala mi excipial a holtovu mast.
Po těchto mastích se to ale strašně zhoršilo. Kolem šupinek měl zarudlá červená ložiska, které byli docela dost vystouplé.
Dnes jsme mazali ke kožní- dala nám kyselinu salicilovou (tuším) a nějaký krém.
Za měsíc máme přijít a pokusí se zjistit, zda se nejedná o atopický ekzém :-/
Má to vyloženě jen ve vláskách.
Co myslíte? Může to být atopák??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10726
16.5.13 07:25
@terinka4444 píše:
Já daylong baby, zdá se mi dobrý. Nedráždí.

a jsou všechny opalováky s vysokým UV filtrem takkový, že po namazání je dítě uplně bilý? že to nejde rozmazat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7511
16.5.13 07:32

@tasa Já jsem loni kupovala opalovací krém pro děti ve spreji od Biodermy a ten šel roztírat krásně a jako jediný nezhoršoval synovi ekzém. :pankac: :pankac: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
19.9.13 16:58

Ahojky,

jen bych chtěla poradit, nám se ekzém objevil v 5měsících, vysadila jsem, mléčné výrobky, lepek a mazala jak divá ale pořád se to rozlízalo dál a dál.. tak jsem zkusila potírat syrovou cibulí – našla jsem tuto radu v knížce " Radost ze zdravých dětí"(celý den jen cibule, nic jiného a potírat často – klidně co hodinu) a opravdu to zabírá.. Po dvou dnech je to o 100%lepší a mizí to, kůže začíná být zase hladká a není červená. Vždycky jak to natřu zčervená, ale za půl hoďky už to má normální barvu okolní kůže. Mažeme teprve třetí den. Ale vidím, že čím častěji v průběhu dne natírám tím je to účinější a lepší a lepší.. Ze začátku jsem natřela pouze 2× denně ale výsledek nebyl tak intenzivní, jakmile jsem to začala dělat co kojení tedy cca po 2hodinách, tak se to zlepšovalo a zlepšovalo, během jediného dne obrovský pokrok. Zkuste, třeba vám to taky pomůže.. mějte se pěkně..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
21.10.13 21:04
Do
@Markéta junkova píše:
Ahoj, jediné, co vyléčí AE je autopatie, žádná mazátka nepomáhají, já se trápila celý život, než jsem na ni narazila, za 2 měsíce jsem byla zdravá přeji hodně štěstí :)

Milá Markéto, také jsem se rozhodla pro autopatii, lahvičku i přečtenou knihu mám, jen si nejsem úplně jistá metodou a potencí, co jsi použila pro sebe prosím? Uvažuji o kombinaci slina-dech vařené 6 a 9 l a pak nevařené 12 l s rozestupy 14 dní. Předem moc díky. Ostatním bych chtěla vzkázat, proč to nezkuSit, není tu žádné riziko ani vedlejší účinky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.12.14 17:46
@Markéta junkova píše:
Ahoj, jediné, co vyléčí AE je autopatie, žádná mazátka nepomáhají, já se trápila celý život, než jsem na ni narazila, za 2 měsíce jsem byla zdravá přeji hodně štěstí :)

dobrý den paní Junková, prosím, da se s Vami spojit ohledne autopatie. díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek